MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wiara,kosciol,tradycja kontra realia zycia w UK.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 32 z 37 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 31 | 32 | 33 ... 35 | 36 | 37 ] - Skocz do strony

Str 32 z 37

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Onieznajomy

Post #1 Ocena: 0

2012-11-03 22:32:59 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Cytat:

2012-11-03 22:02:29, MrMaverick1971 napisał(a):

Alez ja jestem katolikiem ale nie fanatycznym, ktory ma potrzebe chodzic do kosciola i skladac dary ksiedzu, oraz sluchac jego nauk. Przezylem w zyciu bardzo duzo i czasem mialem watplilwosci czy bog naprawde istnieje. Mimo tego zachowalem wiare w boga ale nie mam zamiaru sluchac jego posrednikow. Czasem wiara w Boga pomaga przezyc, a ksieza, no coz zawod jak kazdy inny. Wole dac zarobic psychoanalitykowi.:-]

A czy mozesz sie ze mna zgodzic Maverick, ze to jednak politycy sa w duzej mierze winni wynaturzeniom w KK.
I czy zauwazyles ze kosciol jest dzisiaj wewnetrznie podzielony, ze ksieza zwiazani kiedys z UB, dzisiaj czuja sie bezpiecznie, i podnosza glowy. Wiesz napewno ze jakis czas temu wszystkie teczki TW ksiezy zostaly oddane klerowi. Tam lustracja byla tak samo potrzebna jak i wsrod politykow.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

MrMaverick1971

Post #2 Ocena: 0

2012-11-03 22:38:32 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Cytat:

2012-11-03 22:32:59, Onieznajomy napisał(a):
Cytat:

2012-11-03 22:02:29, MrMaverick1971 napisał(a):

Alez ja jestem katolikiem ale nie fanatycznym, ktory ma potrzebe chodzic do kosciola i skladac dary ksiedzu, oraz sluchac jego nauk. Przezylem w zyciu bardzo duzo i czasem mialem watplilwosci czy bog naprawde istnieje. Mimo tego zachowalem wiare w boga ale nie mam zamiaru sluchac jego posrednikow. Czasem wiara w Boga pomaga przezyc, a ksieza, no coz zawod jak kazdy inny. Wole dac zarobic psychoanalitykowi.:-]

A czy mozesz sie ze mna zgodzic Maverick, ze to jednak politycy sa w duzej mierze winni wynaturzeniom w KK.
I czy zauwazyles ze kosciol jest dzisiaj wewnetrznie podzielony, ze ksieza zwiazani kiedys z UB, dzisiaj czuja sie bezpiecznie, i podnosza glowy. Wiesz napewno ze jakis czas temu wszystkie teczki TW ksiezy zostaly oddane klerowi. Tam lustracja byla tak samo potrzebna jak i wsrod politykow.

Pod tym wzgledem zgadzam sie z Toba Onieznajomy. Mam podobne poglady.

Do góry stronyOffline

NikolaTesla

Post #3 Ocena: 0

2012-11-03 23:17:07 (13 lat temu)

NikolaTesla

Mężczyzna

Z nami od: 01-07-2011

Cytat:

(...) ze to jednak politycy sa w duzej mierze winni wynaturzeniom w KK.

KK był od zawsze instytucją polityczną dążącą do absolutnej władzy. Coś się zmieniło? :>
---------------

Do góry stronyOffline

KaskaM

Post #4 Ocena: 0

2012-11-04 01:38:48 (13 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Cytat:

2012-11-02 20:42:29, konduktor68 napisał(a):
Cytat:

2012-03-12 15:18:14, KaskaM napisał(a):

to ma do tego ze niektorzy dzialaja pod przymusem rodziny z PL,rodzicow itd.jesli sciagniesz tutaj swojego rodzica,wychodowanego w wierze ze "ksiadz ,wojt i nauczyciel"to najwazniejsze osoby w okolicy-to bedzie ci tu polske probowal wprowadzic i stereotypowe myslenie.
Wiekszosc sie poddaje.Niewiele ludzi ma jasnosc i potrafi powiedziec-sorry ale ja nie zyje w PL-tu sa inne mozliwosci,inne wzroce/religijne/inne mozliwosci...
Jesli twoja rodzina w PL to zatwardziali katolicy to powodzenia.Na bank zrozumieja:-D

Jak mozna pisac o swoich rodzicach ze zostali *wychodowani*,co to zwierzeta sa,troche szacunku kobieto! No chyba ze chcesz pozniej zeby Ciebie tak traktowaly Twoje dzieci?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>konduktor68</i> 02-11-2012 20:46 ]

Konduktor-powiem tyle-starzy wyjadacze forum wiedza ze ja potrafie zartobliwym tonem wypowiedzi o powaznych rzeczach.za mlody jestes stazem na tym forum.a dwa,wiedza tez ze jak mnie sie na odcisk nadepnie to ....tylko do bunkra sie chowac.
tak wiec ci powiem-nie twoja sprawa jak ja sie o kims wyrazam-nawet jesli to moi rodziciele!medalu od nich nie dostaniesz-no way!

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

KaskaM

Post #5 Ocena: 0

2012-11-04 01:46:43 (13 lat temu)

KaskaM

Kobieta

A w temacie-wiecie ze czeka mnie istotny fakt w zyciu czyli ochrzczenie naszej "forumowej" Laurki.Planujemy na stycznia,co wg tradycji tez tak jakos na bok bo mala bedzie miala.....4 miesiace.Przejde procedure tu u siebie na wsi i bede miec porownanie z pl.Na bank sie z wami podziele wrazeniami:).Koscielnymi oczywiscie:).Dodam ze odbedzie sie o w kosciele katolickim angielskim.Polskiego na moim wydupajewie nie ma.i Bogu dzieki.
pozdrawiam.
wracam do pieluch:)))

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

gdanszczanka

Post #6 Ocena: 0

2012-11-04 02:00:12 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2012-11-04 01:46:43, KaskaM napisał(a):
A w temacie-wiecie ze czeka mnie istotny fakt w zyciu czyli ochrzczenie naszej "forumowej" Laurki.Planujemy na stycznia,co wg tradycji tez tak jakos na bok bo mala bedzie miala.....4 miesiace.Przejde procedure tu u siebie na wsi i bede miec porownanie z pl.Na bank sie z wami podziele wrazeniami:).Koscielnymi oczywiscie:).Dodam ze odbedzie sie o w kosciele katolickim angielskim.Polskiego na moim wydupajewie nie ma.i Bogu dzieki.
pozdrawiam.

Ja juz to wiem, ale nie bede Ci psula Kasiu przezycia - powiem tylko, ze jest bardziej kameralnie ( a nie jak tasma w zakladzie produkcyjnym) i ksiadz, bardzo przyjazny, po ceremonii moja coreczke na rece wzial i do zdjec pozowal...
Powiem Ci, za moze to i szczescie, ze na wygwizdowie mieszkasz:-]
Phi

Do góry stronyOffline

KaskaM

Post #7 Ocena: 0

2012-11-04 02:03:33 (13 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Cytat:

2012-11-04 01:38:48, KaskaM napisał(a):
Cytat:

2012-11-02 20:42:29, konduktor68 napisał(a):
Cytat:

2012-03-12 15:18:14, KaskaM napisał(a):

to ma do tego ze niektorzy dzialaja pod przymusem rodziny z PL,rodzicow itd.jesli sciagniesz tutaj swojego rodzica,wychodowanego w wierze ze "ksiadz ,wojt i nauczyciel"to najwazniejsze osoby w okolicy-to bedzie ci tu polske probowal wprowadzic i stereotypowe myslenie.
Wiekszosc sie poddaje.Niewiele ludzi ma jasnosc i potrafi powiedziec-sorry ale ja nie zyje w PL-tu sa inne mozliwosci,inne wzroce/religijne/inne mozliwosci...
Jesli twoja rodzina w PL to zatwardziali katolicy to powodzenia.Na bank zrozumieja:-D

Jak mozna pisac o swoich rodzicach ze zostali *wychodowani*,co to zwierzeta sa,troche szacunku kobieto! No chyba ze chcesz pozniej zeby Ciebie tak traktowaly Twoje dzieci?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>konduktor68</i> 02-11-2012 20:46 ]

Konduktor-powiem tyle-starzy wyjadacze forum wiedza ze ja potrafie zartobliwym tonem wypowiedzi o powaznych rzeczach.za mlody jestes stazem na tym forum.a dwa,wiedza tez ze jak mnie sie na odcisk nadepnie to ....tylko do bunkra sie chowac.
tak wiec ci powiem-nie twoja sprawa jak ja sie o kims wyrazam-nawet jesli to moi rodziciele!medalu od nich nie dostaniesz-no way!

a co do moich dzieci...mowia ze jestem cool mamą.I nie karze im zwracac sie do siebie-wielka pani matko:-].mozesz mi wierzyc.ku twojemu zgorszeniu dodam ze czasami zartobliwie mnie nazywaja swoja ukochana patologią:-]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

KaskaM

Post #8 Ocena: +1

2012-11-04 02:07:16 (13 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Cytat:

2012-11-04 02:00:12, gdanszczanka napisał(a):
Cytat:

2012-11-04 01:46:43, KaskaM napisał(a):
pozdrawiam.

Ja juz to wiem, ale nie bede Ci psula Kasiu przezycia - powiem tylko, ze jest bardziej kameralnie ( a nie jak tasma w zakladzie produkcyjnym) i ksiadz, bardzo przyjazny, po ceremonii moja coreczke na rece wzial i do zdjec pozowal...
Powiem Ci, za moze to i szczescie, ze na wygwizdowie mieszkasz:-]

mieszkanie w środ baranow ma swoja duuuze plusy:-]-w tym wzgledzie tez na to licze.W pl mialam takie chece ze mi ksiadz nie chcial dziecka ochrzcic!w glowie mi sie nie miesci jak im sie tam w d...ch poprzewracalo.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

staryznajomy

Post #9 Ocena: 0

2012-11-04 02:11:18 (13 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

i tu się z Tobą zgodzę.
z drobną erratą:
widocznie przez lata KK wykształcił polityków sprawniejszych niż owi świeccy. może dlatego mogli (mogą) ciągle "doić tą biedną krowinę".
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #10 Ocena: 0

2012-11-04 02:12:00 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

skozystalam z opcjii "+" Bardzo mi sie ona podoba :)
Pierwsza komunie corki tez w angielskiej swiatynii odprawie, bo przynajmniej nie wydaje mi sie ze Jezusek chce z krzyza zejsc i mi miejsca ustapic- za te moje grzeszki smiertelnika, oj ja niedobra..
Phi

Do góry stronyOffline

Strona 32 z 37 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 31 | 32 | 33 ... 35 | 36 | 37 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,