Str 44 z 1669 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
br1 |
Post #1 Ocena: 0 2011-09-20 22:11:44 (14 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2007 Skąd: Wolverhampton |
moj maz tez byl przy porodzie i bardzo tego chcial!!! teraz chodzi dumny bo odcial pepowine a najwazniejsze to to ze jak kubus sie urodzil to przestal plakac dopiero jak tatus go wzial na rece do dnia dzisiejszego to opowiada
wedlug mnie dobrze jest jak maz/partner jest z Toba w tej chwili,nie musi patrzec ci w "krocze" ale wystarczy trzymac za reke i podtrzymywac na duchu choc u mnie to bylo tak ze kazalam sie mu zamknac bo nie umiem sie skupic bo powtarzal ciagle to samo ale do dnia dzisiejszego dziekuje mu za to ze tam byl i oczywiscie za 6 msc znowu chcemy rodzic razm-nie ma innego wyjscia!!! Kubus 25 marzec 2009
Hanusia 12 kwiecien 2012
|

|

|
|
|
jolanta12 |
Post #2 Ocena: 0 2011-09-20 23:02:42 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-11-2007 Skąd: Londyn |
Cytat:
2011-09-20 00:54:12, kama76 napisał(a):
Hej dziewczyny,właśnie znalazłam się na tym forum.Ja też spodziewam się dzidziusia.Jestem w 16 tyg a termin mam na 5 marca.Mam już dwoje dzieci; córkę 11 lat i synka 3,5 roku.Mam pytanie,może któraś z was się orientuje: angielscy lekarze twierdzą że do 26-go tyg ciąży nie ingerują jeżeli dzieje się coś złego, czy mają do tego prawo?
Z tego co ja sie orjetuje topo 12 tyg dla angielsjkich lekarzy jestes kobietá w ciazy.
Z tym 26tyg to chyba chodzi o to e wtedy mozesz prosto iSc na porodówke zamiast czekac w kolejce na A&E.
W szpitalu w ktorym pracuje sa nawetdzieci urodzone w 24tyg-wiec pomagaja kobieta, nawet jesli jest to 24 tydz.
|

|
 |
|
jolanta12 |
Post #3 Ocena: 0 2011-09-20 23:05:20 (14 lat temu) |
Cytat:
2011-09-20 09:23:15, kama76 napisał(a):
Pytam dlatego ze w poprzedniej ciazy mialam problem w 23 tyd,pojechalam do szpitala gdzie polozna mnie poinformowala ze nie wie czy lekarz mnie zbada bo do 26 tyg nic nie robia. Bylam w szoku. Oczywiscie lekarz mnie zbadal ale slowa poloznej utkwily mi w pamieci Dzisiaj mam wizyte u poloznej a mam pewien problem i poprostu obawiam sie ze znowu uslysze to samo a jestem dopiero w 16 tyg.
A czy w szpitalu do ktorego nalezysz, nie ma czegos takiego jak Day Assesment Unit?
Tam mozesz ic jesli masz jakies watpliwoci.
|

|
 |
|
jolanta12 |
Post #4 Ocena: 0 2011-09-20 23:07:02 (14 lat temu) |
Cytat:
2011-09-20 09:30:37, ewela119 napisał(a):
Anusia dlatego wlasnie ja zdecydowalam sie na zdjecia w studio, plener bylby fajny latem, ale teraz jest zbyt zimno. Z reszta wszystkie zdjecia z sesji ciążowych jakie widzialam byly ze studia i plener no jakos mi do tego rodzaju zdjec nie pasuje. Ale to oczywiscie moja opinia i nie wszyscy musza sie ze mna zgadzac
Witam nowa ciezarowke i gratuluje ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Jednoczescie mam nadzieje ze te pytanie o problemy w ciąży to tak na wszelki wypadek i wszystko u Was ok.
Kurcze ja niby wielkiego brzucha nie mam, mam znajoma ktora ma termin 5 tyg po mnie i ona jest o wiele wieksza, ale tak mi ciezko lazic ze masakra, a zaczela sie juz szkola, na szczescie nie mam daleko i takim naprawde wolnym spacerkiem ide 15 min, w szkole sobie na chwile siadam i bez pospiechu wracam  Dokuczaja mi jedynie bole kosci miednicy, zaczelo sie od spojenia lonowego a teraz juz i biodra i cala miednica mnie boli. A od kilku dni pobolewa mnie tez podbrzusze i brzuch sie robi twardy strasznie, ale jak sobie pomasuje troche to juz taki twardy nie jest. Kolejna wizyte u poloznej mam 5 pazdziernika dopiero
Ewela ten bol jest okropny-ja mam go prawie od poczatku ciazy-a to dopiero 18 tydz
|

|
 |
|
jolanta12 |
Post #5 Ocena: 0 2011-09-20 23:19:02 (14 lat temu) |
Cytat:
2011-09-20 16:58:18, Iwonia28 napisał(a):
Aaaa Kama a ja jestem z Madeley
Basia ja tabletki juz przestalam brac chyba od czwartku, nie wymiotuje ale mnie muli, nie chce sie juz faszerowac proszkami, bede musiala to jakos zniesc jak kazda inna ciezarna  Ale i tak nie ma porownania z tym jak sie czulam wczsniej
Molly dzisiaj powiedziala ze nie moze sie doczekac dzidziusia  To takie mile jak przychodzi i caluje moj brzuszek  Pyta sie czy jak pojdziemy na pierwszy scan to czy lekarz juz dziecko wyjmie mi z brzucha he he he, tlumaczylam jej tyle ze to jeszcze dlugo bedzie trwac zanim sie urodzi ale jak widac dzieci nie maja swietnego poczucia czasu he he
Swietne to jest.....jak dzieci malymi niewinnymi gestami potrafia rozlozyc nas na lopatki
Moja 2 letnia corciatez caluje mi brzuch, jak tanczy ze mna to mowi ze dzidzi tez, dzis nawet dawala pedzelek do malowania mojemu brzuchowi i kazala dzidzi na kartonie malowac.
Bylysmy tez dzis u poloznej, i Jula sluchala bicia serca,i jak juz sie skonczylo to ona do mnie 'dzidzi bum-bum'....to jest takie mile.
|

|
 |
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-09-21 07:22:23 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
ewela119 |
Post #7 Ocena: 0 2011-09-21 10:08:16 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2011 Skąd: Coventry |
No moj tez nie ma zamiaru patrzec "tam" tylko byc przy mnie i trzymac za reke, taki bohater ale jednak nie do konca
Poki co to wkurza mnie tylko, od poniedzialku chodzi wsciekly bo w pracy daja mu wycisk a on "rozladowuje" swoja frustracje w domu, atmosfera jest troche napieta, ale mam nadzieje ze przejdzie mu bo w niedziele cora ma urodziny i trzeba cos zorganizowac a poki co to temat nawet nie ruszony bo do niego bez kija to teraz lepiej nie podchodzic
|

|
 |
|
|
Post #8 Ocena: 0 2011-09-21 13:04:49 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
olivia000 |
Post #9 Ocena: 0 2011-09-22 13:06:47 (14 lat temu) |
Z nami od: 22-09-2011 Skąd: exeter |
witam.
mam nadzieje ze moge dolaczyc do waszego watku?
ja takze oczekuje dzidziusia w zasadzie to dopiero 7 tydzien takze mam jeszcze sporo czasu
|

|
 |
|
ewela119 |
Post #10 Ocena: 0 2011-09-22 14:18:21 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2011 Skąd: Coventry |
witaj olivia, rozgosc sie
iwonia no u nas doskonale wiadomo o co chodzi, chodzi o jego prace ktorej nie lubi, meczy go i frustruje a on rozladowuje te frustracje po powrocie do domu. Probowalam juz niejednokrotnie jakos poprawic mu humer ale efekt byl calkiem odwrotny od zamierzonego wiec teraz jak ma takie ciezkie dni w robocie po prostu zostawiam go w spokoju. Zazwyczaj po kilku takich ciezkich dniach pozniej ma kilka lzejszych i wolny weekend wiec ma czas naladowac akumulatory. Wczoraj skonczyl dosc wczesnie wiec odpoczal i dzis juz ma zdecydowanie lepszy humor  Udalo nam sie nawet porozumiec w sprawie urodzin dla corki, zabierzemy ja do Stratford-Upon-Avon do motylarni, 20 mil od Coventry wiec nie za daleko, ceny wejsciowek tez przystepne a mala lubi motylki wiec powinno jej sie podobac, kolezanka byla i mowila ze jej corka zadowolona strasznie  [ Ostatnio edytowany przez: ewela119 22-09-2011 14:19 ]
|

|
 |
|