MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przemoc w rodzinie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 9 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-01-28 18:41:54 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

justys22

Post #2 Ocena: 0

2012-01-28 18:46:05 (13 lat temu)

justys22

Kobieta

Z nami od: 31-08-2007

Jesli sie nie powtorzy to nie(z tego co mi wiadomo) ale i tak bedziecie pod nadzorem,jesli doczepia sie o cokolwiek-zbyt glosne krzyki w domu,nie daj Boze jakis klaps,no cokolwiek to mozesz sie z tym liczyc.Nie wiem,ja bym nie ryzykowala a jesli maz ma sie poprawic to przez jakis czas mozecie sie sprawdzac mieszkajac osobno,jesli juz taka zdesperowana jestes zeby z Nim byc,oczywiscie po zdjeciu zakazu zblizania sie

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-01-28 18:49:13 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

justys22

Post #4 Ocena: 0

2012-01-28 18:50:17 (13 lat temu)

justys22

Kobieta

Idz do councilu,zglos ze jestes sama ale zeby dostac hb umowa musi byc na Twoje nazwisko,jesli nie jest popros landlorda o zmiane najemcy i juz,ja tak zrobilam.

Do góry stronyOffline

marlenka28

Post #5 Ocena: 0

2012-01-28 18:51:58 (13 lat temu)

marlenka28

Kobieta

Z nami od: 22-06-2009

Cytat:

2012-01-28 18:39:37, bezsilna napisał(a):
opieniadze tez chodzi.Nie przysluguja mi zadne zasilki.Szok,ja nie pracuje od ponad dwuch lat.Incam support mi odmuwili i reszty tez nie dostane,wyslalam aplikacje o zasilek dla bezrobotnych,czekam.Za mieszkanie place 1000miesiecznie,jak narazie mam na to zasilekale jeston na meza.

wiec wszystko jasne, dziewczyna jak nie pozwoli mu wrocic nie bedzie miala za co zyc...

ja niestety nie znam sie na tym, moze ktos pomoze gdzie sie udac w sprawie jakies pomocy finansowej...

wtedy bedzie inaczej myslala, nie bedzie uzalezniona finansowo od meza...
bedzie miala wybor, bo teraz na pewno ciezko to ogarnac...

[ Ostatnio edytowany przez: marlenka28 28-01-2012 18:54 ]

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #6 Ocena: 0

2012-01-28 18:53:34 (13 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Bezsilna
Wiesz co odpowiedzial moj ,wkrotce byl,y maz na pytanie cioci, dlaczego tak pil i robil awantury?
Bo on myslal ze znowu poklocimy sie, kilka cichych dni i znow pozwole mu wrocic, dam mu znow szanse.
Ostatnim razem nie dalam, i nie boli go brak rodziny a to ze tym razem mu sie nie udalo

A co mnie przekonalo, by tym razem nie dac sie.
Mysl ze za iles lat moja corka moze byc w podobnym zwiazku i wziasc przyklad ze mnie, z babci i byc nieszczesliwa, bo ja nie umialam przerwac tego kregu

Moj nie bil mnie ani dzieci, tez mialam wspolne wyjazdy, mlodsze strasznie tesknia za nim ale wiem ze z czasem zrozumieja

Pomysl o synach- chcesz z nich na sile alkoholokow zrobic? Jak kiedys spojrzysz w podbite oczy synowej? Jaka jej dasz rade? Jaka rade dalabys swojej przyjaciolce gdybys ja zobaczyla posiniaczona?

Kolo sie bedzie toczylo- dopoki nie przerwiesz tego kregu.

Jesli go kochasz i kochasz dzieci poczekaj z boku kilka lat, moze dwa, i zobacz wtedy.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2012-01-28 19:05:34 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2012-01-28 18:24:36, bezsilna napisał(a):
piszeszo przypadku gdyby przemoc sie powturzyla?czy po tym jednym razie maja takie prawa?

Przed wyrokiem maz mial przesluchanie w kuratorium. Kurator do swojego raportu do sadu (ktory ma duzy wplyw na wyrok) rowniez zebral informacje od Social Services i Policji o wszystkich incydentach z udzialem twojego meza (nawet tych o ktorych ty mozesz nie wiedziec, bo np mial zatarg z kims innym, nie mowie ze twoj mial). Bardzo duze znaczenie mialo to jak on sie w tej rozmowie z kuratorem odniosl do swoich czynow, ale tez jakie przekazal swoje pojecia na temat przemocy, pojecia szacunku (lub jego braku do partnerki), jak on widzi takie zachowanie wplywa na dzieci.

Moge sobie reke uciac, ze informacje zebrane, a szczegolnie jego podejscie musialo wskazywac, ze on stanowi duze (albo bardzo duze) ryzyko dla ciebie, twoich dzieci i przyszlych partnerek jakie moglyby sie pojawic w jego zyciu.

Intergrated Domestic Abuse Programme nie jest dla osob o malym ryzyku agresji!!!. Sa scisle kryteria, tylko osoby stanowiace duze ryzyko sa kierowane na taki program. Twoj maz musial przedstawic na tyle niepokojacych pojec i jego stanowisko musi na tyle popierac takie zachowania, ze zostal skierowany na ten program. Tu nie wchodzi w gre powiedzenie co on mysli inni chca uslyszec. Na tym przesluchaniu on musial przedstawic siebie jako osobe o ugruntowanych pogladach, ze takie zachowania (agresja, przemoc) sa zupelnie akceptowane.

Jako osoba o duzym ryzyku podobnych zachowan, jesli teraz powroci do zamieszkiwania z toba, Social Services otworza sprawe od nowa.

Ty mozesz zdecydowac za siebie, dzieci nie maja wyboru, a to wlasnie dzieci beda w centrum zainteresowania Social Services. Nie potrzeba kolejnego incydentu, on juz stanowi na tyle duze ryzyko, ze Social Services sie wlacza do sprawy.
Ada

Do góry stronyOffline

Dominika75

Post #8 Ocena: 0

2012-01-28 19:15:30 (13 lat temu)

Dominika75

Kobieta

Z nami od: 03-01-2012

Cytat:

2012-01-28 18:41:54, bezsilna napisał(a):
Dominika terapia DDA to terapia dla wspoluzaleznionych

ależ nie. Robiłaś jako Dorosłe Dziecko Alkoholika...a są terapie dla współuzależnionych/koalkoholizm, najczęściej, najwięcej kobiet których mężowie piją, pili..a to ,że mąż alkoholik to też niestety typowe w Twoim przypadku jako DDA...zajrzyj na to forum co Ci pisałam, może Ci pomoże troszke, rozjaśni i przejrzysz na oczy..
ja myślę,że możesz pomóc meżowi, swojej rodzinie i sobie ale nie zabieraj sie za to od d..y strony...bo tyle właśnie z tego wyjdzie

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

justys22

Post #9 Ocena: 0

2012-01-28 19:23:11 (13 lat temu)

justys22

Kobieta

Bezsilna ja w UK niestety nie przepracowalam ani jednego dnia ale dostaje wszystkie zasilki,lacznie z JSA-szukam pracy i bardzo chcialabym pojsc ale z dwojka dzieci ciezko cos znalezc,pracodawcy wola osoby ktore sa flexible i najlepiej nie obciazane obowiazkami...niestety.Jesli chcesz porady w sprawie zasilkow,to chetnie pomoge ale to na priv,zeby watku nie zasmiecac.Pierwszy swoj krok skierowalabym do CAB w kwestii zasilkow,mi list od pracownika CAB bardzo pomogl o mojej sytuacji w dostaniu HB.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-01-28 19:40:08 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,