MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Placz placz i jeszcze raz placz

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9.1 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8.1 | 9.1 | 10.1 ] - Skocz do strony

Str 9.1 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

invisible

Post #1 Ocena: 0

2012-01-04 23:20:25 (13 lat temu)

invisible

Z nami od: 10-06-2007

moj synek jak sie urodzil tez duzo plakal,Jak sprawdzilam kiedys zeszyt dnia,to moze 2-3 gdziny w ciagu dnia sal,Co przy malym dziccku strasznie malo.Jadl bardzo duzo.Jak rosl to jad i ciagnal smoczek.Mowilam pielegnarkom,lekarzom,ale oni nic nie pomogli,W tej chwili napewno bym tak latwo nie odpusicla,Mysle,ze moje dziecko przez te pLacze i stres ma alergie i egzeme.Ja radze aby codziennie zapisywac sobie kiedy dziecko sie budzi ,kiedy je ,kiedy placze.jESLI zauwazysz,ze malusze wiecej placze niz spi,to nie odpuszczaj lekarzom,tak nie moze byc.Male dzicko potrzebuje ciepla,pokarmu i snu,Jesli duzo placze,to w ten sposob mowi ,ze cos jest nie w porzadku,Nie odpuszczaj tylko chodz pi=o lekarzach,moze w koncu ktos pomoze

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Janek69

Post #2 Ocena: 0

2012-01-04 23:32:19 (13 lat temu)

Janek69

Mężczyzna

Z nami od: 26-09-2011

Prosze zmiencie mleko na zwykłe w plastikowej butelce z marketu moja zona tez miala taki problem i zmienila teraz jest wszystko ok mała rosnie i jest zdrowa zycze powodzenia

Do góry stronyOffline

kinia-25-

Post #3 Ocena: 0

2012-01-05 08:00:01 (13 lat temu)

kinia-25-

Kobieta

Z nami od: 04-03-2009

ja mialam to samo moja corcia wyginala sie jak wegorz,do tego sina sie robila.Na poczatku karmilam piersia ale mala mne tak popodgryzala ze nie dalam rady,wiec sciagalam sciagarka mleko.To prawda ze na poczatku bylo tylko pare kropelek,ale im czesciej sie sciaga tym lepiej.Tez podawalam aptamil bo nie mialam na poczatku pokarmu,ale po jakichs 3 dniach jazda od nowa,poprostu mleko nie pasowalo,sprobowalam bebiko i do dzisiaj mala jest na tym mleku.Ale pierwsze bym sprawdzila u lekarza o co dokladnie chodzi z tym brzuszkiem

Do góry stronyOffline

madagaskar3

Post #4 Ocena: 0

2012-01-05 08:45:16 (13 lat temu)

madagaskar3

Kobieta

Z nami od: 01-02-2009

Cytat:

2012-01-04 23:32:19, Janek69 napisał(a):
Prosze zmiencie mleko na zwykłe w plastikowej butelce z marketu moja zona tez miala taki problem i zmienila teraz jest wszystko ok mała rosnie i jest zdrowa zycze powodzenia

Skad ty taka zone wytrzasnales?
Zmien babe koniecznie:-o
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #5 Ocena: 0

2012-01-05 09:28:49 (13 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Cytat:

2012-01-05 08:45:16, madagaskar3 napisał(a):
Cytat:

2012-01-04 23:32:19, Janek69 napisał(a):

Skad ty taka zone wytrzasnales?
Zmien babe koniecznie:-o

:-]:-]:-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

Nataku

Post #6 Ocena: 0

2012-01-05 10:26:23 (13 lat temu)

Nataku

Mężczyzna

Z nami od: 31-01-2011

a macie jeszcze jakies propozycje na temat strasznego kataru ... dziecko ma zapchany nos ale co jest najsmiejszniejsze zaczyna mu sie zapychac tylko na noc w dzien oddycha normalnie :/
nie moge isc jeszcze do gp bo dziecko niezarejestrowane a zeby zajerestrowac to musze miec certyfikac a certyfikat dostane dopiero 13 :/ to jest glupota :/
jakies propozycje ?
podaje sterimar ale to nie dziala pozniej probuje wyciagnac wszystko aspiratorem ale marne rezultaty :/

Do góry stronyOffline

anna69

Post #7 Ocena: 0

2012-01-05 11:16:12 (13 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Cytat:

2012-01-04 19:12:41, ma_sia526 napisał(a):
W latach 80-tych i wczesniej byl tzw "zimny wychow cielat" Nakarmione, przewiniete i trzeba odstawic do lozeczka i nie przyzwyczajac do noszenia. W 84 bylam mloda matka, urodzilam corke w 29 tygodniu ciazy z waga 1740g wiec i tak byla duza jak na takiego wczesniaka. Stale schodzily sie mamusie, ciocie i sluchalam tych wszystkich podpowiedzi chociaz czasem sama sie denerwowalam ze corka placze, i "wola" mnie zebym ja wziela. Owszem przytulalam, calowalam, poswiecalam duzo czasu ale zabranialam spania w moim lozku, staralam sie nie brac na rece, nie trzymac godzinami na kolanach tak jak radzili czlonkowie rodziny. Trzy lata pozniej urodzilam syna, duzego, donoszonego, 4500g. W miedzyczasie duzo czytalam, chodzilam na spotkania do poradni laktacyjnej, do klubu mlodych mam i moje spojrzenie i reakcje na placz dziecka bardzo sie zmienily. Syna od poczatku bralam do lozka, nosilam w nosidle nawet jak robilam cos w domu, calowalam, tulilam, reagowalam na kazdy placz. Dzis moje dzieci sa dorosle, corka wyrosla na wysoka atrakcyjna kobiete 186cm wzrostu, syn tez jest wysoki obydwoje radza sobie w zyciu, corka po studiach w Polsce, syn studiuje tu w Anglii wiec wszystko jakos sie uklada ale ja jedno widze wyraznie moja corka zawsze ma problem z okazywaniem uczuc, zawsze jest zdystansowana i mimo ze sama mowi ze czasem bardzo chce sie przytulic ma jakies wewnetrzne opory. Syn jest jej odwrotnoscia, wylewny, przyjazny, otwarty do wszystkich, jest w stanie czule przytulic starsza pania, serdecznie usciskac wujka, dziadka, dziewczyny za nim szaleja. Pisze to wszystko zeby uzmyslowic rodzicom jak latwo popelnic taki blad i cos co trwa tak krotko jak niemowlectwo i dziecinstwo naszych pociech mozna przegapic, zbagatelizowac i miec potem wyrzuty sumienia. Nadrabiam to teraz rozpieszczajac wnuka do granic mozliwosci.

A tam bzdura to co piszesz. To wszytsko zalezy od charakteru a nie od tego ile sie dziecko nosilo na rekach...
mama ma nas 3 i zadne z nas nigdy nie spalo z rodzicami, za to duzo na rekach bylismy noszeni wzyscy, moja siostra to przytulak jak nie wiem, do tej pory ciagle chodzi i sie do wszytkich tuli (ma16lat) a ja tak sobie - choc jako pierwsze dzecko mama miala najwiecej dla mnie czasu i jak sama mowi w sumie to najwiecej mnie rozpieszczala. Moj brat natomiast jest umiarkowany, lubi sie prztulic i okazauje cieplo, ale nie tak bardzo jak moja siostra ani nie tak malo jak ja.

Od mojego taty np, moja macocha zadko przytula i caluje dzieci - nie ma takiej potrzeby, choc to nie znaczy ze nie okazuje im duzo ciepla i milosci...a moj sredni brat (13lat) jest bardzo ciepla osoba, co chwile chodzi i caluje swoich teraz prawie 2 letnich braciszkow, jak ja przyjezdzam to do tej pory pcha mi sie na kolana....

Wiec wszystko zalezy od usposobienia i charakteru, niektorzy maja wieksza potrzebe bliskoci jako dorosli ludzie a inni mniejsza. Nie ma nic to wspolego z tym czy sie spalo czy nie z rodzicami i czy bylo sie noszonym ciagle na rekach....dziadkowie sa od rozpieszczania a rodzice od wychowywania i dobrze ze teraz rozpieszczasz wnuka :-) ale to ze corka nie jest tak ciepla jak syn to na pewno nie wina tego za sama spala jako niemowle. A to ze czasem chce a nie umie....no coz, ja tez czasem chce a jakos nie mam ochoty jedoczesnie, jedyna osoba do ktorej sie tule ile wlezie to moj ukochany maz i moji malutcy bracia - no i siotra jak mnie juz dopadnie i nie puszcza :-]

[ Ostatnio edytowany przez: anna69 05-01-2012 11:17 ]

Do góry stronyOffline

Dodziunia

Post #8 Ocena: 0

2012-01-05 11:23:48 (13 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

Cytat:

2012-01-05 10:26:23, Nataku napisał(a):
a macie jeszcze jakies propozycje na temat strasznego kataru ... dziecko ma zapchany nos ale co jest najsmiejszniejsze zaczyna mu sie zapychac tylko na noc w dzien oddycha normalnie :/
nie moge isc jeszcze do gp bo dziecko niezarejestrowane a zeby zajerestrowac to musze miec certyfikac a certyfikat dostane dopiero 13 :/ to jest glupota :/
jakies propozycje ?
podaje sterimar ale to nie dziala pozniej probuje wyciagnac wszystko aspiratorem ale marne rezultaty :/

kup kropelki i rob napary-zapal swieczke i w takim specjalnym swieczniku nalej kilka kropel mietowych kropelek i to bedzie sie unosic w powietrzu. dbaj o to aby nie bylo sucho-kupcie nawilzacz-lub chociaz mokre reczniki wieszajcie na grzejnikach. wietrz pokój-zeby bylo swieze powietrze. i jak kladziesz malego spac to najlepiej podloz cos pod nogi lzeczka-lub daj mu poduszke,zeby mial glowke wyzej niz reszte ciala.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

aszuelka

Post #9 Ocena: 0

2012-01-05 11:27:19 (13 lat temu)

aszuelka

Kobieta

Z nami od: 08-07-2011

oilbas for baby :) chyba tak to sie pisze... 2-3 krople na ubranko i malenstwu ulzy ;)
A+M+K+L 

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

anna69

Post #10 Ocena: 0

2012-01-05 11:43:02 (13 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

a maluch spi w pokoju w ciagu dnia jak nie ma kataru??

Jak nie to moze go cos uczula na czym spi, lub cos w pokoju??

Do góry stronyOffline

Strona 9.1 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8.1 | 9.1 | 10.1 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,