MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Placz placz i jeszcze raz placz

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 6 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Twinkle

Post #1 Ocena: 0

2011-12-31 14:55:45 (13 lat temu)

Twinkle

Kobieta

Z nami od: 18-12-2011

Nataku moj malz mial kolki doszc mocne,wiadomo suszarke,odkurzacz juz znasz,ja kladlam tez pieluszke tetrowa na grzejniku i na brzuszek,ale byl jeden sposob,po ktorym zawsze pomagalo...tesciowa mi podpowiedziala i naprawde dzialalo,ale to robota dla ciebie bo ciezko:)
stan w lekkim rozkroku i poloz synka na rekach i kolysz w kierunku przed siebie,tak jakbys go chcial wyrzucic przed siebie i z powrotem do siebie do brzucha i tak w kolko.u nas rewelacja,dzialalo.
ale poza tym czuwajcie,czy to aby na pewno kolka,bo kolezance tez tak mowili ze to kolka,jednak to bylo mleko!powodzenia
lake...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-12-31 15:04:01 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewela119

Post #3 Ocena: 0

2011-12-31 17:46:54 (13 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

Sa takie specjalne rurki do "odpowietrzania" dzieci :-] Nie pamietam jak to sie nazywa ale chyba z Czech to na ebayu sprzedaja, wklada sie dziecku w pupke i gazy odchodza. Wiem ze to dziala bo cos takiego pielegniarka robila mojej starszej corce jak lezalysmy w szpitalu w Pl. Mala darla sie jakby ja obdzierali ze skory, na ta rurke pielegniarka nalozyla troche jakiegos tam zelu i wsadzila jej w odbyt, normalnie bylo slychac jak przez ta rurke gazy uciekaja a na koniec zrobila kupe i za 15 min juz slodko spala

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-12-31 17:56:40 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

aszuelka

Post #5 Ocena: 0

2011-12-31 18:33:46 (13 lat temu)

aszuelka

Kobieta

Z nami od: 08-07-2011

Raczej nie powinno sie nic dziecku wsadzac w pupke :-/ nie wiem skad takie pomysly...

Jak maluszek lezy na pleckach wez jego nozki i tak delikatnie przyciskaj kolanami do brzuszka, nie wiem czy dobrze probuje to wytlumaczyc... tak jakbys troszke ugniatal jelitka, wtedy bardzo chetnie schodza wszystkie gazy bez ingerencji jakis rurek badz termometrow...

Poza tym sa specjalne butelki przeciwko kolce, Tommy Tippe (chyba tak sie to pisze :/), z taka rurka w srodku, tez bardzo pomagaja :) a dentinoxu sama uzywalam i bylam zadowolona.
A+M+K+L 

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Dwunasty

Post #6 Ocena: 0

2011-12-31 18:38:43 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-12-31 18:33:46, aszuelka napisał(a):

Jak maluszek lezy na pleckach wez jego nozki i tak delikatnie przyciskaj kolanami do brzuszka, nie wiem czy dobrze probuje to wytlumaczyc...

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-12-31 18:39:31 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewela119

Post #8 Ocena: 0

2011-12-31 19:12:05 (13 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

Ja tez bylam wielka przeciwniczka wsadzania czegokolwiek dziecku w pupe ale po kilku godzinach dzikiego wrzasku bylam gotowa zrobic wszystko aby tylko ulzyc dziecku. Sposob z rurka widzialam w szpitalu na oddziale dzieciecym wiec chyba nie jest to szkodliwe, inaczej pielegniarki by tego nie robily i nikt by sprzedawal rurek reklamowanych wlasnie do tego celu. Sposob z termometrem stosowalam z powodzeniem u mlodszej, bylo to kilka tygodni temu. Z dwojga zlego wolalam "przemeczyc" ja minute z termometrem w odbycie (przy okazji sprawdzilam czy temp jest w normie) niz pozwolic jej plakac, bo pamietajmy ze dziecko placzac "lyka" powietrze i bole brzuszka jeszcze sie wzmagaja

Do góry stronyOffline

nemesis83

Post #9 Ocena: 0

2011-12-31 19:40:04 (13 lat temu)

nemesis83

Kobieta

Z nami od: 21-01-2011

Nataku ja miałam taki problem z moją starszą córką, płakała od urodzenia cały czas. Miała potworne kolki na które nic nie pomagało. Żadne lekarstwa. Ale dziecko wyciszało się jak włączałam suszarkę do włosów. Wyła ta suszarka i wyła ale córa w momencie się uspokajała. Spróbuj polecam. I masaże, delikatnie uginaj nóżki i przyciskaj do brzuszka, na pewno troszkę gazów odejdzie. Przetestuj mleka, bo to też może być problem. Jeżeli dalej tak będzie poproś o Nutramigen, może dziecko ma alergię na mleko krowie. Ten problem dotknął moją drugą córkę. Dostałeś tutaj tyle rad, że mam nadzieje że któraś z nich podziała. A poza tym święty spokój. Powodzenia i gratuluję nowego członka rodziny.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-12-31 21:17:08 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,