MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Najlepsze miasto do mieszkania w UK???

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

hanibal36

Post #1 Ocena: 0

2012-04-07 15:31:35 (13 lat temu)

hanibal36

Mężczyzna

Z nami od: 09-01-2012

mieszkalem w Londynie, zamienilem na przytulne mieszkanko w TA6 4ND...hehe nie patrzec w google bo to domki babyjagi ;P

ale praca jest, milo jest :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

arkles

Post #2 Ocena: 0

2012-04-07 22:43:22 (13 lat temu)

arkles

Mężczyzna

Z nami od: 06-04-2012

Dzieki wszystkim za pomoc. Ale i tak jeszcze nie jestem zdecydowany. Bede wybieral miedzy: Brighton, Bristol, Cardiff i Bournemouth pomozcie dzieki>>>>

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #3 Ocena: 0

2012-04-08 00:19:31 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-04-07 22:43:22, arkles napisał(a):
Dzieki wszystkim za pomoc. Ale i tak jeszcze nie jestem zdecydowany. Bede wybieral miedzy: Brighton, Bristol, Cardiff i Bournemouth pomozcie dzieki>>>>

Sam niedalej jak z rok temu byłem zdecydowany przenieśc się do Bournemouth.Mieszkałbym tam juz rok gdyby po sezonie praca tam była...
Nie zwiedziłem wielu miast w UK ale z tych co widziałem żadne nie urzekło mnie tak jak B-mouth...

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #4 Ocena: 0

2012-04-08 01:00:28 (13 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

A ja zjezdzilem cala Anglie i z wyzej wymienionych miast wybralbym Brighton&Hove. Piekne okolice, ladna pogoda, blisko do Londynu, lotniska Gatwick i do przeprawy promowej czy eurotunelu w Dover. Jedyny minus to ceny domow.

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #5 Ocena: 0

2012-04-08 01:14:15 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-04-08 01:00:28, andypolo napisał(a):
A ja zjezdzilem cala Anglie i z wyzej wymienionych miast wybralbym Brighton&Hove. Piekne okolice, ladna pogoda, blisko do Londynu, lotniska Gatwick i do przeprawy promowej czy eurotunelu w Dover. Jedyny minus to ceny domow.

W tych cenach za które wynajmuje się tu zwykłe rudery w takim np.Bristolu mozna wynająć rezydencje.Jedyne co na plus to że tej pracy tutaj faktycznie nie brakuje.Za lepsze lub gorsze pieniądze ale jest jej trochę

Do góry stronyOffline

arkles

Post #6 Ocena: 0

2012-04-08 01:38:45 (13 lat temu)

arkles

Mężczyzna

Cytat:

2012-04-08 01:14:15, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

W tych cenach za które wynajmuje się tu zwykłe rudery w takim np.Bristolu mozna wynająć rezydencje.Jedyne co na plus to że tej pracy tutaj faktycznie nie brakuje.Za lepsze lub gorsze pieniądze ale jest jej trochę

O jakim miescie masz na mysli ze tu akurat pracy nie brakuje?

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #7 Ocena: 0

2012-04-08 01:50:41 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-04-08 01:38:45, arkles napisał(a):
Cytat:

2012-04-08 01:14:15, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

O jakim miescie masz na mysli ze tu akurat pracy nie brakuje?
Brighton&Hove

P.S.
Nie mówię że wychodzisz z domu i w drzwiach się o robotę potykasz ale ja w zeszłym roku coś ze 6 razy zmieniałem pracę.W tym roku dopiero raz:-]:-]

[ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 08-04-2012 01:57 ]

Do góry stronyOffline

arkles

Post #8 Ocena: 0

2012-04-08 02:15:15 (13 lat temu)

arkles

Mężczyzna

To zalezy chyba gdzie chcesz pracowac. W wiekszosci napewno restauracje i hotele.? Ja raz prcowalem w hotelu pare lat temu i powiedzialem ze nigdy w zyciu juz tego nie zrobie. Czy Oprocz hospitality mozna znalezc prace w czyms innym?

Do góry stronyOffline

NikolaTesla

Post #9 Ocena: 0

2012-04-08 03:39:38 (13 lat temu)

NikolaTesla

Mężczyzna

Z nami od: 01-07-2011

Cytat:

2012-04-08 02:15:15, arkles napisał(a):
To zalezy chyba gdzie chcesz pracowac. W wiekszosci napewno restauracje i hotele.? Ja raz prcowalem w hotelu pare lat temu i powiedzialem ze nigdy w zyciu juz tego nie zrobie. Czy Oprocz hospitality mozna znalezc prace w czyms innym?

Większe miasto, więc oczywiście można. W tym regionie wskaźniki bezrobocia są najniższe na wyspie, a procent niewykwalifikwanej siły roboczej (takiej jak ja) jest też względnie niski. Hospitality zasysa większość z nich, więc w teorii powinno byc łatwiej coś znaleźć. Jeśli nie restauracje i hotele, to może sklepy i inne usługi, jest tego sporo tutaj, "fabryk" jest niewiele.

Ceny wynajmu są wyższe, ale to miasto z dwoma uniwersytetami, co daje szanse na wynajem jakiejś przytulnej post-studenckiej nory na obrzeżach miasta za nieruinujące budżetu pieniądze.

Miasto jest na tyle kompaktowe, że niemal wszędzie da się dojść na piechotę. Lubię się po nim włóczyć, bo jest nawet ładne i ma (jak na angielskie standardy) dużą ilość słonecznych dni w roku. Ludzie są tu wyluzowani, jest w miarę bezpiecznie, nikt nie ogłasza stref gdzie panuje szariat. Podczas niedawnych "riots" w Brighton ktoś organizował 'anti-riot tea party'.

aha, muszisz jeszcze koniecznie uwielbiać seagulle :}

Gdy ludzie pytają mnie jak tutaj jest pokazuję im to:

[ Ostatnio edytowany przez: NikolaTesla 08-04-2012 03:46 ]

---------------

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2012-04-08 06:06:15 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-04-08 03:39:38, NikolaTesla napisał(a):
Cytat:

2012-04-08 02:15:15, arkles napisał(a):

Większe miasto, więc oczywiście można. W tym regionie wskaźniki bezrobocia są najniższe na wyspie, a procent niewykwalifikwanej siły roboczej (takiej jak ja) jest też względnie niski. Hospitality zasysa większość z nich, więc w teorii powinno byc łatwiej coś znaleźć. Jeśli nie restauracje i hotele, to może sklepy i inne usługi, jest tego sporo tutaj, "fabryk" jest niewiele.

Ceny wynajmu są wyższe, ale to miasto z dwoma uniwersytetami, co daje szanse na wynajem jakiejś przytulnej post-studenckiej nory na obrzeżach miasta za nieruinujące budżetu pieniądze.

Miasto jest na tyle kompaktowe, że niemal wszędzie da się dojść na piechotę. Lubię się po nim włóczyć, bo jest nawet ładne i ma (jak na angielskie standardy) dużą ilość słonecznych dni w roku. Ludzie są tu wyluzowani, jest w miarę bezpiecznie, nikt nie ogłasza stref gdzie panuje szariat. Podczas niedawnych "riots" w Brighton ktoś organizował 'anti-riot tea party'.

aha, muszisz jeszcze koniecznie uwielbiać seagulle :}

Gdy ludzie pytają mnie jak tutaj jest pokazuję im to:

[ Ostatnio edytowany przez: <i>NikolaTesla</i> 08-04-2012 03:46 ]

Ciupek, ale miałeś robić filmy o gotowaniu :-P :-) :-) :-) :-)
Dobre, przewinela się tam gdzieś pod koniec policja ;-) :-) i go nie zauważyli :-) :-)
W londynie też podobne dziwaki chodzą, najczęściej w sobotę i niedzielę o świecie ;-) :-)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,