MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mamusie na każdą porę roku!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 21 z 1669 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20 | 21 | 22 ... 1667 | 1668 | 1669 ] - Skocz do strony

Str 21 z 1669

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

emilyc21

Post #1 Ocena: 0

2011-08-21 20:11:23 (14 lat temu)

emilyc21

Kobieta

Z nami od: 16-08-2011

Hejka!
Annussia wszyscy będziemy trzymały kciuki napewno!Ale z pewnością jest wszystko ok i tyle :) Jutro też idę do lekarza na 11.20 zobaczę co mi tam ciekawego będzie nawijał :)
Ja lece moją córcie wykąpać i spać,ostatnio cały czas senna jestem.
Pozdrawiam Was!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gooosiaczek

Post #2 Ocena: 0

2011-08-21 23:14:11 (14 lat temu)

Gooosiaczek

Kobieta

Z nami od: 19-05-2011

Anusia bedzie dobrze:) 3mamy kciuki i gratulacje:) 30 tydz...u mnie dopiero 8 a brzuszek juz rosnie ;) może beda bliżniaki ;) hehe dobranoc dziewczyny
Ps. jakie macie jeszcze sposoby na nudnosci,brak apetytu?? slyszalam o cukierkach imbirowych,probowalyscie?? ten brak apetytu mnie przeraza...:/
Zuzia 3 kwietnia 2012

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

tajka

Post #3 Ocena: 0

2011-08-21 23:18:49 (14 lat temu)

tajka

Kobieta

Z nami od: 11-06-2007

Gooosiaczek ja mam to samo.Straszne mdłości wlaściwie cały dzień i przez to brak apetytu.Próbuje wszystkiego ale i tak nie pomaga.Trzeba się przemęczyć.

Do góry stronyOffline

ewela119

Post #4 Ocena: 0

2011-08-22 11:45:34 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

Hej dziewczyny, jak tam mija poniedzialek? Bo u mnie jak zwykle leniwie :-] Zastanawiam sie co tu robic, pogoda dzis znowu ladna, az chce sie wyjsc z domu, tylko problem w tym ze nie bardzo wiem gdzie pojsc, no ale napewno cos wymysle :-)

Wczoraj dostalam 2 pudelka ubranek dla dzidzi, wygladaly niepozornie a jak zaczelam to wszystko wyciagac to okazalo sie ze tyle tego jest ze mnie recew bolaly od przekladania tego wszyetkiego :-] Takze jesli chodzi o garderobe dla niuni to absolutnie nic nie musze dokupowac, moze z wyjatkiem rajstopek bo mam kilka takich malusich sukieneczek :-) Przeraza mnie wizja tego ze niedlugo bede musiala to wszystko uprac, posuszyc i uprasowac :-P No ale do tego jeszcze troche, mam miesiac zeby przygotowac sie psychicznie :-]

Do góry stronyOffline

annussia

Post #5 Ocena: 0

2011-08-22 15:55:08 (14 lat temu)

annussia

Kobieta

Z nami od: 23-06-2010

no hej dziewczyny!!!!
Na skanie wszystko ok - zawsze sie tak denerwuje, bo tak naprawde te pare sekund moze zmienic wszystko (szczegolnie boje sie jak sobie cos tam przyblizaja - zawsze jestem spanikowana ze cos nie tak... - no ale jest ok, dzidzia wyglada zdrowo i rosnie ksiazkowo. Jedyny problem, ze poki co lezy tylkiem do dolu, ale jak powiedzial lekarz ma jeszcze 6 tygodni zeby sie ustawic, a jak nie to oni brzdaca przesuna (brzmi bolesnie!!!)

Wiem, ze niektorzy narzekaja na tutejsza sluzbe zdrowia, ale ja jestem bardzo zadowolona. Szybko, milo i przede wszystkim sa pieniadze zeby wszystko przebadac. Ja mam troche problemow ze zdrowiem i dlatego mam dodatkowe skany i badania i nigdy nie bylo problemu zeby dostac kolejne skierowanie. Smiali sie dzis tylko, ze jakis plodny narod jestesmy bo co nowa ciezarna przychodzi, to ponoc z Polski...

Ewela, nic mi nawet mow o praniu i prasowaniu - ja tez mam troche rzeczy i ciagle to odkladam... nienawidze prasowania!!!

bla bla bla...

Do góry stronyOffline

ewela119

Post #6 Ocena: 0

2011-08-22 16:23:30 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

Super ze wszystko ok :-) Wiesz co ja nie wiem jak to jest z tym ich odwracaniem ale przeczytalam kiedys ze mozna sprobowac zrobic to samemu w formie zabawy. Wystarczy wziac latarke i wodzic nia po brzuszku w kierunku od gory do dolu, ponoc dzidzia w miejscu gdzie widzi swiatlo probuje dotykac i w ten sposob moze sie odwrocic. Moze sprobuj poszukac cos na ten temat bo ja juz dokladnie nie pamietam, moja niunia latarka zainteresowana nie jest, poki co bynajmniej :-)

Co do prasowania to ja w sumie nie mam zadnych "uczuc" w stosunku do tej czynnosci :-P W zasadzie to ja malo kiedy prasuje, nie lubie przysparzac sobie dodatkowych zajec wiec po praniu nie prasuje wszystkiego odrazu tylko wkladam do szuflad a prasuje tylko to co chce aktualnie wlozyc i tylko te rzeczy ktore zdecydowanie tego wymagaja, a staram sie kupowac takie z niegniotacych sie materialow. Jednak z ubrankami dla dzidzi chce zrobic solidne pranie/prasowanie bo te rzeczy dlugo lezaly w pudlach nieuzywane a niektore troche stracily ksztalt i jesli podczas tych zabiegow nie wroca do normy pojda do smietnika

Do góry stronyOffline

Gooosiaczek

Post #7 Ocena: 0

2011-08-22 22:03:15 (14 lat temu)

Gooosiaczek

Kobieta

Z nami od: 19-05-2011

to super anusia ze wszystko ok:) ja mam pierwszy skan juz za tydz w polsce prywatnie ide i juz nie moge sie doczekac i tez boooojeeee sieeeee :( to moja pierwsza dzidzia i nie wiem czy wszytko ok czy dobre mam objawy,czy wogole wszystko ok:/ ale z tego co czytam w necie to chyba wszystko ok...bolesci brzucha nie mam i uplawow niepokojących tez nie :/
Zuzia 3 kwietnia 2012

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

emilyc21

Post #8 Ocena: 0

2011-08-23 11:33:46 (14 lat temu)

emilyc21

Kobieta

Z nami od: 16-08-2011

Hejka! Ja wczoraj miałam lekki zawrót głowy.Też byłam u lekarza...Ale u mnie nie okazała się taka rewelacja :(
Z niedzieli na poniedziałek w nocy obudziłam się o 3 ze strasznym bólem w podbrzuszu,oczywiście do kibelka...no i na toalecie jak siusiałam straszny ból!Wziełam Nospe poszłam spać.Widocznie o 7 tabletka przestała działać-znów to samo i na dodatek cały czas dyskomfort.Na 11 miałam wizyte u lekarza,ona oczywiście do mnie podstawowe pytania,wyliczyła datę porodu i chciała już mnie pożegnać...Podejście niezłe...Nie zapytała nawet czy mam jeszcze jakieś pytania czy cokolwiek tylko od razu bay bay...A ja do niej że mam jeszcze jeden problem.I tłumacze jej że w nocy miałam to i tamto,a ona do mnie że to normalne że mam wziąść tabletke i będzie ok.A ja do niej że to nie jest normalne że mnie tak bardzo boli jak korzystam z toalety...Z łaską dała mi pojemnik do badania moczu.Poszłam zrobiłam co miałam,ona zrobiła badanie tego moczu i co się okazało??????? Ona sie pyta czy mam w tym momencie okres?! Ja że nieee...
Powiedziała ze konieczny jest antybiotyk bo mam w moczu znaczne ilości krwi,białka i jeszcze jakieś 2 bakterie :-( :-(
Zapytałam się czy antybiotyk nie zaszkodzi dziecku...Odparła ze nie...
Dziewczyny jestem przerażona tym antybiotykiem w 1 trymestrze ciąży ;-( MASAKRA!!!!!

Do góry stronyOffline

happy_bee

Post #9 Ocena: 0

2011-08-23 11:43:32 (14 lat temu)

happy_bee

Kobieta

Z nami od: 22-06-2010

emily, antybiotykiem sie nie martw. Pewnie masz zapalenie pecherza i dostaniesz penicyline, ktora jest jak najbardziej bezpieczna dla dziecka. A jak nie penicyline, to inny bezpieczny antybiotyk Ci zostanie przepisany. Takze bez nerwow ;-)

Do góry stronyOffline

ewela119

Post #10 Ocena: 0

2011-08-23 12:28:03 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

Jakas malorozgarnieta ta doktorka jak zaraz po wyliczeniu daty porodu pytala Ciebie czy masz okres :-o No ale dobrze ze sie uparlas i ze wiesz juz co jest nie tak. Antybiotyk napewno bedzie bezpieczny. Ja zaraz przed zajsciem w ciaze dostalam bardzo swedzacej wysypki, liczylam na to ze przejdzie, nie przeszlo, w koncu poszlam do lekarza i w pierwszym trymestrze musialam sie smarowac takim sterydowym kremem ale dzidzi nic nie jest. Wysypka dalej mi nie zniknela ale to juz oddzielny problem 8-)

Do góry stronyOffline

Strona 21 z 1669 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20 | 21 | 22 ... 1667 | 1668 | 1669 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,