MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Social services

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

Str 8 z 14

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kwiat_zielony

Post #1 Ocena: 0

2012-01-15 21:42:09 (13 lat temu)

kwiat_zielony

Kobieta

Z nami od: 15-01-2012

nie w takim tonie ...to nie jest łatwe.Przyszłam tu porozmawiać na początek.Nie chcę odczytać jeszcze gorszych słów niz na codzień słysze ..prosze

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodziunia

Post #2 Ocena: 0

2012-01-15 21:45:44 (13 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

to wstan jutro rano z postanowieniem ze zaczniesz na nowo-bez obelg, rekoczynów i innych zlych rzeczy i zadzwon po pomoc..... sama nie dasz rady-ile jeszcze chcesz to znosic??? w imie czego?? dla kogo?? jestes kobieta-facet powinien ~Cie kochac i szanowac-a jesli tego nie robi-to znaczy ze nie jest Ciebie wart!!!

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

kwiat_zielony

Post #3 Ocena: 0

2012-01-15 21:53:32 (13 lat temu)

kwiat_zielony

Kobieta

Dla wyjaśnienia jestem 17 lat po ślubie,najstarsze dziecko miało 10 lat jak wyjechałam .Wszystko było inaczej w pl niż tu i maż inny,całkowicie nie ta osoba.
Źle zaczełam ten temat ..wiem juz to wiem :-(
Tu urodziło nam sie 4 dziecko ma 4 latka ,mój skarb największy ..Dziecko ,które pragnełam ..myślałam ,że to cos zmieni ...urodzony w 8 miesiącu,przyspieszony poród ..

Do góry stronyOffline

kwiat_zielony

Post #4 Ocena: 0

2012-01-15 21:55:24 (13 lat temu)

kwiat_zielony

Kobieta

przepraszam 3 dziecko ,4 lata ...ja mam nerwice i to wszystko z obaw ktore we mnie tkwia

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #5 Ocena: 0

2012-01-15 22:05:51 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-01-15 21:53:32, kwiat_zielony napisał(a):
Dla wyjaśnienia jestem 17 lat po ślubie,najstarsze dziecko miało 10 lat jak wyjechałam .Wszystko było inaczej w pl niż tu i maż inny,całkowicie nie ta osoba.
Tu urodziło nam sie 4 dziecko ma 4 latka ,mój skarb największy ..Dziecko ,które pragnełam ..myślałam ,że to cos zmieni ...urodzony w 8 miesiącu,przyspieszony poród ..

ech, nikt nie chce Cie tu obrazac czy cos... po prostu, musisz podjac dzialania zdecydowane, a skoro 17 lat kopania nic nie dalo, to co trzeba napisac zebys zrozumiala, ze masz to zglosic, oskarzyc i... postarac sie zapomniec?

ps. napisz wiadomosc do tej policjantki z linku w/w - mysle, ze Ci pomoze bardziej anizeli puste gadanie na forum - i nie patrz, ze inne miasto...

Do góry stronyOffline

zaczarowany_pan

Post #6 Ocena: 0

2012-01-15 22:13:43 (13 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Kobieta

Z nami od: 07-11-2011

Cytat:

2012-01-15 22:05:51, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:

2012-01-15 21:53:32, kwiat_zielony napisał(a):

ech, nikt nie chce Cie tu obrazac czy cos... po prostu, musisz podjac dzialania zdecydowane, a skoro 17 lat kopania nic nie dalo, to co trzeba napisac zebys zrozumiala, ze masz to zglosic, oskarzyc i... postarac sie zapomniec?

ps. napisz wiadomosc do tej policjantki z linku w/w - mysle, ze Ci pomoze bardziej anizeli puste gadanie na forum - i nie patrz, ze inne miasto...

Niektorzy potrzebuja sie wygadac i dojrzec do pewnych decyzji. To nie bylo 17 lat kopania, byly tez pewnie lepsze dni.
Ja bym doradzila zadzwonic do tej pani z linka, nie koniecznie sie od razu "ujawniac", po porade i przelamanie pierwszego strach, aby poczuc, ze podejmuje sie jakies dzialanie, ze jest ktos, kto moze pomoc.

Ale dlugie zdanie, normalnie tak za dnia 8-)nie potrafie
Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

Dodziunia

Post #7 Ocena: 0

2012-01-15 22:19:21 (13 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

To skoro ten maluszek jst cala Twoja miloscia-Twoim skarbem to pomysl o nim. i zglos to gdzie trzeba-oszcedz mu traumy z dziecinstwa.
nie tlumacz meza -ze tam byl inny a tu jest inny. jesli uderzyl zrobi to znowu- a co starze dzieci na to???

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

mako123

Post #8 Ocena: 0

2012-01-16 09:05:41 (13 lat temu)

mako123

Kobieta

Z nami od: 23-02-2008

Cytat:

2011-11-28 19:51:54, myszka102 napisał(a):
podczepie sie pod temat. od paru miesiecy co noc slysze placz dziecka siasiadki mieszkajacej nademna. dziwne to bo dziecko ma jakies ok, 8 miesiecy moze wiecej. powinno nic zaczynac przesypiac w tym wieku, kolek czas minal. a dziecko czy to 12 w nocy czy 4 rano czy 6 rano ono non stop placze. szloch taki az sie zanosi. jakby je ze skory obdzierano. niepokoi mnie to. wprost mie sie glupio zapytac, nie wiem jak. ale to jakies naprawde dziwne. pomijac fakt ze spac w nocy nie mozna. ogolnie wrazenie to jakas dziwna z wygladu patologia. dziewczyna wyglda na jakies 17 lat z kolesiem po 50 chyba ma to dziecko. on przyjezdza kilka razy w tyg. do nich. mam czarne mysli ze cos robia temu dziecku zlego. zeby cala noc tak plakac. tata do mnie przyjechal na troche z pl i dzis mi mowi tez o tym. ze slyszy w nocy. wiec to nie moje wymysly jednak, czy ze mi sie cos wydaje.

Niezgodzę się z Tobą. Moja córka ma prawie 3 lata i od urodzenia nie przespała jeszcze nocki. Budzi się w nocy i płacze. Rano ona nic nie pamięta. Płacze nieświadomie ale strasznie głośno. Trudno ją uspokoić. Syn ma 7msc i również nie przesypia nocki. Więc wydaje mi się że płacz wcale nie musi oznaczać złego traktowania.
Rodzisz się oryginalny nie umieraj jako czyjaś kopia, bądz sobą.... "Temple of Love"

Do góry stronyOffline

espe-7

Post #9 Ocena: 0

2012-01-16 09:13:41 (13 lat temu)

espe-7

Kobieta

Z nami od: 04-06-2010

Jak juz ktos sugerowal, zadzwon do policjantki i porozmawiaj z nia, bo na pewno ci pomoze i da namiary na inne organizacje, do ktorych bedziesz mogla sie zglosic.

Pamietaj, nikt w takich miejscach nie bedzie cie ocenial ani namawial na odejscie od meza, a juz tym bardziej zadal wyjasnien, dlaczego wciaz z nim jestes. Cokolowiek postanowisz (odejsc, czy zostac z mezem), bedziesz miala ich wsparcie.

Mam w rodzinie policjantke, ktora pracuje w dziale przemocy w rodzinie (w Londynie), jesli chcesz moge z nia najpierw porozmawiac i zapytac, jakie sa procedury i co dokladnie jest robione, jesli bys chciala sie zglosic na policje - wtedy bedziesz wiedziala, czego oczekiwac.

Ja tylko od siebie dodam - nie ukrywaj przed sasiadami ani znajomymi, ze maz stosuje wobec ciebie przemoc. Czesto kiedy to przestaje byc tajemnica, oni traca grunt pod nogami...i przestaja byc tacy odwazni.
"Lovers of air travel find it exhilarating to hang poised between the illusion of immortality and the fact of death." Alexander Chase

Do góry stronyOffline

gosiaczek3006

Post #10 Ocena: 0

2012-01-16 09:25:45 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Tak czytam i wlasnym oczom nie wierze:-(Kazdemu z nas latwo jest pisac "wyjdz i go zostaw"...a jestem pewna ze polowa piszacych to ,tkwila by w tak chorym zwiazku...sama o sobie nie moge powiedziec ,ze bym go strzelila w pysk i wyszla...co zawsze powtarzalam gdy tylko byly tematy znecania sie nad kobieta...co innego gdybac a co innego doswiadczyc tego na wlasnej skorze...Nie miesci mi sie jakim podlym czlowiekiem trzeba byc zeby tak traktowac kogos kogo sie kocha...kochalo....:-( Wszystko to kreci sie w 4 scianach domu ,a pozniej czytamy ....czarne scenariusze ...
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,