MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mamusie na każdą porę roku!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1655.3 z 1669 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1654.3 | 1655.3 | 1656.3 ... 1667 | 1668 | 1669 ] - Skocz do strony

Str 1655.3 z 1669

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

antolinka85

Post #1 Ocena: 0

2013-09-07 17:20:05 (12 lat temu)

antolinka85

Kobieta

Z nami od: 07-09-2013

A co do mojego spotkania z położną to najpierw z bratem mojego chłopaka poszłam się zarejestrować do przychodni i on po wszystkim powiedział że jestem w ciąży i pani dała mi taką kartkę z nr telefonu i tam trzeba było zadzwonić i umówić się na wizytę z położną a wizyta wyglądała tak jak Iza opisała. Wiedziałam, że będzie o dużo rzeczy pytać dlatego poszłam z bratem chłopaka i on mi dużo pomógł teraz będę chodzić sama chyba że mój chop nie będzie pracował,w Polsce do ginekologa zawsze ze mną chodził a tu akurat zawsze jest w pracy :(
„Nic nie pozostaje takie samo. Jedyne, czego można być, w życiu pewnym,to zmiana. (...)”

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AnnaTeresa

Post #2 Ocena: 0

2013-09-07 18:19:42 (12 lat temu)

AnnaTeresa

Kobieta

Z nami od: 08-08-2013

Cytat:

2013-09-07 14:57:19, Izka85 napisał(a):
Dziekuje za zaproszenie :)juz korzystalam z watku bede mama - jestem mama takze :) szkoda, ze z moich okolic nie jestescie, zawsze mozna by razem na jakis spacer wozkami sie wybrac... juz po! ;)

Oj tez bym chciala moc juz po wszystkim z kims pogadac wymienic sie doswiadczeniami, znalesc nowe znajomosci, bo obecnie jestem tu z chlopakiem i jedyna moja inna znajomosc jest taka ze mam tez tu brata:~))) Ale przydala by sie jakas kobitka: DDD

Do góry stronyOffline

Izka85

Post #3 Ocena: 0

2013-09-07 18:23:22 (12 lat temu)

Izka85

Kobieta

Z nami od: 20-04-2012

antolinka na pewno sobie poradzisz, a jak masz teraz troszke czasu to chociaz podstawowe slowka sobie przystosuj, zawsze to cos :) co do szczepionki widze, ze sie zdecydowalas, ja jednak sobie to odpuscilam.

Do góry stronyOffline

AnnaTeresa

Post #4 Ocena: 0

2013-09-07 18:25:41 (12 lat temu)

AnnaTeresa

Kobieta

Z nami od: 08-08-2013

Cytat:

2013-09-07 17:13:54, antolinka85 napisał(a):
Witajcie kochane :)
AnnaTeresa –tak miałam usg ale w polskiej klinice bo musiałam coś załatwić jednorazowo i przy okazji zrobił mi lekarz usg, stwierdził że moja mała jest niegrzeczna bo leży w poprzek za to u położnej zawsze jest główką w dół :) A to już będziesz się pewniej czuła zobaczysz, ja troche żałuję , że tak późno tu przyjechałam bo teraz mało czasu na przystosowanie się zostało, ale nie chciałam zostawić rodzinki i pracy, ale jednak nie miałam wyjścia bo mój chłopak dostał tutaj prace.
Izka85- kochana byłam już na 2 wizytach u położnej masz racje prowadzenie ciąży jest tu inne, przede wszystkim położna wita Cie z wielkim uśmiechem  od razu pyta czy może pobrać krwe, tylko najdziwniejsze jest to że w Polsce jak badali mi grupe krwi to wyszła B+ a tu w Anglii A+ i to mnie zastanawia, bo moi rodzice i siostra mają wszyscy B+. Widzę, że masz to co ja, to też moja pierwsza ciąża i jestem przerażona, Wczoraj miałam szczepienie przeciw krztuścowi i pielęgniarka zrobiła przerażoną mine jak jej powiedziałam że nie umiem po angielsku mówić, ale się uśmiechneła jak jej powiedziałam że choć nie mówię to rozumiem :) no miałam tłumacza jak byłam raz u GP dziwnie było bo tłumacz jest przez tel :) mnie bardziej przeraża brak znajomości języka podczas porodu :(

Dziekuje bardzo za odpisanie:~))) Milo ze sa jeszcze takie osoby:)) tak jak pisalam jestem przygotowana na pujscie juz po weekendzie powiedzialam mojej drugiej polowce o waszych radach ze trzeba sie przypomniec, zobaczymy, a moze juz w poniedzialek dostaniemy telefon o wizycie:))) Izunia zapomnialam Ci odpisac na Twoje pytanko, no jeszcze niewiem czy dziewczynka czy chlopak, imion kilka mamy na mysli ale to polskie imiona tez troche sprawdzam pod katem wymowy w jez ang bo troche tu zostaniemy ale nie na stale. Mysle o standardowych :~)) gdyby dziewczynka Dagmara Malwina Paula Agata Martyna i jeszcze pare innych, a dla chlopczyka to mamy problem:)) niewiemy naprawde:)) Iza! super imie:)) zdrowka dla ciebie i malutkiego.

Do góry stronyOffline

antolinka85

Post #5 Ocena: 0

2013-09-07 18:55:54 (12 lat temu)

antolinka85

Kobieta

Masz racje Iza trzeba się wziąć za słówka, ale od paru dni mam ogromnego lenia, nie wiem co się dzieje może to siedzenie w domu tak wypłynęło albo powiększający się brzuch, od tygodnia mam zadyszkę wchodząc po schodach :) a dziś dostałam list ze szpitala o badaniu cytologicznym i go tłumaczyłam więc już jakiś maluteńki postęp jest :) a jak Ty się czujesz? który masz tydzień ciąży jeżeli mogę zapytać :)

AnnaTeresa masz piękne imiona dla dziewczynki i widzę, że wy macie na odwrót my dla chłopca mieliśmy Filip, ale okazało się że będzie córcia i tu jest problem bo ja od lat chciałam mieć Marysie choć nie przypuszczałam, że 1 raz los mi na złość nie zrobi hehe w każdym bądź razie mój mężczyzna jest anty Marysiowy :)odkąd wiemy że to dziewczynka czyli od czerwca jak dobrze pamiętam, nie może się przekonać.
Ps. Iza- fajne imię wybraliście, przyznam szczerze, że to imiona angielskie fajnie brzmią.

„Nic nie pozostaje takie samo. Jedyne, czego można być, w życiu pewnym,to zmiana. (...)”

Do góry stronyOffline

Izka85

Post #6 Ocena: 0

2013-09-07 20:15:41 (12 lat temu)

Izka85

Kobieta

Hej, ja jestem w 32 tygodniu ciazy, wiec jeszcze troszke przede mna :) ogolnie czuje sie dobrze, ale kondycja juz nie ta co jeszcze pare tygodni temu, nie ma co brzuszek daje o sobie znac ;) co do imienia to moja mama i tak mowila, ze bedzie do niego mowic Stasiu (normalnie po polsku), ale tutaj uwazam, ze angielski odpowiednik bedzie lepiej pasowal, szczegolnie ze nazwisko tez bedzie mial "obce"
Wasze imiona tez piekne :) nad dziewczynka sie nie zastanawialismy nawet, ale co do chlopca Filip tez byl brany pod uwage na poczatku :)

Antolinka dobrze robisz, ze sobie tlumaczysz, na pewno pare slowek Ci w glowie zostanie... a z czasem zobaczysz bedzie lepiej :) najwazniejsze to nie bac sie mowic, mozesz tez na jakis kurs sie przejsc bezplatny jak dasz rade!

[ Ostatnio edytowany przez: Izka85 07-09-2013 20:16 ]

Do góry stronyOffline

antolinka85

Post #7 Ocena: 0

2013-09-07 21:04:13 (12 lat temu)

antolinka85

Kobieta

Iza nie wielka różnica między nami :) Mam to samo z kondycją,sama się dziwie,że pare dni temu mogłam wejść normalnie po schodach a teraz dostaje zadyszki:) Co do imienia to mój tata powiedział mi że każde imie będzie ładne byle dało się zdrabniać:)
Może masz racje żeby poszukać jakiegoś kursu z drugiej strony pościągałam pare programów do nauki języka więc tylko siąść i się uczyć:) a jak tam u was jest z wyprawką dla maluszka?

Do góry stronyOffline

Izka85

Post #8 Ocena: 0

2013-09-07 21:11:46 (12 lat temu)

Izka85

Kobieta

Jezeli Ci moge poradzic, lepiej isc na kurs, kontakt z ludzmi, rozne akcenty itp. no i wieksza mobilizacja. Tez zaczynalam sama przez komputer i w domu z ksiazek, ale szybko mi zapal minal...

Co do wyprawki dla dziecka to brakuje nam jeszcze fotelika do samochodu, wanienki, kosmetykow, pampersow, moze laktatora i sterylizatora do butelek (ale to zalezy jeszcze jak bede karmic), no i dla mnie paru rzeczy jeszcze :) a u Was ?

Do góry stronyOffline

antolinka85

Post #9 Ocena: 0

2013-09-07 21:18:56 (12 lat temu)

antolinka85

Kobieta

Więc za Twoją radą czegoś darmowego poszukam u siebie w mieście.
Hm u nas? u nas brakuje wszystkiego :) Przyjechaliśmy na początku sierpnia ,chłopak zaczął prace w agencji w drugim tygodniu po przyjezdzie wiec staralismy sie coś do mieszkania kupić. Ja np. nadal spie na materacu dmuchanym :)Mam pieluszki tetrowe i troche ciuszków które przywiozłam od siostry i znajomych z polski.Jutro jade na car boot to może coś upoluje:)a dziś kupiłam sobie poduszkę do spania mam nadzieję że nie spadnę z nią z tego materaca hehe :) Widzę, że już niewielu rzeczy Ci brakuje, no ja mam nadzieje że do października wszystko kupie, tylko ciężko wytłumaczyć mojemu chłopakowi że mała nie będzie czekać aż wszystko dla niej kupimy:) a łóżeczko jakie macie?

Do góry stronyOffline

Izka85

Post #10 Ocena: 0

2013-09-07 21:42:23 (12 lat temu)

Izka85

Kobieta

Car boot dobra sprawa, mozna naprawde fajne rzeczy upolowac :) tez jeszcze chcialam jechac, ale poki co musze poczekac (problem z samochodem). Lozeczko mamy takie cot bed, uzywane kupilismy, ale w bardzo dobrym stanie :)a Ty na kiedy masz dokladny termin?

Do góry stronyOffline

Strona 1655.3 z 1669 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1654.3 | 1655.3 | 1656.3 ... 1667 | 1668 | 1669 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,