MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mamusie na każdą porę roku!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 35 z 1669 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 34 | 35 | 36 ... 1667 | 1668 | 1669 ] - Skocz do strony

Str 35 z 1669

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tajka

Post #1 Ocena: 0

2011-09-05 22:00:49 (14 lat temu)

tajka

Kobieta

Z nami od: 11-06-2007

Mnie położna pytała o wszystkie przebyte choroby,alergie itp.O zdrowie moje,męża i mojej rodziny.Ogólnie cała masa pytań aż trudno to opisać i ja myślę że jeżeli masz problemy z językiem to lepiej wziąć tłumacza.Są to ważne rzeczy i lepiej zrozumieć zanim się odpowie a jest to język medyczny dużo nowych słów ja nawet miałam problem ze zrozumieniem czasami i położna musiała mi tłumaczyć n okrętkę o co chodzi.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewela119

Post #2 Ocena: 0

2011-09-05 22:35:28 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

Dlatego wlasnie ja na pierwsza wizyte poprosilam o tlumacza, teraz juz chodze sama, zabieram kogos tylko na takie wazniejsze wizyty a na ta ktora mam 14 wrzesnia poprosilam znow o tlumacza bo nie mam kogo wziac a mam troche dosc waznych dla mnie pytan i chce wszystko dokladnie miec wylumaczone.

A dziewczyny powiedzcie mi czy tutaj sie dostaje jakas karte jak sie jest w ciąży uprawniajaca do darmowcyh lekow i np dentysty? Bo wiem ze to przysluguje w ciąży i rok po porodzie, teraz moge im pokazac karte ciąży w razie co (chociaz raczej trudno nie zauwazyc :-] ) a co bedzie po porodzie? Bo ja nie mam zadnej karty. Mam zamiar zapytac o to polozna na najblizszej wizycie ale podzielcie sie ze mna swoja wiedza juz teraz jak mozecie :-)

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-09-06 06:49:45 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tajka

Post #4 Ocena: 0

2011-09-06 08:16:19 (14 lat temu)

tajka

Kobieta

Z nami od: 11-06-2007

Tak ewela zapytaj położną.Ona daje jakiś papierek do wypełnienia i wysyłasz go a oni przyślą ci tą kartę.
U nas pogoda taka okropna że zyć się nie chce.Pada i strasznie wieje.Ciemno jak w nocy.:-(

Do góry stronyOffline

Andzia86

Post #5 Ocena: 0

2011-09-06 09:24:10 (14 lat temu)

Andzia86

Kobieta

Z nami od: 02-09-2011

Mi położna zaproponowała by przy porodzie był tłumacz, stwierdziła, ze może być niepotrzebny ale nigdy nie wiadomo.
Jeżeli chodzi o zimę i wychodzenie na dwór, to ja jak pisałam wcześniej urodziłam pierwsze dziecko w pl w lipcu, byłam o trzy lata młodsza, mieszkaliśmy z moimi rodzicami i wszystko co robiłam, to robiłam według rad "starszych" ale niestety nie wyszło mi to na dobre, prze pierwsze trzy tygodnie karmiłam piersią, skonczylabym wcześniej przystawiac do piersi ale... Wiec Adaś nie spał, cały czas był głodny, naciski były rownież jeżeli chodzi o wychodzenie na dwór, wpier przy oknie, pózniej na chwilke na dwór itp, jak to usłyszałam zaczęłam sie buntować, miałam w nosie takie ceregiele, dziecko nie można przegrzewac

Do góry stronyOffline

Andzia86

Post #6 Ocena: 0

2011-09-06 09:26:58 (14 lat temu)

Andzia86

Kobieta

Z nami od: 02-09-2011

Na szczęście miałam super lekarza który polecił mi bym nie słuchała dobrych rad i działa na własny rozum, wiec tak tez zrobiłam, i moje dziecko w wieku trzech tygodni i kilku dni było na ślubie swojej kuzynki, 250 km od domku...daliśmy radę i wszyscy byli w szoku, pózniej była zima, -28 stopni... Codziennie na półtorej godziny byłam z Gumisiem na świeży, pomimo zakazów innych, dziecko teraz ma dwa latka i półtora miesiąca i ani razu nie byłam z nim u lekarza, oprócz szczepień;) także wszystko róbcie tak jak uważacie... Stare metody nie znaczy ze są dobre;)

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-09-06 11:30:38 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

happy_bee

Post #8 Ocena: 0

2011-09-06 11:58:08 (14 lat temu)

happy_bee

Kobieta

Z nami od: 22-06-2010

Ewela, zauwazylam, ze pytasz o maternity exemption card. Idz do recepci i popros i broszurke, w ktorej bedziesz musiala podac swoje dane. Po czym oddaj pani recepcjonistwe i w przeciagu okolo tygodnia powinnas dostac karte. Zobowiazuje Cie ona do m.in. darmowych lekow i dentysty ;-). I nie czekaj, bo ja tak czekalam, to 7mego miesiaca i nic nie przyszlo ;-)

Do góry stronyOffline

ewela119

Post #9 Ocena: 0

2011-09-06 12:04:52 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

Ja mialam o tyle przewalone ze mieszkalam z tesciowa a moja matka mieszkala 300 metrow dalej. Moja matka wiecznie nas wszystkich przegrzewala a tesciowa znowu preferowala "zimy chow" i tak zdarzalo sie ze staly mi obie nad dzieckiem i sie licytowaly -wloz czapke, przeziebisz dziecko, -zdejmij ta czapke ugotujesz dziecko i tak w kolko, normalnie szlo oszalec, najczesciej musialam pogonic obie, no ale nie zawsze sie udawalo, czasami musialam wyskoczyc cos zalatwic to wtedy ta babcia ktora dostala dziecko robila po swojemu. Jesc tez w sumie zaczelam dawac wszystko dosc szybko bo mala to byl taki podjadek ze jak zobaczyla kogos z miska to zyc nie dala :-) Szkoda ze jej przeszlo :/ Ale jesli chdzi o pieluchy to chodzila z pampkiem dlugo bo jeszcze ponad 3 lata miala, ale ja jej wcale nie naciskalam bo ona tez pozno zaczela mowic. A smoczka pozbylismy sie jeszcze pozniej. Wydaje mi sie ze jesli chodzi o nocnik to dziecko samo musi poczuc sie na to gotowe i wczesne wysadzanie nic nie daje, oprocz frustracji obu stron. Moja kuzynka w Pl wysadzala swoja corke jak skonczyla 6 misiecy, z oszczednosci, bo pampersy strasznie drogie, no a kiedys wiadomo bylo trzeba tetrowe prac to tez wszyscy chcieli jak najszybciej nauczyc korzystania z nocnika i miec to z glowy

[ Ostatnio edytowany przez: ewela119 06-09-2011 12:06 ]

Do góry stronyOffline

emilyc21

Post #10 Ocena: 0

2011-09-06 13:40:13 (14 lat temu)

emilyc21

Kobieta

Z nami od: 16-08-2011

Ewela,ja dostałam taką broszurke do wypisania na pierwszej wizycie w gp.Dostalam karte od wyslania jakis tydzien czasu czekalam.Ale dokladnie nie wiem o co w niej chodzi...Jakie leki?Czyli witaminy itp tez wchodzą w to?Jedyny plus że sobie zęby poleczę troszke ,bo juz mi to potrzebne.Tutaj do dentysty iść prywatnie to jakas masakra!Kiedyś potrzeba mi bylo leczenie kanalowe to jak dzwonilam po dentystach chcileli 600 f jeszcze plus zdjęcie rendgen. itp.Taniej mnie wyszło poleciec do PL i zrobic tam ząb prywatnie i wrócić.
Znalazłam stronke internetową tego szpitala co się dostałam.On ogólnie zajmuje sie położnictwem itp.Jeszcze takiego szpitala w środku nie widziałam...serio...Jestem poprostu HAPPY!

Do góry stronyOffline

Strona 35 z 1669 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 34 | 35 | 36 ... 1667 | 1668 | 1669 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,