Str 11 z 11 |
|
---|---|
mania4 | Post #1 Ocena: 0 2015-06-13 02:11:27 (10 lat temu) |
Z nami od: 13-06-2015 Skąd: Falkirk |
Witaj rozymiem twoja sytuacje dokladnie bylam w takiej samej tak wiec jest to mizliwe oczywiscie mozna zniesc zakaz zblizania sie przed uplywem terminu trzeba miec napeawde dobrego adwokata a szczerze mowiac koszta Sa bardzo duze wiec ty nie mozesz tego zrobic "" twoj maz musi pojsc do adwokata ktory zahnie sie jego sorawa I przyspieszy sprawe mowie formalnie plus dla niego ze sie leczy po drugie jak I ty tak I on zaczac chodzic do psychologa najlepiej prywatnie brac rachunek to jest poteietdzenie formalne ze cos robicie ,probujecie ale kazde z osobna pamietajac o tym zakazie to w sadzie przemawia do nich potem kiefy bedzie czas oczrkiwania pamietaj ze zaraz odezwie sie opieka spoleczna bo automatycznie ja powiadamiaja o stara iach meza o powrocie dalej kiedy minie miesiac lub dwa zalezy na jak dlugo byl ten zakaz maz wraca do domu po czym nastepuje kontrola opieki spol.potem raport wszystko cichnie I....a teraz pani powiem moj przypadek dokladnue podobnie to wygladalo zrobilam wszystko by moj partner mogl wrocic do domu I wrocil adwokat zgarnal ogromna sume minimum po sprawie z reguly 300-400£plus prosze uwazac na ilosc zadawanych pytan bo on sobie liczy jak stwierdzilusmy po 50£za odpowiedz np pytalam ja np o cos 3 pytania I 150 £ potem nastepnym razem to samo dwa konkretne pytania stowa I on to dodawal do rachynku do sprawy raz mielismy koszt 800£potem co sie stalo kiedy juz zrobil to kolejny raz I kolejny za kazdym razem zakaz zbluzania sue adwokat plus duzo kasy opieka spoleczna a na koniec uderzyl moje dziecko I tak wyglada rozoacz rozczarowanie I wszystko sie wali na glowe podjal leczenie jak pani maz I raz sie napil I wystarczylo by moj syn cierpual bo zostal uderzany za slowa cytuje takie drogie radio nowe I popsute?to wystarczylo by go zezloscic I wie pani Nic wtedy dla niego sie nie liczylo co I Ile zrobilam dla niego jak musielismy kombinowac zeby sie spotkac kiedy byl zakaz mowie pani w 1 momencie skreslil nasze zycie zycze pani czego? Prosze sie zastanowic nad powritem meza glebiej ja wiem ze pani go kocha I jest ciezko ale prosze niech pani za duzo nie naciska na pomoc jemu to on nabroil I niech poczuje ta kare niech zobaczy co moze stracic ja sie nie stosowalam widzielismy sie codziennie I to byl blad bo pokazalam mu ze mi zalezy a wlasnie to on musi sie postarac nie pani prosze nie powtarzac moich bledow bo potem nie daj boze bardzo sxybko przy lepszej okazji upije sie pobije I...bedzie wiwdzial ze mu ujdzie to jakos plazem a zona jeszcze bedzie pomagala prosze mi wierzyc bicie sie nie skonczylo powtarzalo sie co okazja dziekuje mam nadzieje ze pomoglam
![]() |
ie2ox4-b | Post #2 Ocena: 0 2015-06-13 07:12:25 (10 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-05-2014 Skąd: Oxford |
Mania... fajnie że pomagasz, ale ta pani rozwiązała ten problem trzy lata temu, może inna potrzebująca to przeczyta... oby było ich jak najmniej.
|
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2015-06-13 14:16:36 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-06-13 02:11:27, mania4 napisał(a): Witaj rozymiem twoja sytuacje dokladnie bylam w takiej samej tak wiec jest to mizliwe oczywiscie mozna zniesc zakaz zblizania sie przed uplywem terminu trzeba miec napeawde dobrego adwokata Nie opowiadaj historii z telenoweli, wniosek moze zlozyc sama osoba wymieniona w nakazie sadowym (czyli ofiara przemocy). Nie potrzeba zadnego nawet adwokata. Wystarczy ze napisze list do sadu, wyznacza date kiedy wniosek bedzie rozpatrywany. Osoba nazwana w zakazie musi sie w sadzie wstawic. Sad musi sie tylko upewnic ze nie jest pod p[resja nikogo skladajac taki wniosek, a zyczenie ofiary jest sprawa priorytetowa(nawet jak sie pakkuje w nastepne pieklo, ale jak sama tego nie widzi, to sad jej tego nie zabroni). Cytat: a szczerze mowiac koszta Sa bardzo duze wiec ty nie mozesz tego zrobic
Koszty wyslania litu do sadu i bilet na autobus do sadu. Cytat: twoj maz musi pojsc do adwokata ktory zahnie sie jego sorawa I przyspieszy sprawe mowie formalnie plus dla niego ze sie leczy po drugie jak I ty tak I on zaczac chodzic do psychologa najlepiej prywatnie brac rachunek to jest poteietdzenie formalne ze cos robicie ,probujecie ale kazde z osobna pamietajac o tym zakazie to w sadzie przemawia do nich potem kiefy bedzie czas oczrkiwania
Meza wniosek o zniesienie zakazu nic nie da. Maz dostal zakaz z okreslonych powodow, i nie on decyduje czy juz mu sie wolno wblizab do ofiary czy nie. Moze zlozyc wniosek o zmiane warunkow, np ze moze sie kontaktowac posrednio poprzez okreslona osobe, zeby np miec kontakt z dziecmi (dana osoba odbiera i przyprowadza dziecko), albo np adwokata w sprawie majakowej, rozwodowej. Osoba dopuszczajaca sie przemocy w rodzinie nawet po odbyciu 10ciu leczen nie ma szans na zniesienie zakazu jak ofiara przemicy nie chce. Cytat: pamietaj ze zaraz odezwie sie opieka spoleczna bo automatycznie ja powiadamiaja o stara iach meza o powrocie dalej kiedy minie miesiac lub dwa zalezy na jak dlugo byl ten zakaz maz wraca do domu po czym nastepuje kontrola opieki spol.potem raport wszystko cichnie
Opieka spoleczna bedzie sprawdzac czy zeznania o leczeniu i poprawa warunkow/atmosfery w domu nastapila. Opieka nie powie czy masz byc czy nie z mezem, oni powiedza co sie stanie z dziecmi jak beda narazone na obserwowanie czy doznaja urazow w wyniku przemocy. Cytat: I....a teraz pani powiem moj przypadek dokladnue podobnie to wygladalo zrobilam wszystko by moj partner mogl wrocic do domu I wrocil adwokat zgarnal ogromna sume minimum po sprawie z reguly 300-400£plus prosze uwazac na ilosc zadawanych pytan bo on sobie liczy jak stwierdzilusmy po 50£za odpowiedz np pytalam ja np o cos 3 pytania I 150 £ potem nastepnym razem to samo dwa konkretne pytania stowa I on to dodawal do rachynku do sprawy raz mielismy koszt 800£potem co sie stalo kiedy juz zrobil to kolejny raz I kolejny za kazdym razem zakaz zbluzania sue adwokat plus duzo kasy opieka spoleczna
Nie opowiadaj bajek o oplatach za pytanie. Jest stawka za godzine, albo za prowadzenie sprawy.
Ada
|
mania4 | Post #4 Ocena: 0 2015-06-13 17:44:01 (10 lat temu) |
Z nami od: 13-06-2015 Skąd: Falkirk |
Nie opowiadam bajek! Przeszłam przez to wszystko i wiem ile kosztuje adwokat i to ja pisałam pismo do sadu o zniesienie zakazu tak ale ja nie mogłam bezpośrednio kontaktować sie z adwokatem jego adwokatem bo to ku jest złamanie zakazu nie wypowiadaj sie jak nie wiesz i nie neguj mojego życia że to telenowela Ada tak niestety wyglądało z naszym adwokatem trzy pytania 150£ dwa pytania płacił 100£ ja wzięłam swojego adwokata i tylko oni sie kontaktowali ze sobą nie my bezpośrednio wiem bo tak było jak byś sobie zapłaciła tyle kasy to byś nie wypowiadała swoich mądrości tutaj to co napisałaś to prawda nie mowie ze nie ale każdy tu stara sie pomoc bo ty chyba nie doświadczyłaś czegoś podobnego I łatwo łapać kogoś za slowa zdenerwowałaś mnie bardzo powinnaś skupić sie na głównym pytaniu a nie negować czyjeś odpowiedzi
|
ie2ox4-b | Post #5 Ocena: 0 2015-06-13 18:04:52 (10 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-05-2014 Skąd: Oxford |
Mania4, jeżeli negujesz słowa Ady, to musisz być niesamowicie ... Tu wpisz co Ci odpowiada, a powinno odpowiadać słowo które wynika z Twoich poczynań. To co doświadczyłaś już określa.
Jeżeli byłaś u takiego drogiego, to teraz nie denerwuj się. Co do cen adwokatów to wiadomo że nie są darmowi. Życie Cię powinno nauczyć, jeżeli nie pojęłaś tej nauki no to trzeba płacić. |
|
|
Adacymru | Post #6 Ocena: 0 2015-06-13 22:10:12 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
mania4- nie watpie ze przemoc cie ditknela, ale to co napisalas odebraloby nadzieje niejednej osobie.
Nie musze nikogo zabic, zeby o morderstwach wiedziec i pisac. Ofiara przemocy (jakiegokolwiek zreszta przestepstwa) ma pierwszenstwo w okreleniu czy chce zeby jej dane byly w jakimkolwiek zakazie. zaden sedzia nie moze na sile ofierze przestepstwa wciskac zabezpieczenia w postaci dawania komus zakazu zblizania sie jak sama ofiara tego nie chce. Jak nie wierzysz, to poczytaj troche przypadkow prawnych. Ofiara przemocy nie potrzebuje placic za adwokata, wiec tez nie wprowadzaj ludzi w blad. PS. Prosze zaciagnij odrobine powietrza jak piszesz, bo w emocjach twoje wypowiedzi robia sie bardzo zagmatwane, i pewnie polowe wartosci gubia.
Ada
|