Str 10.2 z 32 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Dangerous__girl |
Post #1 Ocena: 0 2012-02-18 09:06:55 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2011 Skąd: London |
Cytat:
2012-02-18 09:04:47, BasienkaG napisał(a):
JA sytuacji wspolczuje ale zeby dziecko odseprerowac... znam znajomych co klocili sie jak dzieci nie bylo w domu itp nio w domu z dzieckiem idealni az nagle sie rozwiedli i co jak psycholog pytal dziecka co mysli o sytuacji to mowilo ze nie rozumie bo tata z mama nigdy sie nie klocili ze bylo dobrze!!wiec...
WTedy rozmawia sie z dzieckiem i mu sie tlumaczy, ze mamusia z tatusiem sie nie dogaduja itd, to chyba bardzo odpowiedzialne ze strony rodzicow ze nie klocili sie przy dziecku.
|

|
 |
|
|
jojomaster |
Post #2 Ocena: 0 2012-02-18 09:12:10 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2007 Skąd: luton |
jesli chodzi o usuwanie historii z kompa to lepiej uzyc przegladania 'in private', ctrl+shift  , nie zapisuje sie historia, cookies itp
|

|
 |
|
littleflower |
Post #3 Ocena: 0 2012-02-18 09:22:13 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
A moze to ze social service wchodzi szybko i reaguje nie jest wcale takie zle- moze to w koncu zmusi matke by myslala o dziecku/dzieciach zamiast uzalania sie nad soba i tkwienia w tym bagnie.
Ja gdybym miala wybor lub ryzyko ze opieka zabierze mi dzieci bo moj partner jest nieodpowiedzialny ie wachalabym sie ani troche, jesli sie chce to sa sposoby zeby dac sobie rade, i niejedna z nas tutaj to udowodnila bedac w o wiele gorszej sytuacji,
I zgodzam sie z Marcinem - od malego uczylam moje dzieci ze jak im zle maja mowic o tym, ze czasy ze z domu sie nie wynosi dawno minely, moze gdybym mnie tak nauczono mialabym dzis inne lepsze wspomnienia i mniej urazow psychicznych. Nawet gdy dziecko cos wygada na zewnatrz nie musi to oznaczac kleski, nikt nie jest idealnym rodzicem, moze ktos kto dziecka wyslucha da nam dobra rade, pomoze? A tez uczy dziecko ze w razie klopotow/problemow lepiej szukac pomocy, nawet na zewnatrz niz dusic to w sobie i meczyc sie. "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|
Adacymru |
Post #4 Ocena: 0 2012-02-18 09:24:21 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Po co pisac wspolczuje Ci albo wyslalam Ci PW  Oznajmiamy calemu swiatu jakie to dobre jestesmy bo wspolczujemy i wysylamy PW?
... bo czasem jak ktos nie jest jeszcze gotowy do podjecia krokow, to potrzebuje odczuc ze sa osoby, ktore maja empatie i rozumieja sytuacje, nie znaczy to koniecznie, ze wspolczujace osoby chca to oznajmic calemu swiatu. Czesto tez nowe osoby na forum moga nie znac roznych opcji, i nie zauwazyc pw, albo nie wiedziec ze to oznacza wiadomosc specjalnie dla nich.
Ada
|

|
 |
|
|
Post #5 Ocena: 0 2012-02-18 09:25:07 (13 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
|
Snowflake |
Post #6 Ocena: 0 2012-02-18 09:44:58 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-02-2009 Skąd: Londek |
Cytat:
2012-02-18 00:31:52, marcinb napisał(a):
Cytat:
2012-02-17 23:55:42, izap721 napisał(a):
Ja tylko mogę współczuć ale trzymam mocno kciuki,żeby wszystko dobrze się skończyło.
Uczul tylko dziecko,żeby z nikim nie rozmawiało na temat tego,co się dzieje w domu.

Najwyrazniej na glupote to lekarstwa jeszcze nie wymyslono.
Dziecko niech nie mowi w szkole, ze ojciec matke kijem nap..... A co ma robic? Cieszyc sie tatus mamusie tak przytula ze sie robi czerowna i ma takie duze oczy i mowi chr.. chr... chr...?
Niech dziecko mowi to po pierwsze, po drugie niech sie kobieta na Policje wybierza, po trzecie niech sie uda do Social Services po pomoc, po czwarte telefon do Victim Support.
Jakim cudem ktos moze podpowiadac zeby matka uczylo dziecko zeby klamac, ze ktos matke bije??? A jak matke ojciec zabije na oczach dziecka to dziecko tez ma nic nie mowic???
:-Y
Szacun Marcin
Pierwszy post normalnego? faceta
A do zalozycielki..
100 funuf i nauczy sie.. Veritas.
|

|
 |
|
|
Post #7 Ocena: 0 2012-02-18 09:48:30 (13 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
Iga1234567 |
Post #8 Ocena: 0 2012-02-18 10:16:36 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-02-2012 Skąd: london |
Ciesze sie ze kilka osob odezwalo sie i oswiecilo mnie ze nie jestem w tak kiepskiej sytuacji jak myslalam i ze dam sobie rade sama z daleka od tyrana.Bedzie ciezko ale spokojnie i nie bedziemy slyszec wyzwisk. Od kilku dni gnojek bierze mnie na przetrzymanie i nie daje pieniedzy na jedzenie, chowa karte do konta i pieniadze.
|

|
 |
|
littleflower |
Post #9 Ocena: 0 2012-02-18 10:27:52 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Iga nie mam na mysli Ciebie akurat lecz ogolnie
Izap - a ja wole zeby matce dziecko zabrano jesli ona nic nie robi by te dziecko mialo normalny dom/ pozwalajac by partner/ojciec dziecka znecal sie nad nia czy dzieckiem/ dziecmi fizycznie i/albo moralnie - wykazuje tym bezradnosc/nieodpowiedzialnsc. Czasem moze swaidomosc ze grozi jej utrata dziecka zmusi taka matke do wziecia sie za siebie i bycia odpowiedzialna matka. "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|
marcinb |
Post #10 Ocena: 0 2012-02-18 10:29:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Cytat:
2012-02-18 09:48:30, izap721 napisał(a):
Przepraszam,a w którym miejscu jest napisane,że dziecko ma kłamać???
Chodziło mi jedynie o to,żeby jej dziecka nie zabrano.
A z facetem już dawno powinna porządek zrobić,tylko jeśli nie ma pieniędzy,a chce tu zostać,to pozostaje jej tkwić w tym bagnie...chyba że tak jak radzą inni,wróci do Polski.
No na milosc Boska, sama napisalas zeby Dziecko nic w szkole nie mowilo - jak mozna pisac takie herezje?!?!?!
I co sie tak martwisz, ze dziecko zabiora? Nie zabiora bo to nie Matka dziecko bije tylko Ojciec/Ojczym Matke. Dziecko ma mowic prawde, ze Matka jest bita a nie klamac,z e wszytsko w domu jest cacy.
A dlaczego? Bo Matka potrzebuje pomocy - kazdej! Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|

|

|
|