MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy to możliwe Rachunek EDF ???

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

pitrek85

Post #1 Ocena: 0

2012-03-30 22:03:00 (13 lat temu)

pitrek85

Mężczyzna

Z nami od: 23-08-2010

Witam
poszukuję osoby zorjentowanej w temacie(prąd gaz rachunki itp.) która mi wytłumaczył ,czy możliwe jest abym przez ponad rok zużył tyle prądu aby po zamknięciu rachunku(gdy opuszczałem dom) ujrzeć Final bill 709 Ł muszę im dopłacić z czego co 3miesiace systematycznie płaciłem rachunki za prąd dla EDF ENERGY od 100-130Ł.
-Co mogło wpłynąć na tak dużą sume którą muszę teraz dopłaćić do EDF ENERGY
-Czy ten rachunek to coś czego powinienem był sie spodziewać?
No i kwestia płatności tego rachunku wstrzymuję sie z płatnoscią aby to wyjasnić o czym ich informowałem ale oczywiscie oni wyznaczyli mi termin zapłaty i nie beda czekać.I tak juz miną miesiac od wyznaczonego terminu zapłaty tego rachunku a EDF ENERGY ciagle wysyła mi listy że podejmą odpowiednie środki aby ściagnąć ze mnie należna im kwotę.Rozumiem że mają takie procedury aby nalegać na zapatę - Może ktoś wyjaśni mi jak to jest z tym spóźnianiem sie z zapłatą rachunku??? Dziekuje z góry ! Pozdrawiam
ZARABIANIE PRZEZ POLECANIE !!! 07546332749

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2012-03-30 22:12:28 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Wysokosc rachunku nic nie mowi, popatrz na zuzycie (stan przy wprowadzaniu sie i wyprowadzaniu), przeliczysz wg ich stawek i bedziesz wiedziec czy zuzyles/las tyle ile kaza ci placic
Ada

Do góry stronyOffline

pitrek85

Post #3 Ocena: 0

2012-03-30 22:31:47 (13 lat temu)

pitrek85

Mężczyzna

Dzękuje za odp. !Oczywiście już o tym myślałem , tylko małe szanse na wykonanie ponieważ wprowadzając sie nie pomyślałem żeby zrobić odczyt licznika a co dopiero gdzieś sobie go zapisać!
wprowadzając sie znalazłem rachunki z EDF wystawione na osobę która mieszkała tam przedemnai wyprowadzając sie nie zamkneła konta.To ja zadz do EDF i poinformowałem że jestem nowym lokatorem a osoba na którą były wystawiane rachunki już tu nie mieszka.

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #4 Ocena: 0

2012-03-30 22:38:49 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Cytat:

2012-03-30 22:31:47, pitrek85 napisał(a):
Dzękuje za odp. !Oczywiście już o tym myślałem , tylko małe szanse na wykonanie ponieważ wprowadzając sie nie pomyślałem żeby zrobić odczyt licznika a co dopiero gdzieś sobie go zapisać!
wprowadzając sie znalazłem rachunki z EDF wystawione na osobę która mieszkała tam przedemnai wyprowadzając sie nie zamkneła konta.To ja zadz do EDF i poinformowałem że jestem nowym lokatorem a osoba na którą były wystawiane rachunki już tu nie mieszka.

a jak dzwoniłeś to podałeś im stany liczników z dnia którego dzwoniłeś?

Do góry stronyOffline

pitrek85

Post #5 Ocena: 0

2012-03-30 23:05:16 (13 lat temu)

pitrek85

Mężczyzna

to juz ponad rok jak dzwoniłem do nich! być moze podawałem stan licznika naprade nie pamietam! a gdy pytam w EDF od kiedy jest to naliczone twierdzą że od momentu kiedy zostałem ich klijentem!
Moj poprzednik nie zamkną rachunku bo do momentu kiedy nie zmieniłem na swoje dane, z edf przychodziła prognoza na nazwisko osoby która mieszkała tam wczesniej. Czy możliwe że do tego rachunku który mam zaplacić wliczone sa też jednostki które nabijał poprzedni lokator?

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #6 Ocena: 0

2012-03-30 23:17:43 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

mozliwe, ale tego nie sprawdzisz, bo nie masz stanu licznika z dnia jak sie wprowadziles :-o a masz pierwszy rachunek? sprawdz poczatkowy stan licznika na nim, zobacz koncowy przelicz i zobaczysz ile ci wyszlo za rok, czy ile tam mieszkales.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2012-03-30 23:26:33 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak nie spisales stanu licznika po wprowadzeniu sie, to nie masz zadnej mozliwosci ustalic czy zuzyles tyle pradu czy nie. W zwiazku z tym sam sie "zalatwiles" i byc moze zaplacisz za zuzycie pradu poprzednika.

Nie masz praktycznie szans na reklamacje bez znajomosci stanu licznika na poczatku.

W zwiazku z tym nie pozostaje Ci nic innego jak zaplacic za gapiostwo. Chyba, ze mieszkanie bylo wynajmowane przez agencje i oni spisali licznika na koniec po wyprowadzeniu sie poprzedniego lokatora. Ale jak nie podales tego stanu licznika do EDF, to w sumie nie ma wiekszego znaczenia teraz.

Jak nie zaplacisz, to bedziesz mial default w historii kredytowej, ktory bedzie Ci bruzdzil przez 6 lat od czasu splacenia dlugu.

Przejrzyj jescze raz papiery i zobacz czy jednak nie masz spisanego stanu licznika. A potem porownaj to z rachunkami, ktore przychodzily na poczatku, gdy sie wprowadziles. Z tego co piszesz wynika, ze przez ten rok nie spisales ani razu stanu licznika i nie kontrolowales za co placisz.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-03-30 23:39:09 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

pitrek85

Post #9 Ocena: 0

2012-03-30 23:43:11 (13 lat temu)

pitrek85

Mężczyzna

Zgadz sie nie kontrolowałem tego za co płacę a i stan licznika spisałem tylko raz z tego co pamietam w tedy jak opuszczałem dom! być może pani domu okazała sie bardzej odpowiedzialna i w papierach zachowała ten pierwszy rachunek to napewno sprawdzę.
Richmond napisałeś "Jak nie zaplacisz, to bedziesz mial default w historii kredytowej, ktore bedzie Ci bruzdzil przez 6 lat od czasu splacenia dlugu." - a co z tymi srodkami które edf pisze że podejmie jak nie ureguluję płatności.
Ostatnie pismo jakie mi wysłali mówi o coś o " Third party debet collection agency to recover this balance"

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2012-03-30 23:46:25 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Agencja windykacyjna doliczy jeszcze za swoja usluge, im dalej bedzie sie to ciagnelo, to stan dlugu bedzie wzrastal.
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,