MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wiara,kosciol,tradycja kontra realia zycia w UK.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 18 z 37 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 35 | 36 | 37 ] - Skocz do strony

Str 18 z 37

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ewamik

Post #1 Ocena: 0

2012-03-15 21:33:42 (13 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2012-03-15 18:27:52, andreek napisał(a):
Cytat:

2012-03-15 10:57:25, ewamik napisał(a):

Troszkę z innej beczki.Moja sąsiadka Świadek Jehowy,kilkanaście lat temu bardzo cięzko zachorowała.Można by rzec-była umierająca.Wezwała księdza,wyspowiadała się,przyjęła oleje i komunie św.
Minęło kilka tygodni,wyzdrowiała.
Znowu stała sie gorliwym Jehowym i ma gdzieś księdza i katolicyzm.

A moze dal jej jeszcze chomeopatycznego cukierka? Pytam serio.:-?

Nie miałam na mysli cudownego uzdrowienia ale chodziło mi o krytyczny moment w jej zyciu.
Sądziła,że żegna się z tym światem..a tu niespodzianka...jeszcze długo pociągnie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ROTAREDOM

Post #2 Ocena: 0

2012-03-15 21:48:50 (13 lat temu)

ROTAREDOM

Mężczyzna

Z nami od: 05-02-2011

Galadriel – 2 x nie.

Sniper00 – bedę bardziej subtelny.

Obrazek
8-)

______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی

Do góry stronyOffline

Strona WWW

andreek

Post #3 Ocena: 0

2012-03-15 21:58:28 (13 lat temu)

andreek

Mężczyzna

Z nami od: 27-06-2008

Cytat:

2012-03-15 21:33:42, ewamik napisał(a):
Cytat:

2012-03-15 18:27:52, andreek napisał(a):
Cytat:

2012-03-15 10:57:25, ewamik napisał(a):

Troszkę z innej beczki.Moja sąsiadka Świadek Jehowy,kilkanaście lat temu bardzo cięzko zachorowała.Można by rzec-była umierająca.Wezwała księdza,wyspowiadała się,przyjęła oleje i komunie św.
Minęło kilka tygodni,wyzdrowiała.
Znowu stała sie gorliwym Jehowym i ma gdzieś księdza i katolicyzm.

A moze dal jej jeszcze chomeopatycznego cukierka? Pytam serio.:-?

Nie miałam na mysli cudownego uzdrowienia ale chodziło mi o krytyczny moment w jej zyciu.
Sądziła,że żegna się z tym światem..a tu niespodzianka...jeszcze długo pociągnie

OK. przepraszam, ale wlasnie takim cudem tracil Twoj powyzszy cytat i przyznaje sie bez bicia8-) ze sie do tego przyczepilem.
Moje poglady roznia sie stanowczo, ale sa to tylko moje poglady. Nie czepiam sie juz wiecej i dobrej nocy zycze:-)

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-03-15 22:14:13 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

andreek

Post #5 Ocena: 0

2012-03-15 22:27:01 (13 lat temu)

andreek

Mężczyzna

Z nami od: 27-06-2008

Cytat:

2012-03-15 22:14:13, sniper00 napisał(a):
Ciekawy artykuł dotyczący ewolucji: wyborcza.pl/1,75476,11338890,Ewolucja_jest_w_nas.html?as=1&startsz=x

Podoba mi sie ten fragment wypowiedzi ktory zacytuje ( z powyzszego linka)

To też ludzie. A takie myślenie wynika z wychowania, ideologii, religii, które są przecież trwającym niemal od żłobka procesem jeśli nie indoktrynacji, to wysycania mózgu stereotypami, uprzedzeniami. A potem nie jest już łatwo "wyzerować dysk" i powiedzieć sobie, co jest elementem kultury, a co naukowo weryfikowalną, ewolucyjnie ukształtowaną biologiczną częścią naszej natury.

[ Ostatnio edytowany przez: andreek 15-03-2012 22:36 ]

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-03-15 23:48:43 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-03-16 00:02:25 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

KaskaM

Post #8 Ocena: 0

2012-03-16 00:46:31 (13 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Sniper-Szymon,
tak cie czytam w tych wszystkich kontrowersyjnych tematach.Hmmm,musze przyznac ze serio Cie lubie i cenie za twoja szczerosc wypowiedzi,realizm i brak zaklamania:)serio.Cenie ludzi ktorzy umieja powiedziec wprost to co czuja,mysla i jakie maja poglady.Wydaje mi sie ze ty jestes taki...indywidualista jestes...co nie idzie z pradem jak stado baranow ale myslisz,analizujesz i sam wyciagasz wnioski i masz kurcze swoje zdanie.Tu mamy cos wspolnego:).
Wiesz,tylko byloby zbyt egoistycznym podejsciem myslec-kurde-ludzie -przeciez to ja mam racje-otworzcie oczy!:)
Szymon-mowie tak bez emocji,nostalgicznie-nie zastanawiales sie np nad takimi sprawami i nie zadawales sobie pytania:po co jestem tu i teraz?i...co mam w zyciu do zrobienia?albo dlaczego jestem taki a nie inny?.
Ja mysle ze tak.kazdy z nas zadaje sobie takie pytania.nie kazdy umie sobie na to odpowiedziec.
Mowiles ze wiekszosc z nas nie przeczytala ksiegi swojej wiary-pewnie masz racje.
Ja Biblie czytalam kilka razy-nawet mam kilka cytatow ktore sa bardzo prawdziwe i madre.Przeczytalam przeklad Koranu,przeczytalam przeklad Tory.Po to by zrozumiec...bo mna tez targaly watpliwosci.Zastanawialam sie-jak to jest-skoro ktos nad nami czuwa,jak to mozliwe ze jest tyle nieszczescia na ziemi,tyle klesk,niesprawiedliwosci,wojen,gwaltow,chorob.... .ufff to pomine bo to bardziej skomplikowane.Ale wiesz co?mam kilka zasad-ale nie takich co sobie wmowilam ze one sa-ale czuje je cala soba,cala dusza ,sercem,rozumem...ktos mnie wkurza w pracy/bo jest np ludzikiem co lubi upadlac ludzi/jade z pracy i mysle sobie-panie-wybaczam tej gadzinie,bo nie mnie osadzac innych,albo juz dostala w dupe ale nic nie zrozumiala z lekcji albo dopiero dostanie.Nigdy nie osadzam innych bo uwazam ze nie mam do tego prawa poniewaz sama nie jestem idealna/nie sadzcie zebyscie nie byli sadzeni-cytat z biblii,albo niech pierwszy rzuci kamieniem kto jest bez winy/nie umiem zazdroscic/ani przyjaciolom ani wrogom/nigdy nie zycze nikomu zle/nawet jak jestem na kogos wsciekla/kocham ludzi,kocham zycie,hmm nawet lubie problemy w swoim zyciu bo ciagle sie ucze jak je rozwiazywac/empatia na pierwszym miejscu/szanuje ludzi i wszystko co zyje.
Po 15 latach targania sie sama ze soba-osiagnelam to co najwazniejsze.Spokoj wewnetrzny.Nawet nie wiesz jaka to ulga.Juz nie musze sie zastanawiac po co jestem tu i teraz.Ja wiem:)

pozdrawiam.
i sorry za ten przydlugawy monolog.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #9 Ocena: 0

2012-03-16 08:44:08 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marklar666

Post #10 Ocena: 0

2012-03-16 08:56:54 (13 lat temu)

marklar666

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2008

nic dodac, nic ujac

Do góry stronyOffline

Strona 18 z 37 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 35 | 36 | 37 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,