|
---|---|
Nataku | Post #1 Ocena: 0 2011-12-30 19:56:59 (13 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2011 Skąd: South Ockendon |
Ludzie ratujcie moje dziecko caly czas placze z chwilami na odpoczynek nieraz na sen nieraz na 5 min porozglada sie i dalej jazda :/
Ma 6 dni dopiero byl karmiony piersia ale zmienilismy na tzw "butelke" zona miala za malo pokarmu i sie nie najadal... pozatym placz pojawil sie w 2-3 dniu teraz juz dzien jedzemy na butelce ale placz nadal jest :/ Dziecko nie moze sie rozluznic polozyc mowi sie do niego laskocze "bawi sie" ale on i tak swoje jakies porady ??? Dziecko przy okazji trzepocze raczkami i nozkami... smoczek pomaga na chwile ale wole go narazie nie stosowac chociaz midwife powidala ze mozna mu podawac nie bedzie problemow :/ |
Dodziunia | Post #2 Ocena: 0 2011-12-30 20:00:12 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-05-2007 Skąd: Derby |
Moze zle dobrane mleko-i boli go brzuszek??? skoro smoczek uspokaja to dawaj smoczek-ale najlepiej skonsultuj sie z lekarzem-niech sprawdzi dlaczego malec placze.
a swoja droga skad wiedzieliscie ze maly sie nie najada piersia ???? [ Ostatnio edytowany przez: Dodziunia 30-12-2011 20:02 ] |
Dwunasty | Post #3 Ocena: 0 2011-12-30 20:09:36 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
A co położna powiedziała? Bo chyba była ?
|
Nataku | Post #4 Ocena: 0 2011-12-30 20:09:56 (13 lat temu) |
Tak zaobserwowalismy ale jak polozna przyszla i zobaczyla ze zona ma duzeeee piersi to powiedzala ze pokarm jest ale jak probowala odciagnac to polecialy 3 kropelki i tyle bylo pokarmu :/
pozatym piersi byly jej popekane Sutki znaczy sie i jedna nawet krwawila :/ a smoczek uspokaja dokladnie 5-15 min i wypluwa i placz znow Mleka uzywamy Aptimal tego dla noworodkow niebieskie |
littleflower | Post #5 Ocena: 0 2011-12-30 20:17:53 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
To ze piersi to znaczy ze pokarmu tam za duzo zostaje- trzeba masowac i sciagac pomalu ale czest- w PL byly specialne smoczki ktore mozna bylo przykladac do brodawki i tym karmic dziecko kiedy brodawki byly popekane. przykladajcie malca czesciej do piersi i przedewszystkim spokoj, ja wiem ze taki maluch to stres zwlaszcza kiedy placze i to pierworodne ale uwierz mi spokojny glos dziala cuda - to masz od mamy 5 dzieci z ktorych zadno kolki ani tym podobnych nie zalapalo i na piersi karmiac spedzilam panad 8 lat
![]() "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-12-30 20:18:06 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Dwunasty | Post #7 Ocena: 0 2011-12-30 20:20:48 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Póki jeszcze markety otwarte. Ja bym podjechali i kupił po kilka kartoników SMA lub Cow&gate( lub oba) i dał dziecku do "spróbowania, opcja takiego gęstszego(hungry babies) tez jest do przetestowania. Może maluszek po prostu głodny jest.
Mój pierwszy synek pierwsze dwa miesiace na cycku to nie dojadał, w końcu dostał butle, wypił i spał 5 bitych godzin ech... EDIT: Moja pani powiedziała żeby zadzwonić jednak do położnej a najlepiej to jednak podjechać z dzieckiem do szpitala. |
Nataku | Post #8 Ocena: 0 2011-12-30 20:22:36 (13 lat temu) |
wiec co do karmienia piersia to co 40 min po godzinie byl karmiony i tak w kolko nic nie pomagalo ... a co do kapieli to jak jest wkladany do waniennki to odrazu placz niemilosierny i sie zaczyna rzucac :/ ciezki przypadaek woda jest ok termometrem sprawdzam i jest 37 :/
|
kociefraszki | Post #9 Ocena: 0 2011-12-30 20:26:53 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-03-2011 Skąd: Keadby |
Na zmasakrowane brodawki sa masci - tu chyba bepanthen jest dostepny, poza tym jesli brodawki sa tak wrazliwe, istnieja nakladki chroniace je przed maceracja. Duze piersi nie oznaczaja duzej ilosci pokarmu, ale popyt pobudza produkcje - trzeba po prosu przystawiac dziecko lub odciagac pokarm regularnie i czesto, nawet jesli nic nie leci to masowac i odciagac zeby pobudzic laktacje. Pobudza ja takze napar z anyzku. Jesli brodawki piersi beda nadal pokaleczone, mozna odciagac pokarm i karmic nim z butelki - lepsze to niz sztuczne mleko.
Dziecko byc moze ma kolki - tu pomoga cieple oklady na brzuszek, masaz brzuszka. Mozna podawac kropelki na kolki, ale nie orientuje sie co na brytyjskim rynku jest z takich rzeczy. Jeszcze sie nie orientuje. Jesli mama bedzie karmic, wazna jest jej dieta, + zalecalabym herbatke z rumianku, kopru wloskiego, anyzku i odrobiny kminku - nie jest bardzo podla w smaku, a przedostaje sie do pokarmu i pomaga na kolki. Przecwiczone. Aha! Wazne, zeby po karmieniu dzieciatko odbilo - pozostajace w zoladku powietrze sprzyja kolkom. Oczywiscie dziurka w smoczku powinna byc malenka, tak zeby jednak musialo popracowac przy ssaniu, bo moze nie wrocic juz do piersi. [ Ostatnio edytowany przez: kociefraszki 30-12-2011 20:30 ] |
Dwunasty | Post #10 Ocena: 0 2011-12-30 20:29:11 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Na kolki Infacol, Colif i kilka innych. No i masaże
![]() |