MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mamusie na każdą porę roku!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1299.1 z 1669 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1298.1 | 1299.1 | 1300.1 ... 1667 | 1668 | 1669 ] - Skocz do strony

Str 1299.1 z 1669

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Vivienne

Post #1 Ocena: 0

2012-07-05 15:03:22 (13 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Dzien dobry mamy!

Padam na twarz, Juniorek przeplakal caly wczesny ranek. obudzil sie o 4 nie chcial cyca, nie chcial butli, podaje mu wode z Dioralyte i biedak jest tylko na tym. Probuje go zmusic do cyca albo butli to ryczy. Po raz pierwszy w zyciu nie wiem jak mu pomoc. I caly czas ma wciaz, ale juz mniejsza biegunke, a po niej chyba boli go pupa i jeszcze bardziej placze.
Rano zadzwonilam ponownie do GP i powiedzialam, ze musi zobaczyc mlodego. Wiec zaraz ide z nim na wizyte.

Luca, uwazam ze spanie z noworodkiem czy niemowleciem jest bardzo niebezpieczne. Mozna latwo go przygniesc i tragedia gotowa.
Rozpieszczam swojego mlodego, bo zasypia na cycu w lozku, a potem przenosze go do jego lozeczka. Wczesniej spal w koszyczku.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Neffka

Post #2 Ocena: 0

2012-07-05 15:44:26 (13 lat temu)

Neffka

Kobieta

Z nami od: 24-09-2011

Dziewczyny ppomocy. Maly jes od rana po 60 ml co poltorej godziny. I nie da rady mu wcisnac wiecej. Wiem, ze w nocy bedzie to samo, bo dzisiaj tak bylo.
Terrorysta Jan 01/06/2012

Do góry stronyOffline

Gooosiaczek

Post #3 Ocena: 0

2012-07-05 17:05:35 (13 lat temu)

Gooosiaczek

Kobieta

Z nami od: 19-05-2011

neffka ja Ci nie pomoge moja na cycku jest chowana a wlasnie bylam ja wazyc i jak 19 czerwca wazyla 5.410 tak dzis wazyla 5.480 wiec lipa jak nic...i nie wiem co jest bo nawet mniej ulewa jak kiedys:(((( ehhh moze moje mleko za chude...
Zuzia 3 kwietnia 2012

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

AkiAya

Post #4 Ocena: 0

2012-07-05 17:31:57 (13 lat temu)

AkiAya

Kobieta

Z nami od: 05-01-2012

czesc dziewczyny:) niedawno wrocilam ze szpitala wiec jutro o 7.30 mam sie stawic na cesarke:-) narescie nadszedl dzien spotkania z synkiem:)jestem taka szczesliwa:)Trzymajcie kciuki odezwe sie jak juz wrocimy w komplecie do domku:-)
Wiktorek 6 July 2012

Do góry stronyOffline

anna69

Post #5 Ocena: 0

2012-07-05 18:53:19 (13 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Cytat:

2012-07-05 17:31:57, AkiAya napisał(a):
czesc dziewczyny:) niedawno wrocilam ze szpitala wiec jutro o 7.30 mam sie stawic na cesarke:-) narescie nadszedl dzien spotkania z synkiem:)jestem taka szczesliwa:)Trzymajcie kciuki odezwe sie jak juz wrocimy w komplecie do domku:-)

Trzymam mocno trzymam:-] powodzenia!!!

Do góry stronyOffline

mama11

Post #6 Ocena: 0

2012-07-05 19:09:57 (13 lat temu)

mama11

Kobieta

Z nami od: 07-04-2010

AkiAya powodzenia. Staraj się nie denerwować. Ja to przeżyłam i Ty dasz radę. To nie jest takie straszne szczególnie że już jutro poznasz swoje maleństwo.

Ja też uwielbiam karmić piersią i bardzo mnie to relaksuje. Mała wpatrzona wtedy we mnie tymi swoimi pięknymi oczkami i jak trzyma rączką cyca to jest przesłodka. Tylko że ja nie mogę spędzić całego dnia na karmieniu bo jest Tajfunek i on czasem aż mi na plecy wchodzi gdy karmię małą bo potrzebuje trochę uwagi. Na razie trochę mi mama pomaga więc jakoś daję radę ale jak ona zaraz wyjedzie to ja nie mam pojęcia jak to będzie bo ja Emilkę nakarmię ubiorę oboje na spacer a ta w ryk że chce cyca i teraz ja z nią zostaję w domu a mama idzie z synem na spacer a jak ja to ogarnę potem. Nie sądzę aby trzylatek zrozumiał że nie idzie na plac zabaw lub do parku bo siostra to mały żarłoczek. A syn średnio 3 razy dziennie jest na dworzu pada czy nie. Tylko gdy się wybiega to mi nie robi z domu pobojowiska więc jeśli tylko porządnie nie leje to go zabieram na dwór.

W poniedziałek będę kupować mamie bilet zobaczymy na kiedy są przystępne ceny. Jak widzę mamę gdy się tak męczy ze stawami to nie mam sumienia prosić ją aby dłużej została. Łyka mnóstwo środków przeciwbólowych a i tak czasem prawie płacze z bólu.

Na razie nie rezygnujemy z cyca ale ze 2 - 3 butle na dzień to MM.
...

Do góry stronyOffline

mama11

Post #7 Ocena: 0

2012-07-05 19:15:35 (13 lat temu)

mama11

Kobieta

Z nami od: 07-04-2010

Byliśmy dzisiaj na pierwszym szczepieniu razem z bilansem na 6-8 tyg. Emilia waży 6kg i ma 60cm długości (nie mam pojęcia jaka była długa gdy się urodziła) Płakała niemiłosiernie. Tajfunek nigdy aż tak się nie zanosił no ale to mały mężczyna. Pielęgniarki podziwiały malutkiej włoski bo teraz wygląda jakby miała zrobiony balejaż. Włoski jej chyba jaśnieją.

...

Do góry stronyOffline

Capricorn

Post #8 Ocena: 0

2012-07-05 19:26:34 (13 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Aki Aya, trzymam kciuki!!!! Już jutro opuścisz grono ciężarnych, a dołączysz do mamusiek :D

Ja mam już herbatę malinową, mąż się zdeklarował, że mi kupi, skoro to takie ważne (on bierze na serio wszystko, co zalecane w ciąży i pilnuje, żeby mi niczego nie brakowało hehe). Poszedł do Tesco i mam herbatkę :) Chyba sobie zrobię zaraz na spróbowanie. Może nie urodzę przedwcześnie ;)

Dziś miałam straszny sen, że weszłam na wagę i ona pokazała 66.6 kg :D:D A ja przecież nawet 60kg jeszcze nie ważę (po obiedzie pewnie ważę :D). I się dziwiłam, jak to?? Taka gruba jestem??
Dziś musiałam iść na górę do innego działu, bo dziewczyna, która mi pomaga, musiała wcześniej do domu iść. I rozmawiałam z dziewczyną z innego działu, której nie widziałam od tamtego tygodnia. Ona ma termin na połowę października, więc jest 1,5 miesiąca za mną. I jak ją dziś zobaczyłam, to nie mogłam uwierzyć, bo brzuch jej wywaliło w przeciągu kilku dni. I wygląda jakby była w bardziej zaawansowanej ciąży, niż ja. A myślałam, że już mam bardzo duży brzuch, ale jak ją zobaczyłam, to stwierdziłam, że mam taką małą kuleczkę. I w dodatku spuchła na twarzy, bardzo się zmieniła, a ja nie. Może twarz mam bardziej zmęczoną od niewyspania.
Ale się nie martwię, bo wszystko jest w porządku, mała rośnie, więc już taka moja uroda.

31 tydz.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-07-05 19:47:54 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anna69

Post #10 Ocena: 0

2012-07-05 19:53:14 (13 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

A my dzis pracowity dzien, bylismy w ikei I sklepach- ale czasem juz mnie tesciowa wkurza z tymi sklepami- mala juz mi sie budzi po malu, a ona ze jeszcze tu I jeszcze chwilke I sekundke! No zesz kurna! Dziecko mi sie zaraz rozbudzi 30min od domu autem- musialam karmic w samochodze na parkingu I prewijac! Az maz sie wkurzyl pozadnie. Dzis rano tez, ja o 9 z mala wstaje- zanim mala sie naje, zanim ja ubiore, zanim sama sie wykapie to conajmniej godzina- a tesciowa mnie pogania bo ona glodna- ubralam mala a ona do mnie ze mam zejsc na sniadanie w pizamie bo ona glodna juz jest- ja na to ze nie, no kurde - pizama cala od mleka pobrudzonai bo ciekne w nocy, ja tez od mleka klejaca I spocona po karmieniach, do tego po nocy helenke tez musze przemyc jak najszybciej- o ona do mnie ze glodna- ja mowie ze maja na mnie nie czekac, ze ja musze sie poczuc najpierw jak czlowiek I az sie poplakalam- az tesciu zwrocil uwage tesciowej ze ma nie przesadzac I dac mi spokojnie sie ogarnac. Naprawde to oboje kochani ludzie, ale kazda goscina jest meczaca....a ja jeszcze nie do konca doszlam do siebie emocjonalnie I czasem mi popuszczaja nerwy...

Do góry stronyOffline

Strona 1299.1 z 1669 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1298.1 | 1299.1 | 1300.1 ... 1667 | 1668 | 1669 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,