MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prezent na chrzciny UK

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gabryska1234

Post #1 Ocena: 0

2011-09-17 13:36:56 (14 lat temu)

Gabryska1234

Kobieta

Z nami od: 13-08-2010

WItam!
niedawno dowiedzialam sie ze mam zostac matka chrzestna synka mojej kuzyki i nie mam za bardzo pomyslu na prezent. Wiem ze matka chrzestna powinna kupic ubranko dla dziecka do chrztu i chrzcionke. do tego myslalam dokupic jakis lancuszek z medalikiem i pamiatke chrztu - widzialm swietne ramki wraz z mozliwoscia odlewu stopki i raczki dzieciaczka. co myslicie o takim prezencie?? czy wypada dac chlopcu lancuszek czy lepiej cos innego.
z kolei moj maz ma byc ojcem chrzestnym u coreczki mojej kuzynki (chrzest mamy w tym samym czasie) i napewno musi kupic swiece. i do tego myslalm zeby dal malej tez lancuszek z medalikiem albo lokczyki i rowniez pamiatke chrztu (albo obrazek z aniokiem albo pamiatka z jej zdjeciem i zyczeniami).
co myslicie o takich prezentach?? bo ja im wiecej na tym mysle tym wiekszy mam bol glowy i wiekszy zamet.
napisze tylko ze we dwoje bedziemy pierwszy raz rodzicami chrzestnymi i nie wiemy kompletnie co i jak w tej kwestii.
dzieki za wszelkie sugestie :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dangerous__girl

Post #2 Ocena: 0

2011-09-17 13:44:51 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

dla dziewczynki proponuje zlote kolczyki, ja dostalam dwa zlote lancuszki na chrzciny(dla moich obu malcow) jako pamiatka lecz nijak maja sie one do uzycia.dzieci za male na noszenie lancuszkow, a nawet jakby pozniej chcialy zalozyc, to szczerze powiem, takie lancuszki dla dzieci to na raz i odrazu sie zrywaja. a kolczyki mala bedzie mogla nosic, jak juz sobie skonczy odpowiedni wiek np 5 lat, bo wiadomo nawet jesli matka przebje jej wczesniej uszy to i tak bedzie miala takie malutkie specjalne. nie wiem jak to sie ma do tradycji, ale z praktycznego punktu widzenia kolczyki lepsza opcja niz lancuszek. no chyba ze kupujesz jakis naprawde drogi i gruby ze ciezko go zerwac;-) matka chrzestna kupuje tez kwiaty do chrztu.

Do góry stronyOffline

Gabryska1234

Post #3 Ocena: 0

2011-09-17 13:46:40 (14 lat temu)

Gabryska1234

Kobieta

Z nami od: 13-08-2010

oki dzieki za pomoc.
a masz moze jakis pomysl co jak moge kupic dla chlopczyka jako matka chrzestna??

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-09-17 13:52:29 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-09-17 13:53:31 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany