Str 23.2 z 37 |
|
---|---|
Van_Helsing | Post #1 Ocena: 0 2012-04-04 15:03:47 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2007 Skąd: Gloucestershire |
Jak zobaczylem to zdjecie to pomyslalem o tym temacie..
Zycie jest sztuka wyboru - sir Adam 12/05/12
|
kolezanka_szkla | Post #2 Ocena: 0 2012-04-04 16:50:02 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Wszystko byloby znacznie prostsze i normalniejsze, gdyby istnialy oficjalne cenniki za uslugi ksiezy. Chociazby taki glupi przyklad: mozna sobie odliczyc od podatku koszt pogrzebu. OK. Zaklad pogrzebowy da rachunek. Ksiadz - nie.
Niby dlaczego ja mam dawac pieniadze za usluge bez otrzymania rachunku? Drugi przyklad. Ksiadz w Polsce nie wywieszal nawwet na tablicy ogloszen w jakich godzinach (byly one co roku ruchome) mozna swiecic pokarmy w kosciele. Zawsze krzyczal z ambony, ze ten kto chodzi do kosciola - ten wie. Wczoraj przyniesiono mi do domu specjalnie z okazji Wielkanocy wydrukowana gazetke z m.in. planem mszy sw. Jakos tutaj kosciol jest bardziej skierowany do ludzi. I podoba mi sie to. "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
Post #3 Ocena: 0 2012-04-04 17:15:16 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kolezanka_szkla | Post #4 Ocena: 0 2012-04-04 17:28:14 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Ale "colaske" tez moge sobie odliczyc od podatku. To sie nazywa darowizna.
A w przypadku kosciola taki datek to ja juz sama nie wiem jak mozna nazwac. Dlatego rewelacyjnym wyjsciem - wg mnie - jest opodatkowanie wiernych. A przyjda takie czasy i do Polski, ze ksieza beda blagac o to opodatkowanie. Oj, przyjda. [ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szkla 04-04-2012 17:29 ] "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
Post #5 Ocena: 0 2012-04-06 11:47:11 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-04-08 23:04:30 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
___Leon | Post #7 Ocena: 0 2012-04-09 01:11:05 (13 lat temu) |
Z nami od: 09-04-2012 Skąd: Manchester |
Do osób z pretensjami.
Przecież nie ma obowiązku członkostwa w Instytucji. Dlaczego w tak arogancki sposób wypowiadacie się o naszych kapłanach(ksiądzownik itp.) Każdy ma wolną wolę. Bardzo szanuję ludzi o innym światopoglądzie (przykro jeśli niektórych na niego nie stać i próbują naszą religię dopasować do siebie, swojego lenistwa pseudo teorii itp.) Bycie członkiem Kościoła, to także obowiązki, skoro ktoś nie ma ochoty ich spełniać to po co zawraca głowę. To nie jest club dla wszystkich. My jesteśmy dumni z Naszych kapłanów i członków Kościoła. |
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2012-04-09 01:17:02 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-04-09 01:11:05, ___Leon napisał(a): Do osób z pretensjami. Przecież nie ma obowiązku członkostwa w Instytucji. Dlaczego w tak arogancki sposób wypowiadacie się o naszych kapłanach(ksiądzownik itp.) Każdy ma wolną wolę. Bardzo szanuję ludzi o innym światopoglądzie (przykro jeśli niektórych na niego nie stać i próbują naszą religię dopasować do siebie, swojego lenistwa pseudo teorii itp.) Bycie członkiem Kościoła, to także obowiązki, skoro ktoś nie ma ochoty ich spełniać to po co zawraca głowę. To nie jest club dla wszystkich. My jesteśmy dumni z Naszych kapłanów i członków Kościoła. Jak bronie prawa do wiary, niezaleznie jakiej, tak ta wypowiedz jest dla mnie belkotem. Czy moge prosic o wyjasnienie tej czesci wypowiedzi: Cytat: Bardzo szanuję ludzi o innym światopoglądzie (przykro jeśli niektórych na niego nie stać i próbują naszą religię dopasować do siebie, swojego lenistwa pseudo teorii itp.)
Ada
|
___Leon | Post #9 Ocena: 0 2012-04-09 01:30:45 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-04-09 01:17:02, Adacymru napisał(a): Cytat: 2012-04-09 01:11:05, ___Leon napisał(a): Do osób z pretensjami. Przecież nie ma obowiązku członkostwa w Instytucji. Dlaczego w tak arogancki sposób wypowiadacie się o naszych kapłanach(ksiądzownik itp.) Każdy ma wolną wolę. Bardzo szanuję ludzi o innym światopoglądzie (przykro jeśli niektórych na niego nie stać i próbują naszą religię dopasować do siebie, swojego lenistwa pseudo teorii itp.) Bycie członkiem Kościoła, to także obowiązki, skoro ktoś nie ma ochoty ich spełniać to po co zawraca głowę. To nie jest club dla wszystkich. My jesteśmy dumni z Naszych kapłanów i członków Kościoła. Jak bronie prawa do wiary, niezaleznie jakiej, tak ta wypowiedz jest dla mnie belkotem. Czy moge prosic o wyjasnienie tej czesci wypowiedzi: Cytat: Bardzo szanuję ludzi o innym światopoglądzie (przykro jeśli niektórych na niego nie stać i próbują naszą religię dopasować do siebie, swojego lenistwa pseudo teorii itp.)
Bardzo łatwo przychodzi Ci obrażanie innych swoimi wpisami na forum nazywając ich wypowiedzi bełkotem. Wyjaśnienie tej części jest bardzo proste: szacunek do wszystkich innych wyznań. Każdy sam może się określić jeśli chodzi o religię. Jeśli komuś nie odpowiadają zasady Kościoła, to z całym szacunkiem nie musi być jego członkiem. |
___Leon | Post #10 Ocena: 0 2012-04-09 02:17:34 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-04-09 01:30:45, ___Leon napisał(a): Cytat: 2012-04-09 01:17:02, Adacymru napisał(a): Cytat: 2012-04-09 01:11:05, ___Leon napisał(a): Do osób z pretensjami. Przecież nie ma obowiązku członkostwa w Instytucji. Dlaczego w tak arogancki sposób wypowiadacie się o naszych kapłanach(ksiądzownik itp.) Każdy ma wolną wolę. Bardzo szanuję ludzi o innym światopoglądzie (przykro jeśli niektórych na niego nie stać i próbują naszą religię dopasować do siebie, swojego lenistwa pseudo teorii itp.) Bycie członkiem Kościoła, to także obowiązki, skoro ktoś nie ma ochoty ich spełniać to po co zawraca głowę. To nie jest club dla wszystkich. My jesteśmy dumni z Naszych kapłanów i członków Kościoła. Jak bronie prawa do wiary, niezaleznie jakiej, tak ta wypowiedz jest dla mnie belkotem. Czy moge prosic o wyjasnienie tej czesci wypowiedzi: Cytat: Bardzo szanuję ludzi o innym światopoglądzie (przykro jeśli niektórych na niego nie stać i próbują naszą religię dopasować do siebie, swojego lenistwa pseudo teorii itp.)
Bardzo łatwo przychodzi Ci obrażanie innych swoimi wpisami na forum nazywając ich wypowiedzi bełkotem. Wyjaśnienie tej części jest bardzo proste: szacunek do wszystkich innych wyznań. Każdy sam może się określić jeśli chodzi o religię. Jeśli komuś nie odpowiadają zasady Kościoła, to z całym szacunkiem nie musi być jego członkiem. |