ja wiem jedno,sama mam dwoje dzieci z tego jedno niemowle,ze nie jest rzecza normalne aby dziecko non stop plakalo,zawsze jest jakas przyczyna.ta przyczyna moze byc zle dobrano mleko.daj koniecznie znac co z waszym dzieckiem?pozdrawiam
Str 4 z 10 |
|
---|---|
Twinkle | Post #1 Ocena: 0 2011-12-30 23:28:53 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2011 Skąd: Somerset |
dopiero zobaczylam watek.ja pojechalabym do szpitala.moja znajoma( forumowa hazardzistka)miala kilka miesiecy temu podobny problem z synkiem.plakal non stop,bez przerwy,prawie cala dobe,ona tez zakladala watek,chodzila do go o zmiane mleka i nic,az w koncu po wielu wizytach jakas pani gp przepisala dziecku chyba nutramigen jak dobrze pamietam i od tego czasu byl spokoj.
ja wiem jedno,sama mam dwoje dzieci z tego jedno niemowle,ze nie jest rzecza normalne aby dziecko non stop plakalo,zawsze jest jakas przyczyna.ta przyczyna moze byc zle dobrano mleko.daj koniecznie znac co z waszym dzieckiem?pozdrawiam lake...
|
justys22 | Post #2 Ocena: 0 2011-12-31 00:39:45 (13 lat temu) |
Z nami od: 31-08-2007 Skąd: Basildon, Essex |
Nie z tej bajki tak krowie,bo mleko modyfikowane to i tak mleko krowie...Wtedy dzieciatko musi dostac na recepte mleko pepti badz sprobowac mozna kupic sojowe,czasem wystepuje uczulenie na laktoze na przyklad.Albo mleko zwykle modyfikowane jest za ciezkie dla malego brzuszka,to wtedy kupuje sie mleczko comfort.
|
justys22 | Post #3 Ocena: 0 2011-12-31 00:41:43 (13 lat temu) |
Z nami od: 31-08-2007 Skąd: Basildon, Essex |
Cytat: 2011-12-30 23:28:53, Twinkle napisał(a): dopiero zobaczylam watek.ja pojechalabym do szpitala.moja znajoma( forumowa hazardzistka)miala kilka miesiecy temu podobny problem z synkiem.plakal non stop,bez przerwy,prawie cala dobe,ona tez zakladala watek,chodzila do go o zmiane mleka i nic,az w koncu po wielu wizytach jakas pani gp przepisala dziecku chyba nutramigen jak dobrze pamietam i od tego czasu byl spokoj. ja wiem jedno,sama mam dwoje dzieci z tego jedno niemowle,ze nie jest rzecza normalne aby dziecko non stop plakalo,zawsze jest jakas przyczyna.ta przyczyna moze byc zle dobrano mleko.daj koniecznie znac co z waszym dzieckiem?pozdrawiam Nutramigen to mleko modyfikowane dla dzieci ze skaza bialkowa,tak samo jak cow and gate pepti czy aptamil pepti ale to tylko na recepte.Przy uczuleniu na mleko krowie wystpeuja tez czeste ulewania i np sluz w kupce,wiec warto zwrocic uwage. |
Post #4 Ocena: 0 2011-12-31 00:52:05 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
macadi | Post #5 Ocena: 0 2011-12-31 01:01:26 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-12-2010 Skąd: Manchester |
Cytat: 2011-12-31 00:52:05, Dobry_Wujek napisał(a): Cytat: 2011-12-30 19:56:59, Nataku napisał(a): Ludzie ratujcie moje dziecko caly czas placze z chwilami na odpoczynek nieraz na sen nieraz na 5 min porozglada sie i dalej jazda :/ Ma 6 dni dopiero byl karmiony piersia ale zmienilismy na tzw "butelke" zona miala za malo pokarmu i sie nie najadal... pozatym placz pojawil sie w 2-3 dniu teraz juz dzien jedzemy na butelce ale placz nadal jest :/ Dziecko nie moze sie rozluznic polozyc mowi sie do niego laskocze "bawi sie" ale on i tak swoje jakies porady ??? Dziecko przy okazji trzepocze raczkami i nozkami... smoczek pomaga na chwile ale wole go narazie nie stosowac chociaz midwife powidala ze mozna mu podawac nie bedzie problemow :/ Może warto przestudiować co jada mama? http://www.ela.skoworodko.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=53 A co to ma do rzeczy skoro dziecinka na butli? Ja sie ciesze, ze mimo problemów na poczatku udalo mi sie w koncu karmic piersia ale to wszystko dzieki mezowi, ktory jest lekarzem i bardzo naciskal. Wtedy bylam zla ale teraz jak czytam - mleko takie, siakie - zawsze mleko matki jest najlepsze. |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-12-31 01:06:51 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Nie_z_tej_bajki | Post #7 Ocena: 0 2011-12-31 01:08:53 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Cytat: 2011-12-31 00:39:45, justys22 napisał(a): Nie z tej bajki tak krowie,bo mleko modyfikowane to i tak mleko krowie...Wtedy dzieciatko musi dostac na recepte mleko pepti badz sprobowac mozna kupic sojowe,czasem wystepuje uczulenie na laktoze na przyklad.Albo mleko zwykle modyfikowane jest za ciezkie dla malego brzuszka,to wtedy kupuje sie mleczko comfort. Sklad Aptamilu ( zwyklego ) - na przyklad... Wartość odżywcza 100 g 100 ml proszku gotowego do spożycia mleka Wartość energetyczna kJ/kcal 1955/466 285/68 Białko g 9,3 1,4 Węglowodany, g 59,1 8,6 w tym laktoza g 41,9 6,1 glukoza g 1,9 0,3 maltoza g 1,1 0,2 Tłuszcz, g 20,6 3 w tym kwasy tłuszczowe: nasycone g 9,1 1,3 jednonienasycone g 7,9 1,2 wielonienasycone g 3,5 0,5 linolowy mg 2750 401 α-linolenowy mg 507 74 arachidonowy (ARA) mg 39 5,7 dokozaheksaenowy (DHA) mg 39 5,7 eikozapentaenowy (EPA) mg 8 1,2 Błonnik pokarmowy g 3,8 0,6 Składniki mineralne Sód mg 145 21 Chlorki mg 295 43 Wapń mg 418 61 Fosfor mg 232 34 Potas mg 436 64 Żelazo mg 7 1 Magnez mg 34 5 Cynk mg 3,5 0,51 Nie widze wzmianki o mleku krowim ![]() Skaza bialkowa, to nietolerancja bialka. A bialko moze wystepowac pod wieloma postaciami, nie tylko jako mleko krowie. Wiec nie jest to uczulenie TYLKO na mleko krowie, ale ogolnie na bialka. A mleka w proszku posiadaja ich rozne rodzaje. Wlasnie dlatego np Bebilon/Aptamil Pepti/ Nutramigen sa mlekami dla dzieci ze skaza - nie zawieraja bialek - wogole. Nie mleka kowiego, a bialek... Przepraszam za OT, ale nie dawalo mi to spac ![]() I nie odbieraj tego jako moja zlosliwosc ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 31-12-2011 01:10 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
_Dida_ | Post #8 Ocena: 0 2011-12-31 02:11:55 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-09-2010 Skąd: Harrow |
Mylisz się Madziu, justys22 ma rację. Preparaty takie jak Gerber 1, Bebilon 1, Humana 1, NAN 1, Bebiko 0, Bebiko 1, Aptamil 1 itd.. oraz mieszanki następne (dla starszych niemowląt)Gerber 2, Bebilon 2, Humana 2, Bebiko 2, Bebiko 2R, Bebiko 2 GR, NAN 2, NAN 2R..itp zawieraja mleko krowieróżnią się między sobą tylko stopniem jego modyfikacji.
Jednakże istnieją preparaty mlekozostępcze o różnym stopniu hydrolizy(oraz z dodatkiem MTC), w których białka mleka krowiego, serwatkowe lub kazeinowe poddane zostały hydrolizie w celu obniżenie ich właściwości alergenowych.A w tych z dodatkiem MTC - dodatkowo zmodyfikowany został skład tłuszczów i węglowodanów. Ale nadal są one robione na bazie mleka krowiego np. ![]() Jedynie preparaty na bazie białek soi to preparaty wolne od białek mleka krowiego, zawierające białka soi. Stosowane są w pierwotnej i wtórnej nietolerancji dwucukrów, w łagodnej monosymptomatycznej alergii.(Należy pamiętać, że 1/3 dzieci z nietolerancją mleka krowiego rozwija nietolerancję na białko soi). Przykładowe preparaty sojowe: Prosobee 1 (do 5 miesiąca życia), Prosobee 2 (od 5 miesiąca życia) – nie zawiera białka mleka krowiego, laktozy, sacharozy, Humana SL – nie zawiera białka mleka krowiego, laktozy, galaktozy, sacharozy Bebilon sojowy 1, Bebilon sojowy 2 – wolny od białka mleka krowiego, sacharozy, laktozy, fruktozy, galaktozy. Cudów nie ma... wynika z tego, że najzdrowsze i najbezpieczniejsze jest jednak mleko matki., ![]() Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie...
|
jojomaster | Post #9 Ocena: 0 2011-12-31 09:00:34 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2007 Skąd: luton |
a ja i tak bym do szpitala pojechala - dziecko placze od 3 dni prawie bez przerwy. troche za wczesnie na kolke - zazwyczaj pojawia sie po 1 m-cu a nie dniu... poza tym to bardzo niebezpieczne, za duzy wysilek taki placz, zeby jeszcze nie pogorszylo sie z wycienczenia...
|
Post #10 Ocena: 0 2011-12-31 09:32:25 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|