Str 6 z 11 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-12-18 19:19:33 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2011-12-18 19:27:07 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2011-12-18 19:36:51 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Twinkle | Post #4 Ocena: 0 2011-12-18 20:28:42 (14 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2011 Skąd: Somerset |
sprezyn jezeli mozesz napisac na forum gdzie mieszkacie,bo idze Somerset,ja mieszkam w tym rejonie.Moze gdzies calkiem niedaleko?Jezeli gdzies niedaleko to moze ja rozejrze sie w mojej okolicy,mieszkam tu bardzo dlugo,ale mam nadzieje ze wy mieszkacie blisko mnie.daj znac
lake...
|
sprezyn | Post #5 Ocena: 0 2011-12-18 21:37:10 (14 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2011 Skąd: Somerset |
Cytat: 2011-12-18 19:19:33, Marineczka napisał(a): sprezyn - życzę Wam by się wszystko ułożyło. Jeśli się kochacie i chcecie być razem dacie rade! Trzymam kciuki!! dziekujemy bardzo Cytat: 2011-12-18 19:27:07, edzia78 napisał(a): U mnie w miescie tez skromniutki flacik za 400f wynajmniesz,ale do tego reszte rachunkow trzeba placic. Uwazam,ze podjeliscie bardzo dobra decyzje. Zycze szczescia i szybkiego powrotu rodzinki do uk. Teraz wszystko w Twoich rekach,zeby tu szybko wrocili. Powodzenia .Wesolych i radosnych Swiat dla calje rodzinki. Dziekujemy, rowniez zyczymy wesolych swiat ![]() Cytat: 2011-12-18 19:36:51, ie2ox4 napisał(a): Niewiarygodne z tym B&B! Jeżeli mnie to nie spotka to nie uwierzę w takie opowieści. Jeżeli mnie kieruje "jakiś tam zwierzchnik/dyspozytor" to ja się zamykam w pokoju lub i nie i nie ma prawa ktoś mi wchodzić. Ktoś płaci za ten pokój i ja mówię co kto i kiedy w nim może robić. Może w jakichś przytułkach jest inaczej ale B&B to jest jakiś tam hotel. Ja nie wyjeżdżałbym na święta w takiej sytuacji, za duży stres i święta w PL nie cieszyłyby mnie, a martwiłyby mnie tutejsze warunki. W razie wyjazdu do PL nie wracałbym tu sam! Co najmniej z żoną. Co do biletów na na styczeń to kupowałem po 8 funtów. Jestem pewien że jeszcze są. Jest takie prawo w anglii wlasnie wczoraj sie dowiedzielismy ze wlasciciel B&B moze nas wyrzucic w kazdej chwili poniewaz to jest jego wlasnosc i moze robic co zechce. Policja zapewnila nas ze na pewno juz zadnych "bezdomnych" i innych z councilu tam council nie posle. Smieszne to jest poniewaz wlascicielka tego B&B mowila ze do tej pory nie otrzymala zadnych pieniedzy z urzedu za nasz pobyt u niej i ze otrzyma te pieniadze dopiero jak sie wyprowadzimy(jedyny sensowny powod ktory przyszedl mi do glowy jesli to jest prawda to to ze potrzebowali oni pieniedzy na swieta). Swieta w Polsce beda dla nas odstresywujace i wypoczniemy od problemow. Zona i tak ze mna wrocic nie moze bo ma egzaminy w szkole. |
|
|
marco_polo | Post #6 Ocena: 0 2011-12-18 22:21:46 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-02-2010 |
Cytat: 2011-12-18 14:02:02, Monicam napisał(a): Cytat: inna sprawa, ze wedle urzedu nigdzie nie mieszkal od maja... Masz racje dlatego to bezwlocznie trzeba udowodnic. Trzeba wyjasnic to klamstwo, na pewno posiada listy. Jakby je dostal gdyby tam nie mieszkal, urzad na pewno zrobi wywiad, sasiedzi na pewno musieli go widziec, przeciez mieszkal tam od maja. Na pewno musial ktos zauwazyc male dziecko. Trzeba znalesc swiadkow ktorzy potwierdza klamstwo kolegi. Jeżeli sprezyn pracował legalnie w UK to już wystarczający dowód że cały czas przebywał w UK, do tego musiał dostawać cały czas payslipy na których widnieje adres. No i adres w banku! Przecież w tym kraju wystarczy rachunek lub list z adresem do potwierdzenia miejsca zamieszkania, więc nie rozumiem dla czego urząd mu nie uwierzył? |
ciamilcia | Post #7 Ocena: 0 2011-12-18 23:05:54 (14 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2008 |
witaj nic prostrzego naprawde nie maja takiego prawa i niech cie nie strasza. Jest w Angli taka organizajca nazywa sie Shelter oni pomagaja takim ludziom jak wy. Dostaniecie normalny flat The Layms i bedziecie tam mieszkac dopoki wasza sytuacja sie nie sklaruje i nie dostaniecie mieszkanai scjalnego. nikt nie bedzie mial prawa was z tamtad wyrzucic itd jesli potrzebujesz dokladnych informacji napisz do mnie na gg 9768069 pozdrawiam kamila
|
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2011-12-18 23:18:50 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Oczywiscie, jeszcze taxi na lotnisko, i ekipe do przeprowadzki (nie pomijajac calkowitego remontu lokalu w trakcie ich urlopu poza granicami UK).
Zeby tylko nie zapomnieli o swiezych kwiatach i schlodzeniu szampana w dniu przylotu...ale napewno jest od tego odpowiednia agencja: www.niemarzeczyniemozliwych.co.uk PS Moze lepiej zaznacze, ze to zart, bo wydaje mi sie, ze w rozne bajki nie tyle ludzie zaczynaja wierzyc, ale jeszcze innym przekazuja jako fakt.
Ada
|
_Amanda_ | Post #9 Ocena: 0 2011-12-18 23:43:22 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-03-2011 Skąd: Londyn |
Cytat: 2011-12-18 14:47:07, Mama-Myszy napisał(a): Na miejscu autora zostalabym na swieta, odeslalabym malzonke z dzieckiem do Polski, na jak tylko dlugo sie da, zabralabym sie za prace, uzbierala na depozyt i pierwszy miesiac rentu. Nie polecialabym na swieta, zrezygnowalabym. Powinieneś dokładnie tak zrobić jak radzi Tobie MamaMyszy - niech zona sama z dzieckiem jedzie na Swieta a Ty zacznij działać już teraz . |
krakn | Post #10 Ocena: 0 2011-12-19 00:11:45 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
jutro poniedziałek na szczęście dzień pracy, będzie lepiej
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|