MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pozytywny test ciazowy i co dalej..?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ankauk

Post #1 Ocena: 0

2011-10-25 17:44:50 (14 lat temu)

ankauk

Kobieta

Z nami od: 12-05-2010

No ja mam juz to za soba. Pierwsze kroki do GP, powinna/nien ( bo u mnie byl Pan ) zrobic test ciazowy jeszcze raz. Ja bylam oklolo 8 tyg, wiec natychmiast ( nastepnego dnia rano) komplet badan krwi. Lekarz pyta o Twoj stan zdrowia i wlasnie wtedy nalezy mowic, ze masz np. uplawy, bole itp, ogolnie wszystko co moze byc nie ok. Jesli lekarz jest normalny zleci natychmiast badania i dostaniesz tez recepte na kwas foliowy( w aptece mwoisz, ze jestes w ciazy inaleza Ci sie leki gratis). Lekarz zglasza to w nhs i powinnas dostac po kilku dniach karte potwierdzajaca do zakupu darmowych lekow. Jesli lekarz pominie Twoje sugestie to zmien GP. Ja bylam kilka razy na kontrolach w szpitalu przez ginekologa, wlasnie kierowana przez Gp lub polozna. Opieka byla super, a mieszkam na polnocy UK, ktore ponoc ma slaba opieke? Ogolnie z prowadzenia ciazy bylam super zadowolona, masa badan, leki dobierane do mnie i dzidziusia i nigdy nie bylam u polskiego lekarza, a ciaza od pierwszej wizyty u GP byla klasyfikowana jako zagrozona ze wzgledu na moje cisnienie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2011-10-25 17:45:49 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2011-10-24 18:50:26, emi215 napisał(a):
Nie traktuje ciazy jak chorobe tylko jestem zielona w tym temacie i stad te pytania;)

już myślałem ze stąd ta ciąża :-]8-)

A drogie panie nie macie już czasem wątku
Jestem mamą będę mamą?? :-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

tajka

Post #3 Ocena: 0

2011-10-25 17:55:56 (14 lat temu)

tajka

Kobieta

Z nami od: 11-06-2007

albo mamusie wiosenne-zapraszamy

Do góry stronyOffline

Kocurzyca

Post #4 Ocena: 0

2011-10-25 18:01:15 (14 lat temu)

Kocurzyca

Kobieta

Z nami od: 07-11-2010

Cytat:

2011-10-25 17:45:49, krakn napisał(a):
Cytat:

2011-10-24 18:50:26, emi215 napisał(a):
Nie traktuje ciazy jak chorobe tylko jestem zielona w tym temacie i stad te pytania;)

już myślałem ze stąd ta ciąża :-]8-)

A drogie panie nie macie już czasem wątku
Jestem mamą będę mamą?? :-]

Krakn a mamy.
Jak zakładałam ten temat nie wiedziałam ,że będzie taki popularny :-]

Do góry stronyOffline

SiwyZmc

Post #5 Ocena: 0

2011-10-25 19:16:15 (14 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

hehehe ale mi sie smiac chce z niektorych zabierajacych glos na forum.... wynika to pewnie z nierozumienia tego co sie do nich mowi w "obcym" jezyku ;-) Niechcialbym byc niemily ale w UK przeprowadzane sa pewne badania, ktore daja nam pewno mozliwosci wyboru a ktorych nie dostaniecie w Polsce! Sprawa nastepna to sam fakt grzebania wam miedzy nogami przez ginekologa w czasie kiedy jestescie w ciazy.... po kiego wam to????? malo Wam grzebania to pogadajcie z osoba odpowiedzialna za "pozytywny test ciazowy" a nie lazicie do wszystko wiedzacych i najwspanialszych ginekologow .... rozpacz normalnie! Cieszcie sie faktem tworzenia nowego zycia a nie pieprzycie farmazony na temat opieki w PL i w UK albo innych bezsensownych tematach pokrewnych!

Autorko postu... ciaza i to co bedziesz miala pod sercem to blogoslawienstwo i tak je traktuj! Badz szczesliwa mama i zyj spokojnie... nie jestes pierwsza, ktora zaszla w ciaze i nie ostatnia a rady mozesz otrzymywac przerozne gdzie wiele z nich to bezsensowne bzdury! Jeszcze raz powodzenia :-)

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-10-25 19:25:34 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

piekar10

Post #7 Ocena: 0

2011-10-25 19:28:02 (14 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

Cytat:

2011-10-24 18:21:57, emi215 napisał(a):
Witam wszystkie kobietki. Dwa dni temu zrobila test ciazowy i wyszedl pozytywnie. Wczoraj go powtorzylam i to samo. Nigdy nie bylam jeszcze w ciazy i nie wiem gdzie dalej powinnam z tym pojsc, a mianowicie do kogo mam sie teraz zglosic zeby potwierdzono czy napewno jestem w ciazy. Bardoz prosze o odpowiedz. Dzieki.

Ja jestem ginekologiem i użytkowniczki tego portalu badam bezpłatnie , jak się zdecydujesz to daj znać:)
No, oczywiście gratulacje i życze bliźniaków:-]
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

macadi

Post #8 Ocena: 0

2011-10-25 21:29:39 (14 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Cytat:

2011-10-25 17:44:50, ankauk napisał(a):
No ja mam juz to za soba. Pierwsze kroki do GP, powinna/nien ( bo u mnie byl Pan ) zrobic test ciazowy jeszcze raz. Ja bylam oklolo 8 tyg, wiec natychmiast ( nastepnego dnia rano) komplet badan krwi. Lekarz pyta o Twoj stan zdrowia i wlasnie wtedy nalezy mowic, ze masz np. uplawy, bole itp, ogolnie wszystko co moze byc nie ok. Jesli lekarz jest normalny zleci natychmiast badania i dostaniesz tez recepte na kwas foliowy( w aptece mwoisz, ze jestes w ciazy inaleza Ci sie leki gratis). Lekarz zglasza to w nhs i powinnas dostac po kilku dniach karte potwierdzajaca do zakupu darmowych lekow. Jesli lekarz pominie Twoje sugestie to zmien GP. Ja bylam kilka razy na kontrolach w szpitalu przez ginekologa, wlasnie kierowana przez Gp lub polozna. Opieka byla super, a mieszkam na polnocy UK, ktore ponoc ma slaba opieke? Ogolnie z prowadzenia ciazy bylam super zadowolona, masa badan, leki dobierane do mnie i dzidziusia i nigdy nie bylam u polskiego lekarza, a ciaza od pierwszej wizyty u GP byla klasyfikowana jako zagrozona ze wzgledu na moje cisnienie.

Sorki, że sie czepiam i off topic ale Manchester to nie północ UK, na północy jest Szkocja :-]

Do góry stronyOffline

Vivienne

Post #9 Ocena: 0

2011-10-25 21:37:45 (14 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Cytat:

2011-10-25 17:44:50, ankauk napisał(a):
z dostaniesz tez recepte na kwas foliowy( w aptece mwoisz, ze jestes w ciazy inaleza Ci sie leki gratis). Lekarz zglasza to w nhs i powinnas dostac po kilku dniach karte potwierdzajaca do zakupu darmowych lekow.

Male sprostowanie: kwas foliowy nie jest na recepte (juz nie), wiec jest platny, a w aptece nalezy okazac NHS Maternity Exemption Certyficate (plastikowa karta).
Formularz NHS MEC dostaniesz od swojej poloznej, ktory nalezy odeslac pod wskazany adres.

Do góry stronyOffline

Dodziunia

Post #10 Ocena: 0

2011-10-25 22:27:10 (14 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

to chyba zalezy gdzie. Ja dostalam recepte na kwas foliowy i z racji ciazy dostalam w aptece go za darmo. chociaz w sklepie kosztuje 1£ za 30 tabletek-wiec to nie majatek.
Zadnego listu, formularzu ani innego czegos nie wysylalam. polozna zglosila ze jestem w ciazy i w ciagu paru dni plastikowa karta przyszla mi do domu.

[ Ostatnio edytowany przez: Dodziunia 25-10-2011 22:27 ]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,