MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bezdomność - rodzina z 2 letnim dzieckiem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 10 z 11

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

clockwork_orang

Post #1 Ocena: 0

2011-12-19 14:35:18 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2011-12-19 12:56:36, sprezyn napisał(a):
Padaly tutaj tez pytania kto wam powiedzial ze nie dofinansuja mniejszego mieszkania. Odp Sam council nas o tym poinformowal[edit]

sfinansuje i mniejsze i wieksze, problem polega na tym, ze legalnie nikt Ci nie wynajmnie mniejszego, jakoze jest dziecko... mozesz probowac z 1bed flat

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

sprezyn

Post #2 Ocena: 0

2011-12-19 14:40:32 (14 lat temu)

sprezyn

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2011

do lubuszanin
dzieki za wsparcie, niektorzy sa zeby krytykowac inni zeby dawac cenne rady a jeszcze inni zeby pocieszac tych grup mozna wymieniac setki, zakladajac ten watek liczylismy sie rowniez z krytyka, niektorzy inaczej odbieraja nasza sytuacje, slicznie dziekuje za zyczenie wesolych swiat i wzajemnie ;)

dox_fish
jak to sie mowi bezczelnosc nie zna granic, no coz moge tutaj pisac wiele sprostowac ze jestesmy super rodzinka itd itd ale nie o to chodzi chcielismy zasiegnac porady i dziekujemy za wszystkie oczywiscie( chyba zle przeczytales) to napisze Ci to jeszcze raz wyraznie pOLICJA ZOSTALA WEZWANA PIERWSZY RAZ ZA RASIZM Z KTORYM SIE SPOTKALISMY, DRUGI RAZ WEZWALISMY POLICJE ZEBY INTERWENIOWALI (SNIADAN NIE DOSTAWALISMY JUZ DLUGO[zreszta kazali nam jesc platki i sie wypchac za przeproszeniem] SNIADANIE W CALOSCI BYLO OPLACANE WIEC MIELISMY PRAWO TO ZGLOSIC, DO TEGO NAGMINNIE ZOSTAWALISMY OKRADANI Z MALYCH RZECZY ALE ZAWSZE [SZKLANKI KSIAZKI SZTUCCE], NIBY NIC ALE TO KRADZIEZ, POZNIEJ DOSZLY PIENIADZE] czy to nie powod aby wezwac policje?, tyle mam do powiedzienia

Nie przyszlismy tutaj sluchac rad typu "wezcie sie za prace" my o tym bardzo dobrze wiem, ja ucze sie jezyka aby podjac cos sensownego, dzis maz byl na rozmowie o prace (juz tam pracowal w tamtym roku, niestety los nas pokaral musial zaprzestac tam pracy poniewaz sytuacja w polsce bardzo sie nam pogorszyla [zmarl moj tato] powiedziali mu ze jak wroci ze swiat to dostanie prace w pelnym wymiarze godzin i dosc dobrze plata, zeby ktos tu sobie nie myslal ze my lebiegi i do pracy sie wziac nie mozemy, stwierdzilam ze i ja po przyjezdzie wezme sie za prace, jestem kosmetyczka, manikiurzystka moze cos dorobie, myslalam tez o sprzataniu no na razie z moim jezykiem na wiecej pozwolic sobie nie moge.
Mimo wszystkich postanowien i tak zdecydowalismy sie zadzwonic do shelter jest mile zaskoczona jak szybko dzialaja i ze tak bardzo staraja sie pomoc. Poinformowali nas ze prawdopodobnie maz bedzie musial do 18 stycznia pomieszkac u kogos katem i ze do 18 stycznia(czyli wtedy kiedy mamy przyleciec) dostaniemy mieszkanko. Jestem happy nie spodziewalam sie takiego zaangazowanioa z ich strony.

Wszystkim bardzo dziekujemy za rady, czasem i krytyka sie przyda wiec nikogo nie oczerniam i przyjmuje to godnie

[ Ostatnio edytowany przez: sprezyn 19-12-2011 14:48 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #3 Ocena: 0

2011-12-19 15:09:08 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

MerryPoppins

Post #4 Ocena: 0

2011-12-19 16:52:34 (14 lat temu)

MerryPoppins

Kobieta

Z nami od: 15-02-2011

sprezyn
nie wiem za co mi dziekujesz ale no, a co do jezyka, to uwierz mi ale ja tez nie znam angielskiego, radze sobie , moja ,twoja, troche reka , troche noga ale ide w zaparte i nie jest to "nic sensownego'jak to ujęlaś, bo czyszczenie kibelkow u obcych ludzi to zadna przyjemnosc,ale swiadomośc tego ze dokładam cos do budzetu domowego jest dla mnie bardzo wazna. No .
Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradze... [url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Monicam

Post #5 Ocena: 0

2011-12-19 19:33:59 (14 lat temu)

Monicam

Kobieta

Z nami od: 30-10-2010

Cytat:

2011-12-19 13:36:13, Lubuszanin napisał(a):
A ja bardzo współczuję autorowi postu i jego żonie. Znaleźli się w trudnej sytuacji przez swojego "pseudo przyjaciela", któremu zaufali.
To nie stało się na ich życzenie.
A czytając większość powyższych postów to oceniliście ich bardzo krzywdząco. No i te fantastyczne porady: nie liczcie na pomoc państwa i weźcie się do pracy. Bardzo pocieszające.
Czy nikt nie rozumie, że oni z małym dzieckiem nagle znaleźli się na bruku? Do tego ta sytuacja z hotelem. Człowiek może na prawdę ciężko przeżyć takie chwile.
Większość z was pewnie nigdy nie była w podobnej sytuacji tym bardziej na obczyźnie. Z dala od rodziny. Łatwo się mówi komuś kto ma dach nad głową.

Sprezyn jedź z rodziną na Święta do Polski jeśli masz taką możliwość i się nie przejmuj większością komentarzy. Życzę Wam wesołych Świąt i by po powrocie tutaj wszystko się ułożyło. Pozdrawiam

Cala prawda ale wiele osob albo nie pamieta albo nie chce pamietac jak bardzo ciezko jest na poczatku. Nie wierze, ze kazdy w pierwszym dniu mial super stabilna prace i nadgodzinny, mieszkanie no i od panstwa ani grosza nie wzial a komentarze, ze licza, ze urzad im pomoze sa nie na miejscu. Wiekszosc Polakow zanim jeszcze wjedzie do Anglii najpierw studiuje wszystkie zasilki.

W poscie z prosba o porade znalazlo sie pelno niewlasciwych komentarzy do tego podziwiam, ze autor jeszcze ma cierpliwosc sie tlumaczyc kazdemu z osobna.

Jak mozna oceniac ludzi ktorych sie nie zna. Kazde zdarzenie ma jakis powod i jestem pewna, ze ta rodzina nie ryzykowalaby utraty mieszkania biorac pod uwage wiek dziecka. Zdarzylo sie i tyle, nie nam oceniac czyja to wina i jak do tego doszlo bo to nic nie zmieni lecz skoncentrowac sie na tym co pyta autor.
Prywatne zycie autora nalezy tylko i wylacznie do niego i nie nam ingerowac czy ma pracowac wiecej czy nie juz nie mowiac o zonie. To sa dorosli ludzi i potrafia decydowac sami za siebie. Ich zycie moze nie bylo latwe ale jakos sobie radzili do czasu kiedy zostali pozbawieni dachu nad glowa i tego problemu dotyczy watek, a nie oceny charakteru autora.

Tak latwo nam przychodzi oceniac innych, ale czy my zawsze jestesmy idealni i robimy wszystko perfekcyjnie? Kazdy czlowiek ma problemy to, ze jeden nie pisze o tym na forum nie znaczy, ze ich nie ma.

[ Ostatnio edytowany przez: Monicam 19-12-2011 19:43 ]

"You can close your eyes to things you don't want to see, but you can't close your heart to the things you don't want to feel."

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

clockwork_orang

Post #6 Ocena: 0

2011-12-19 19:58:01 (14 lat temu)

clockwork_orange

Cytat:

2011-12-19 19:33:59, Monicam napisał(a):
Tak latwo nam przychodzi oceniac innych, ale czy my zawsze jestesmy idealni i robimy wszystko perfekcyjnie? Kazdy czlowiek ma problemy to, ze jeden nie pisze o tym na forum nie znaczy, ze ich nie ma.

hihi, ja tez mam problem... z zawartoscia haszu w hashu ;-)

ogolnie masz racje, ale musisz przyznac, ze wiekszosc z ludzi ocenia oftalmologicznie, czyli jak nie dotknie, to nie poczuje...

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Monicam

Post #7 Ocena: 0

2011-12-19 20:08:38 (14 lat temu)

Monicam

Kobieta

Z nami od: 30-10-2010

Cytat:

2011-12-19 19:58:01, clockwork_orange napisał(a):
hihi, ja tez mam problem... z zawartoscia haszu w hashu ;-)

No nie, kolejny z problemami...

2011-12-19 19:58:01, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:

ogolnie masz racje, ale musisz przyznac, ze wiekszosc z ludzi ocenia oftalmologicznie, czyli jak nie dotknie, to nie poczuje...

To prawda, taka juz jest natura ludzka.

[ Ostatnio edytowany przez: Monicam 19-12-2011 20:10 ]

"You can close your eyes to things you don't want to see, but you can't close your heart to the things you don't want to feel."

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

clockwork_orang

Post #8 Ocena: 0

2011-12-19 20:30:45 (14 lat temu)

clockwork_orange

hehe, jak to mowia:
'zyje w czarnej dziurze, ale nie-zabitej dechami' ;-)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #9 Ocena: 0

2011-12-19 20:33:11 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #10 Ocena: 0

2011-12-19 21:10:13 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 10 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,