MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mamusie na każdą porę roku!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 37 z 1669 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 36 | 37 | 38 ... 1667 | 1668 | 1669 ] - Skocz do strony

Str 37 z 1669

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-09-08 18:29:56 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewela119

Post #2 Ocena: 0

2011-09-08 18:43:29 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

Ja tym razem mam silne postanowienie karmic piersia, przede wszystkim ze wzgledow finansowych, a poza tym strasznie mnie wkurzalo to wstawanie w nocy zeby isc zrobic butle, dlugo to trwalo, rozbudzalam sie podczas karmienia i pozniej nie moglam zasnac, a tak cyca w buzie i mozna sobie dalej kimac :-] Chociaz z drugiej strony ja lubie coca cole, kawe i wszelkie fast foody ktore z diety karmiacej matki sa wykluczone wiec glowy nie daje ze w postanowieniu wytrwam, moze to i egoistyczne troche ale jakos nie mam wyrzutow z tego powodu :-P Z reszta ja czasami odnosze wrazenie ze ja w ogole jakas dziwna jestem. Nie uwazam ze kobieta w momencie zostania matka musi poswiecic cala siebie dla dziecka i zrezygnowac ze wszystkich swoich przyjemnosci i wygod bo jest matka. Owszem jestem matka, kocham swoje dziecko ale mi tez sie cos od zycia nalezy bo nadal jestem czlowiekiem. Nie przezywam tez jakos bardzo pojscia malej do szkoly, owszem martwie sie jak to wszystko ogarnac ale nie ubolewam nad rozstaniem a wrecz wyczekuje go jak zbawienia bo czasami trudno mi juz wytrzymac ze swoim wlasnym dzieckiem przez jej ciagle pytania "a dlaczego?" "a po co" itp niech idzie do dzieci, ona sie nie bedzie nudzic a ja troche odsapne. Czasami mdli mnie jak na roznych forach czytam wypowiedzi rozhisteryzowanych mamusiek dla ktorych poza dzieckiem (najczesciej rozpuszczonym jedynaczkiem) swiat przestal istniec, dla mnie to nienormalne!

Do góry stronyOffline

annussia

Post #3 Ocena: 0

2011-09-08 20:11:30 (14 lat temu)

annussia

Kobieta

Z nami od: 23-06-2010

Goosiaczek, ja spie w miekim staniku. Mam spore piersi i nie chce zeby byly obwisle... takze albo spie w sportowych stanikach albo w koszulkach z wbudowanym wzmocnieniem. I tak juz pare lat, a i piersi maja ladny ksztalt i stercza jak silikonowe :-]

Co do karmienia, to karmilam przy pierwszej ciazy przez 5 miesiecy i zaluje bardzo, ze przerwalam... wygodna sprawa a przede wszystkim zdrowe dla dziecka. szczegolnie, ze moj maly urodzi sie akurat na poczatku zimy, takze o przeziebienia i infekcje nie bede musiala sie martwic.

A juz patrzac z egoistycznego punktu... to jest najlepszy sposob na zrzucenie wagi po ciazy - ostatnio jadlam wszystko na co mialam ochote (tylko w PL zabraniaja jest wszystkiego karmiacym :-( - tu mowia jedz na co masz ochote;-)) i chudlam w oczach i po paru tygodniach wrocilam do mojej wyjsciowej wagi :-]:-]:-]

Ostatnio wypozyczylam sobie z sure start taka wielka elektryczna pompke do sciagania - na dwie piersi jednoczesnie - a tym razem chyba zainwestuje i kupie swoja. Spory wydatek, ale jak ktos zamierza karmic, to na pewno warto:-W

[ Ostatnio edytowany przez: annussia 08-09-2011 20:14 ]

bla bla bla...

Do góry stronyOffline

jolanta12

Post #4 Ocena: 0

2011-09-08 20:58:10 (14 lat temu)

jolanta12

Kobieta

Z nami od: 28-11-2007

Witam dziewczyny.

Ja tez sypiam w staniku - ból piersi w ciąży to moja zmora (na szczęście jedyna)....jak do tej pory, no może jeszcze ból kości miednicy - okropny.
Czy któraś z was tak ma?
Ten ból czasami powala mnie z nóg, a to dopiero 16 tydzień.

Do góry stronyOffline

ewela119

Post #5 Ocena: 0

2011-09-08 21:24:42 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

Jola ja mam. Bol spojenia lonowego? Mysle ze myslimy o tym samym, czasami jak chodze albo nawet jak leze i przekrecam sie z boku na bok, jak podniose cos troche ciezszego, o staniu na jednej nodze np wkladajac skarpetki czy buty nie wspominajac :/ Ostatnio zglebialam temat 'rozejscia spojenia łonowego' i troche sie przestraszylam bo niewielki bol jest ponoc normalny ale taki uciazliwy moze (chociaz wcale nie musi) oznaczac spore klopoty. Nie bede tutaj sie rozpisywac na ten temat bo mozna sobie wygooglowac ;-)

Do góry stronyOffline

Gooosiaczek

Post #6 Ocena: 0

2011-09-08 22:31:38 (14 lat temu)

Gooosiaczek

Kobieta

Z nami od: 19-05-2011

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi:) zrobie tak jak pisalam,pospie teraz w miekkim staniku z drutami,a w primanii juz cos miekkszego poszukam,bo jak jeszcze od tego piersi mi sie rozciagna a tez mam spore to mąż po ciąży juz nie bedzie taki happy jak je zobaczy:) hehe... a co do bolu spojenia lomowego to tez zauwazylam taki maly bol jak schodzilam po schodach:/ ale tylko raz i taki delikatny,wiec chyba ok ze mna. Dzis mialam dzień mdłości...caly dzien.takie mdlosci i ten smak w buzi nie taki,jak jem czy pije jest ok:) skoncze jesc znow to samo:/ ale caly czas nie dam rady jesc;P hehe...
no i wzdecie jak co wieczor:( staram sie ograniczac smazone i ciezko strawne rzeczy ale ciezko mi to idzie na urlopie w polsce:) hehe
Zuzia 3 kwietnia 2012

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2011-09-09 06:11:30 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

emilyc21

Post #8 Ocena: 0

2011-09-10 10:50:43 (14 lat temu)

emilyc21

Kobieta

Z nami od: 16-08-2011

Witam Was!
Ja narazie czekam na wizytę u położnej w środę.Jakies dwa dni temu chcialam sie prywatnie przejsc do ginekologa.Zauważyłam że mam straszne upławy,tyle się naczytałm że postanowilam juz nigdy nie zajrze do "poradników" i nie bede szperac po forach dla kobiet w ciazy.Takiego stracha mi to napedzilo!
Potem zadzwonilam do mojego ginekologa w PL i zapytałam sie czy to normalne.Zapytał sie w ktorym jestem tyg itp,powiedział że w 8-9 tyg zaczyna sie robic czop śluzowy i dlatego te upławy.Miałyście moze też takie upławy?Gęste takia kluseczka czasami białe czasem żółte.Już wariuje...Naczytałam sie ze to moze byc płód zakażony i takie tam..Aż gorąco mi sie robiło!
Powiem położnej ze mam takie coś,może coś mi poradzi.A tak poza tym nic mi nie jest...

A co do karmienia piersia.Moja corke Julie karmilam przez 6 miesiecy i nie zaluje!Kilogramy po ciazy same spadaly,a jadlam normalnie bez zadnych wygórowanych diet.Schudłam jeszcze bardziej niz wazylam przed ciaza.Teraz też będę chciała karmic piersia.Jest to bardzo wygodne.

Obrazek

Do góry stronyOffline

Andzia86

Post #9 Ocena: 0

2011-09-10 13:00:27 (14 lat temu)

Andzia86

Kobieta

Z nami od: 02-09-2011

nie jestes sama:D:D:D ale wiem ze nie ma czyms sie martwic, ja nawet myslalam ze dostalam okresu, bo mialam takie plamienie jak w 4 dniu okresu przed ciaza, ale wiem ze na poczatku ciazy to jest normalne:D glowa do gory:D ja jeszcze sie zastanawiam nad klarmieniem piersia, jednego dnia jestem za a nastepnego przeciw, ale pewnie samo przyjdzie:D mam pytanko do dziewczyn ktore maja juz dzieci- czy wasze dzieciaczki chodza na jakies polskie zajecia????

Do góry stronyOffline

annussia

Post #10 Ocena: 0

2011-09-10 18:02:23 (14 lat temu)

annussia

Kobieta

Z nami od: 23-06-2010

No hej Dziewczyny!
Wlasnie skonczylam pranie i prasowanie ostatnich rzeczy dla Malego.
Wszystko juz kupione, no jeszcze tylko musze kupic smoczki - no ale zalatwie to jutro.
W przyszlym tygodniu chyba zamowie "zwiedzanie porodowki" i popakuje torby do szpitala.Takze jestem gotowa : )

Mala chyba zaczyna cos podejrzewac... na poczatku myslala, ze nowy wozek to dla niej, a moses basket to dla lalek... ale widziala jak ukladalam male ubranka i pyta czy to dla baby : )

bla bla bla...

Do góry stronyOffline

Strona 37 z 1669 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 36 | 37 | 38 ... 1667 | 1668 | 1669 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,