MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Podróż z niemowlakiem do Polski ( Ryanair )

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 5 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

agarudii

Post #1 Ocena: 0

2012-01-12 10:04:34 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

marcys to ja wiem;-), tylko ja sie boje, ze moga robic jakis problem i w najgoryszym wypadku nie dac mi wrocic

THE ONLY FORMS OF TRAVEL DOCUMENTS ACCEPTED ON RYANAIR FLIGHTS ARE:

* A valid passport – (see below - */and ** below)
* A valid National Identity Card issued by the government of a European Economic Area (EEA) country. (Only the following EEA countries currentlyissue National Identity Cards acceptable for carriage on Ryanair flights: Austria, Belgium, Bulgaria, Finland, France, Germany, Gibraltar, Greece, Cyprus, Czech Republic, Estonia, Hungary, Italy, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Netherlands, Malta, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland)
* A valid German Government issued ‘Kinderausweis’ travel document
* A valid Italian ‘Certificato Di Nascita’ with photo (for use by children under 16 years) which has been endorsed as ‘VALIDO PER L'ESPATRIO’ for travel on international flights, no endorsement is required when travelling on Italian domestic flights.. It is the passenger's personal responsibility to ensure that this document meets the requirements of immigration and other governmental authorities at the destination airport - see ** below.
* A valid Italian AT/BT card (for Italian domestic flights only).
* A valid UN Refugee Convention Travel Document – (issued in accordance with Article 28(1) of the 1951 UN Convention, by a Government in place of a valid passport.)
* A valid Convention Travel Document – (issued in accordance with Article 27 of the 1954 UN Convention for Stateless Persons, by a contracting state in place of a valid passport)
* A valid Collective Passport issued by an EU/EEA country

* It is acceptable for children under 16 to travel on the valid passport of the parent with whom they are travelling, if they are included on that passport.

** When a child is listed on the valid passport of the parent with whom they are travelling the accompanying adult’s travel document details must be duplicated in the child’s document details section during the online check-in process.

wyglada na to, ze paszport ma byc poprostu wazny. 21 bedzie wazny jeszcze 3 dni, wiec powinno byc ok, ale i tak sie bede stresowac:-]

[ Ostatnio edytowany przez: agarudii 12-01-2012 10:09 ]

Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

martunia2302

Post #2 Ocena: 0

2012-01-12 11:00:10 (13 lat temu)

martunia2302

Kobieta

Z nami od: 18-10-2010

Paszport jest nadal wazny wiec wrocisz. Nie martw sie, moj kuzyn jechal w ostatni dzien waznosci do uk,i wjechal bez problemu.;-).

Do góry stronyOffline

epsilon

Post #3 Ocena: 0

2012-06-26 22:50:24 (13 lat temu)

epsilon

Kobieta

Z nami od: 29-03-2012

Chciałam dziś porozmawiać z ludzikiem w ryanair.
Pojutrze lecimy z naszym 4 miesięcznym brzdącem na wakacje i mam kilka pytań i tu właśnie pojawiła się ściana.
Próbowałam cały dzień i się nie dodzwoniłam "mamy wiele połączeń, zadzwoń później"
Serio aż tak ciężko się tam dodzwonić, czy ja mam takiego pecha?

A korzystając z sytuacji wie ktoś czy w ryanair z dzieckiem przysługuje jakaś forma pierwszeństwa wejścia na pokład? Czytałam regulamin na stronie i znalazłam tylko, że można sobie wykupić taką opcję.
Czy zatem to pierwszeństwo tylko po wykupieniu czy maluchy jednak mają jakieś przywileje?

Do góry stronyOffline

berenika

Post #4 Ocena: 0

2012-06-26 22:57:29 (13 lat temu)

berenika

Kobieta

Z nami od: 30-12-2009

Nie ma żadnej formy pierwszeństwa poza grzecznościa innych pasażerów, a z ta różnie bywa.
Ostatnio jak leciałam z dzieckiem(wprawdzie nie niemowlak ale 3letnie) miałam wykupione pierwszeństwo wejścia na pokład, chciałam przejść przez tłum to usłyszałam od jakiegoś starego tapira, żebym się tak nie pchała bo wszyscy czekają.
...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...

Do góry stronyOffline

OKidoki444

Post #5 Ocena: 0

2012-06-26 22:58:16 (13 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 10-06-2012

z dzieckiem nie musisz kupowac pierwszenstwa natomiast maz chyba bedzie musial stanac w normalnej kolejce-ale pewna nie jestem...my kupujemy pierwszenstwo zawsze bo to grosze kosztuje a duzo ulatwia-jak z dzieciakami lecimy bo jak latam sama to mi to tito gdzie bede siedziec
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

OKidoki444

Post #6 Ocena: 0

2012-06-26 23:00:58 (13 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 10-06-2012

Cytat:

2012-06-26 22:57:29, berenika napisał(a):
Nie ma żadnej formy pierwszeństwa poza grzecznościa innych pasażerów, a z ta różnie bywa.
Ostatnio jak leciałam z dzieckiem(wprawdzie nie niemowlak ale 3letnie) miałam wykupione pierwszeństwo wejścia na pokład, chciałam przejść przez tłum to usłyszałam od jakiegoś starego tapira, żebym się tak nie pchała bo wszyscy czekają.
no widzisz a ja stalam obok matki z malenkim dzieckiem i nie miala pierszenstwa i przeszla bez problemu ja z moja 2letnia mialam pierszenstwo tak ze nie wiem...
oj tak starsze osoby to prawdziwa udreka...ile ja razy oberwalam paszportem po glowie albo torba ehhhh to nerwy chyba czy cos???
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #7 Ocena: 0

2012-06-26 23:02:21 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

w marianerze nie przysluguje pierwszenistwo nawet z niemowlakiem, trzeba sobie kupic.

Do góry stronyOffline

epsilon

Post #8 Ocena: 0

2012-06-26 23:10:51 (13 lat temu)

epsilon

Kobieta

Z nami od: 29-03-2012

No to dobrze wyczytałam.

Pierwszeństwa nie wykupiłam zobaczymy jak to będzie.
Pewnie będzie walka jak zawsze.
Muszę pamiętać, żeby założyć zakryte buty bo zawszę z tej przepychanki wychodzę cała podeptana.
U nas w Bristolu po odprawie ląduje się w takim maleńkim pomieszczeniu, upychają 200 pasażerów na powierzchni porównywalnej do mojego salonu. Wszyscy ściśnięci w kupie oddychają sobie w twarz...no bosko...do tego wiadomo część pasażerów imprezę zaczyna już na lotnisku, zapach mrrrr.
Z tego co pamiętam to mama z dzieckiem musi siedzieć przy oknie, tak jest?

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #9 Ocena: 0

2012-06-26 23:14:21 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

nie ma chyba jakiegos ustalonego miejsca gdzie powinna siedziec mama z dzieckiem :-o( ja nigdy o czyms takim nie slyszalam), a pierwszenstwo mozesz sobie wykupic nawet na lotnisku.

Do góry stronyOffline

berenika

Post #10 Ocena: 0

2012-06-26 23:15:20 (13 lat temu)

berenika

Kobieta

Z nami od: 30-12-2009

Cytat:

2012-06-26 23:10:51, epsilon napisał(a):

Z tego co pamiętam to mama z dzieckiem musi siedzieć przy oknie, tak jest?

Dlaczego?:-o
...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,