Str 25.2 z 32 |
|
---|---|
Inklemon | Post #1 Ocena: 0 2012-08-29 13:04:51 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-08-2012 Skąd: brak |
Owszem, to muszę potwierdzić. Faktycznie, że nie sposób wiedzieć, jak jest naprawdę. I sa kobiety, co to w ogóle lubią ten "sport". Np poprzednia żona mojego przedostatniego męża, (który był wg mojej oceny niemal aniołem)często prowokowała straszne awantury (w małżeństwie z nim), do tego stopnia prowokowała i prowokowała, aż jej wlał. Potem był płacz, potem godzenie się, aż do następnego razu. Chłopina, całkowicie NIE AGRESYWNY w końcu nie dał rady wytrzymać, bo to nie była jego bajka i sie z nią rozwiódł.
Dla mnie, jego kolejnej żony było absolutnie nie do uwierzenia, ze mój mąż byłby zdolny podnieść rękę na kobietę. I żeby mi tego inni nie potwierdzili, to bym mu chyba nie uwierzyła, ze ON ją, czy kogokolwiek lał. Nie do uwierzenia. A jednak! Z kolei jej kolejny mąż również ją lał. Zasadniczo mozna się z grubsza domyśleć - jak do tego dochodziło. Tak więc bywa faktycznie, jednak rzadko. To jedyny taki przypadek o jakim słyszałam. |
clockwork_orang | Post #2 Ocena: 0 2012-08-29 13:11:42 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
tu nie chodzi o konkretne przypadki, ale o to, ze jest to FORUM... tu kazdy moze napisac co chce, zmyslic historyjke itp.
ps. jak przeszukasz forum, to znajdziesz temat w ktorym jedna pani kase zbierala co laska, bo w potrzebie ![]() |
brookaciki12 | Post #3 Ocena: 0 2012-08-29 13:18:47 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-07-2011 Skąd: D |
Cytat: 2012-08-29 13:11:42, clockwork_orange napisał(a): tu nie chodzi o konkretne przypadki, ale o to, ze jest to FORUM... tu kazdy moze napisac co chce, zmyslic historyjke itp. ps. jak przeszukasz forum, to znajdziesz temat w ktorym jedna pani kase zbierala co laska, bo w potrzebie ![]() Dokladnie jak mowisz, dzis jestem brookaciki12 w wygodnym fotelu, jutro moge byc Henryk15, a jeszcze kiedy indziej szukac pomocy w dzile "pomagamy innym" to tylko forum ludzie pojawiaja sie i znikaja, czasami w roznych wcieleniach. Dlatego tym bardziej nie mam zamiaru tutaj nikomu wspolczuc, A moze i Idze znudzily sie rozrywki z ostatnich 6 miesiecy i postanowila powrocic na forum by zabic czas przy kawie i ciastku? Tego nie wiemy i nigdy sie niestety nie dowiemy |
macadi | Post #4 Ocena: 0 2012-08-29 13:20:08 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-12-2010 Skąd: Manchester |
Bardzo latwo jest oceniac kogos, mowic czarne-biale, zwlaszcza jak sie nigdy w takiej sytuacji nie bylo. Oczywiscie tez uwazam, ze od przemocy w rodzinie trzeba uciekac jak najdalej i ze czasem ostre slowo jest potrzebne ale z drugiej strony nie potepilabym zadnej ofiary bo wiem, ze czasem czlowiek jest w takiej depresji i bezsilnosci, ze z lozka trudno sie zwlec i umyc a co dopiero latac po miescie, urzedach, ukladac zycie na nowo. I nie chodzi mi o usprawiedliwianie autorki czy uzalanie sie nad nia bo to oczywiscie nie pomoze. uwazam jednak,
ze czasem jednak zycie nas przerasta, nie kazdy ma silna psychike, nie kazdy umie radzic sobie w zyciu a publiczne potepianie tez nie przyniesie zadnych efektow. |
brookaciki12 | Post #5 Ocena: 0 2012-08-29 13:23:01 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-07-2011 Skąd: D |
macadi jesli osoba ktora jest naprawde w zyciowym dolku i nie ma sily biegac po urzedach badz szukac pomocy to tym bardziej nie ma sily na dyskusje na forum nie uwazasz ?
|
|
|
justys22 | Post #6 Ocena: 0 2012-08-29 15:00:11 (13 lat temu) |
Z nami od: 31-08-2007 Skąd: Basildon, Essex |
Ja tylko dodam od siebie,ze przemoc nie oznacza tylko podnoszenia reki ale takze przemoc psychiczna,ktora jest o wiele gorsza od fizycznej bo zostawia trwale slady na psychice...Niestety
![]() |
Iga1234567 | Post #7 Ocena: 0 2012-09-07 09:54:30 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-02-2012 Skąd: london |
W koncu po wczorajszej awanturze poszlam na policje i wszystko zglosilam i co teraz??? wyszlam z corka tak jak stalam, bez dokumentow, bez niczego i poszlam na policje, tam zapytali czy mam gdzie przenocowac i poprosilam kolezanke i zgodzila sie na jedna noc. Dzisiaj od rana dzwonie do women's aid i mowia ze najpierw musze miec benefity na siebie i dopiero wtedy zadzwonic! Dzwonilam do revenue a tam mi powiedzieli ze jak chce na siebie przepisac ctc to musze zlozyc nowy wniosek i czekac do 5 tygodni!! Jestem rozgoryczona, wystraszona co teraz bedzie jak oni mi nie pomoga? Policja powiedziala ze go aresztuja wczoraj w nocy i zadzwonia mi zebym mogla pojsc po najpotrzebniejsze rzeczy i nic, kolezanka mi zadzwonila na policje i mam czekac ale ile??? Nie mam funta przy sobie, zadnych dokumentow, nic. Gdzie ja sie mam podziac skoro oni wypinaja sie na mnie....
|
Inklemon | Post #8 Ocena: 0 2012-09-07 10:47:08 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-08-2012 Skąd: brak |
Idź na komisariat z dzieckiem, usiądź wygodnie i powiedz, że nie ruszysz się stamtąd, dopuki ci nie pomoga, bo..... nie masz sie gdzie ruszyć !
Jedyne miejsce, gdzie mogłabyś z tego komisariatu pójść wraz dzieckiem, to stacja telewizji (program typu interwencja), by nakreślić, jaką "pomoc" w UK otrzymuje kobieta z dzieckiem, wobec której stosowana jest przemoc domowa, liczysz jednak na to, ze nie bądzie musiało byc to twoją ostatnią deską ratunku. Do telewizji, tudzież prasy, choćby lokalnej mozna równiez zadzwonić prosto z komisariatu. Niech przyjadą i nagrywają. Takie programy, gazety maja swoje NUMERY INTERWENCYJNE. Spisz je sobie. Ja bym tak zrobiła. Zupełnie serio !. Zobaczysz, jakiego speedu dostaną ! |
Post #9 Ocena: 0 2012-09-07 10:50:51 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Iga1234567 | Post #10 Ocena: 0 2012-09-07 12:17:36 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-02-2012 Skąd: london |
od wczoraj go nie zatrzymali zebym mogla wziasc najpotrzebniejsze rzeczy. dzwonie od rana po refuge, innych telefonach ktore mi podaja i odsylaja caly czas do kogos innego. Juz nie mam sily. jak do wieczora nic nie zalatwia mi to ide na policje i nie rusze sie z dzieckiem z tamtad.
|