a czym jest tradycja? tradycją też jest np wiązanie wstążki na wózku dziecięcym (oj teraz się zacznie po mnie jazda).
To akurat jest zabobon, nie tradycja

Czerwona wstazka, zeby nikt dziecka nie zauroczyl gadaniem, jakie to ono slodkie

Bzdura.

Str 4 z 37 |
|
---|---|
Nie_z_tej_bajki | Post #1 Ocena: 0 2012-03-12 17:13:13 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Cytat: a czym jest tradycja? tradycją też jest np wiązanie wstążki na wózku dziecięcym (oj teraz się zacznie po mnie jazda). To akurat jest zabobon, nie tradycja ![]() Czerwona wstazka, zeby nikt dziecka nie zauroczyl gadaniem, jakie to ono slodkie ![]() Bzdura. Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
marlenka28 | Post #2 Ocena: 0 2012-03-12 17:15:52 (13 lat temu) |
Z nami od: 22-06-2009 Skąd: m-r |
zgadzam sie z brokaciki, dajmy to co nam rodzice dali, a dzieci i tak pojda swoja droga
dla mnie to tradycja, postepuje zgodnie z nia a czy wierze??? mysle, ze przekonam sie na starosc, bo wiara wtedy czesto przychodzi [ Ostatnio edytowany przez: marlenka28 12-03-2012 17:17 ] |
Post #3 Ocena: 0 2012-03-12 17:28:39 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2012-03-12 18:03:28 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2012-03-12 18:28:39 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
wiara czy kosciół?
Jak dla mnie to niestety dwie różne drogi. Kościół to kolejny biznes, może poza wyjątkami gdzie pod flagą i krzyżem są faktycznie oddani ludzie służbie bogu i ludziom, reszta to zwykli pracownicy i biznesmeni. Pracujący dla korporacji i prawie wirtualnego państwa. Czy wierzę? chyba w głębi duszy mam nadzieję że jak już stąd odejdę to gdzieś kurde jeszcze coś jest. Bo na to że wszechświat trwa już od miliardów lat, a życie tak zajebiście krótko, to się wierzyć nie chce że to koniec tak szybko ![]() No musi być coś jeszcze, no musi być świat gdzie czeka na mnie te islamskie 100 dziewic, no dobra nigdy nie lubiłem dziewic, to pewnie nie załapię się dziewice ![]() jak to mówią jako na ziemi tak i w niebie, czyli po staremu, same diablice ![]() A tak normalnie to żyję wg przykazania które jest wspólne i chyba kwintesencją każdej wiary "nie czyń drugiemu co tobie nie miłe" A wszystkie dżihady, wojny krzyżowe i takie tam pierdoły to nic innego jak biznes, i łakomstwo posiadania władzy. I tym akcentem chcę zakończyć moje wywody teologiczne ![]() wolę tematy bardziej przyziemne, np o cyckach na plaży ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
ROTAREDOM | Post #6 Ocena: 0 2012-03-12 20:08:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2011 Skąd: 英國 |
Sam kościół nie jest niczym innym jak Republiką w ukryciu, podobnie jak Republika nie jest niczym innym jak wiarą ujawnioną. Wiara [pomijając kościół, tradycje i realne życie niekoniecznie w UK] bez dobrych uczynków marną jest. ______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2012-03-12 20:42:39 (13 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Najlepszy cytat z Misia:
Tradycja naszych dziejów jest warownym murem. To jest właśnie kolęda, świąteczna wieczerza; to jest ludzi śpiewanie; to jest ojców mowa; to jest nasza historia, której się nie zmieni. A to co dookoła powstaje odnowa, to jest nasza codzienność, w której żyjemy. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Post #8 Ocena: 0 2012-03-12 21:06:14 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #9 Ocena: 0 2012-03-12 21:10:15 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
gosik1 | Post #10 Ocena: 0 2012-03-12 21:19:19 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Londyn |
Ja jestem wychowana w wierze ,tradycji Kosciola Katolickiego i jestem bardzo wdzieczna swoim rodzicom za to bo jestem szczesliwa.Tak samo wspolnie z mezem wychowujemy nasze dzieci a na to co pozniej zrobia jak beda dorosli to i tak nie mamy wplywu,oby byli szczesliwi.A co do UK to mysle ze jesli ktos chodzi do kosciola to robi to bardziej swiadomie i z wyboru bo nie ma presji otoczenia i tak naprawde nikogo tutaj nie obchodzi kim ty jestes czy katolikiem ,ateista czy jeszcze innego wyznania.
|