Przygotowuje sie do cory urodzin, torcik juz jest, kupilam carrot cake
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )

Str 49 z 1669 |
|
---|---|
ewela119 | Post #1 Ocena: 0 2011-09-24 19:15:23 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2011 Skąd: Coventry |
Hej dziewczyny. Ale sie rozpisalyscie
![]() Przygotowuje sie do cory urodzin, torcik juz jest, kupilam carrot cake ![]() ![]() ![]() ![]() |
Neffka | Post #2 Ocena: 0 2011-09-24 19:25:48 (14 lat temu) |
Z nami od: 24-09-2011 Skąd: Cardiff |
dzieki za odpowiedz. Tzn. pracuje w nocy i to dosc ciezko. Wiec chyba lepiej byloby powiedziec. Tym bardziej, ze to pierwsza ciaza.
Terrorysta Jan 01/06/2012
|
jolanta12 | Post #3 Ocena: 0 2011-09-24 20:09:32 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-11-2007 Skąd: Londyn |
Cytat: 2011-09-24 18:55:54, annussia napisał(a): Hej Dziewczyny, Bylismy w szpitalu i jest naprawde pieknie... duze sale porodowe z basenami, z takimi dziwnymi krzeslami (z Australii!!!) do rodzenia - troche nadal nie rozumiem jak dzialaja... oczywiscie z lazienkami. Dodatkowo gadzety jak swiatla, muzyka i takie tam... naprawde ladnie, chcoc wiem ze w amoku bolu nic ci wiekszej roznicy nie robi. Co do epidural'a to w pierwszej ciazy nie mialam i w tej tez nie chce. Wiem, ze bol straszny, ale warto... i w chwili narodzin wszystko mija. Ostatnio wytrzymalam, to i tym razem dam rade - ponoc kazdy nastepny porod jest szybszy i mniej bolesny - o tym dam znac wkrotce ![]() Co do obracania malego, to rzeczywiscie slyszalam wiele glosow. Sama juz nie wiem - moze sie juz obrocil ???- po tych wszystkich moich wygibasach ![]() Mam jeszcze pare tygodni.Bardzo nie chce cesarki, wiec jesli bedzie trzeba poddac sie obracaniu, to na pewno sprobuje... slyszalam, ze nie jest to az tak bolesne, jak bardzo nie mile. Zobaczymy... Anusia trzymam kciuki żeby maleństwo zmieniło pozycje do wyjściowej - ja nie zgodziła bym się na odwracanie. W 1 ciąży groziło mi to i za nic bym się nie zgodziła. Podobno bardzo dużo dzieciaków odwraca się z powrotem......ale mam nadzieje że Tobie to nie grozi. Co do szpitala w którym będziesz rodzic to opis brzmi super - aż zazdroszczę. Myślę że miejsce w którym się rodzi też ma duże znaczenie.....a co to za krzesło - jak to wygląda??? |
jolanta12 | Post #4 Ocena: 0 2011-09-24 20:11:25 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-09-24 19:25:48, Neffka napisał(a): dzieki za odpowiedz. Tzn. pracuje w nocy i to dosc ciezko. Wiec chyba lepiej byloby powiedziec. Tym bardziej, ze to pierwsza ciaza. Jeśli sie obawiasz to pewnie że powiedz - dziecko jest najważniejsze - życze powodzenia. |
jolanta12 | Post #5 Ocena: 0 2011-09-24 20:18:06 (14 lat temu) |
Jeśli mowa o epiduralu, to ja miałam przy 1 porodzie, i ulga niesamowita, ale po, około 2 miesiące miałam ból w miejscu wkłucia.
Nie wiem czy teraz sie zdecyduje - pewnie wyjdzie w praniu. |
|
|
Dodziunia | Post #6 Ocena: 0 2011-09-24 20:24:24 (14 lat temu) |
Z nami od: 02-05-2007 Skąd: Derby |
Wiesz Iwona-ja jeszce nie slyszalam zeby ktos umarl od uklucia nozyczkami. Ale jeszce mloda jestem, moze nie o wszystkim slyszalam
![]() jest tez taki przyrzad , ktory nazywa sie Obi Tens-on tez usmierza bóle-podobno bardzo skutecznie-przy czym nie ma zadnego wplywu ani na matke ani na dziecko. Ale niech kazda robi jak uwaza- zycze wszystkim milych, bezbolesnych i szczesliwych rozwiazan ![]() ![]() |
mako123 | Post #7 Ocena: 0 2011-09-24 20:44:01 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-02-2008 Skąd: Preston |
Cytat: 2011-09-24 18:55:54, annussia napisał(a): Co do obracania malego, to rzeczywiscie slyszalam wiele glosow. Sama juz nie wiem - moze sie juz obrocil ???- po tych wszystkich moich wygibasach ![]() Mam jeszcze pare tygodni.Bardzo nie chce cesarki, wiec jesli bedzie trzeba poddac sie obracaniu, to na pewno sprobuje... slyszalam, ze nie jest to az tak bolesne, jak bardzo nie mile. Zobaczymy... Ja Ci mogę powiedzieć jak to wygląda ale nie chcę pisać oficjalnie bo może któraś z Was będzie kiedyś zdecydowana i nie chcę straszyć lub przestrzegać ![]() Ok, uciekam z tego wątku bo mnie pogonicie zaraz ![]() Rodzisz się oryginalny nie umieraj jako czyjaś kopia, bądz sobą....
"Temple of Love"
|
tajka | Post #8 Ocena: 0 2011-09-25 00:08:36 (14 lat temu) |
Z nami od: 11-06-2007 Skąd: Stalybridge |
Mako nie pogonimy cię
![]() Ja osobiście nie zgodziłabym się na obracanie dziecka.Naczytałam się i nasłuchałam o tym więc wolałabym cesarkę. |
annussia | Post #9 Ocena: 0 2011-09-25 08:59:15 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-06-2010 Skąd: Chesterfield |
ja juz sama nie wiem... ale mam przeczucie, ze maly sie przesunal - odczuwam kopanie w innych miejscach. Szkoda, ze musze czekac jeszcze tydzien zeby sie dowiedziec:-Y Teraz na noc pod tylek i nogi podkladam sobie koldre, zeby niby bylo wyzej
![]() Jak znacie jeszcze jakies sposoby to dajcie znac:-W:-W:-W A dzis.... mam sesje! Poki co siedze w pizamce, ale zaraz czas sie zaczac szykowac ![]() ![]() Milej niedzieli dziewczyny xxx bla bla bla...
|
kama76 | Post #10 Ocena: 0 2011-09-25 09:39:03 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2011 Skąd: Felixstowe |
Cytat: 2011-09-24 17:24:12, Dodziunia napisał(a): Ja bym sie nie zdecydowala na znieczulenie w kregoslup. mialam raz przy wycinanym wyrostku-i do dzis mam problemy w lewa reka. ostatnio w Birmingham podlaczyli dziewczynie Epidural-tylko zapomnieli go odlaczyc i dziewczyna nigdy juz nie stanie na wlasnych nogach. naczytalam sie i nasluchalam o tylu przypadkach- ze od razu mówilam poloznej zadnego Epiduralu. czasie pierwszej ciazy-mialam nawet w ksiazce zaznaczone-ze Epiduralowi mowie NIE ![]() ![]() Epidural nie jest podlaczony caly czas.Masz zalozony wenflon w kregoslup z dluga zylka zakonczona specjalnym aparacikiem wiszacym na ramieniu w ktory w razie potrzeby lek jest stopniowo dawkowany przez lekarza wiec nie rozumiem jak mogli zapomniec go odlaczyc. ![]() Iwonia-ja mialam ten mobilny.Moglam sie poruszac ale jak zabrali mnie na szycie to dostalam tzw blokade,czyli od pasa w dol bylam sparalizowana.Dzialo sie tak poniewaz przy pierwszym porodzie mialam vacum ktore strasznie mnie porozrywalo-mialam szwy az na posladek a tym razem to wszystko popekalo na nowo. Dziwne to bylo uczucie nie mogac poruszyc nogami ale po kilku godzinach zaczelo puszczac.Ja bylam zadowolona bo bardzo duzo mi to pomoglo ![]() |