MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mamusie na każdą porę roku!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1283.1 z 1669 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1282.1 | 1283.1 | 1284.1 ... 1667 | 1668 | 1669 ] - Skocz do strony

Str 1283.1 z 1669

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Capricorn

Post #1 Ocena: 0

2012-07-03 19:15:34 (13 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Cytat:

2012-07-03 17:48:50, Mimra-84 napisał(a):
Oj dziewczyny jak tak Was czytam to Wam zazdroszcze,ze jestescie juz po porodzie i wracacie do formy :) Ja jakos spuchlam,tak w calosci,nawet mam usta spuchniete w poprzedniej ciazy tak nie mialam.Juz bym chciala byc po wszystkim a jeszcze conajmniej 7 tyg.ale teraz to juz zleci...Anna gratulacje,Ty tydzien po porodzie,i juz piekna waga:) ja tez tak chudlam,ciekawe jak bedzie teraz:)

Nie jesteś sama, mi ok. 9 tygodni zostało, a brzuch coraz większy, już nie mam w czym chodzić, ale nie będę więcej ciążowych ubrań kupować.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Capricorn

Post #2 Ocena: 0

2012-07-03 19:18:14 (13 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Cytat:

2012-07-03 18:27:51, Mimra-84 napisał(a):
A ja mam problem taki,ze nie wiem jak wogole odzwyczaic synka od pampersow ;/ juz mialam 2 podejscia,i nie wiem jak go zachecic.jakos wszystko,np.odzwyczajanie od piersi,czy butelki,nawet przeniesienie(na noc) do swojego pokoju poszlo bezproblemowo,ale z pampersem nie moge sobie poradzic a Maly teraz w lipcu bedzie juz mial 2 latka 4 miesiace.Moze ktos ma jakis pomysl?? Maly jest bardzo kumaty i wie o czym mowie,ale ma straszna blokade...

Wiesz, moje bratanice w tym miesiącu 3 lata skończą, a jeszcze do niedawna też pampersy nosiły, przynajmniej tak na wszelki wypadek, bo wpadki w przedszkolu im się zdarzały. Jak się mój brat denerwował, to mama mu przypominała, że on też pieluchy do 3 roku życia nosił ;-)
Nie zmuszaj synka, ale delikatnie zachęcaj. Ale może niech się mamy wypowiedzą, one najlepiej wiedzą :-)

Do góry stronyOffline

Mimra-84

Post #3 Ocena: 0

2012-07-03 19:18:59 (13 lat temu)

Mimra-84

Kobieta

Z nami od: 01-06-2012

Capricorn ja tak optymistycznie pisze ze 7 tyg hehe bo jestem w 33 :)

Do góry stronyOffline

Capricorn

Post #4 Ocena: 0

2012-07-03 19:21:27 (13 lat temu)

Capricorn

Kobieta

No a ja w 31 więc teoretycznie 9 tygodni, ale może być więcej lub mniej ;)

Do góry stronyOffline

Gooosiaczek

Post #5 Ocena: 0

2012-07-03 19:29:11 (13 lat temu)

Gooosiaczek

Kobieta

Z nami od: 19-05-2011

ach ten czas leci...nastapne juz sie w kolejke do rodzenia ustawiaja,a ja jutro z Zuzia sie ustawie wkolejke na szczepionke:((( ale kolezanka dała mi juz tabletki uspokajajace ziolowe wiec mam nadzieje ze zadziałaja:D biedna moja Zuzia...

a teraz Wam napisze na pieprzony NHS!!!
Mój mąz od lat zmaga sie zatokami,teraz juz ma 99% zalozonych ropa i polipy na dokladke,wczoraj mial miec operacje,dlugo na nia czekalismy,ze znieczuleniem ogolnym,do 2 godz bo tam duzo roboty u niego i jeszcze przegrode nosowa mieli mu prostowac,mieli...
Mial sie o godz 12 zglosic i tak go z Zuzia odstawiłysmy...o 12.06 juz pisal ze siedzi w pizamce szpitalnej i majteczkach szpitalnych na krzesle i czeka i tak czekal do godz 17!!! bez jedzenia od rana i oznajmili mu ze operacji nie bedzie bo zapsula sie maszyna!!!! ale to nie koniec,czekal kolejne dobre pol godz na wizyte jakiegos lekarza i on mu powiedzial ze sory sory ale mieli dzis dwa ciezkie przypadki i nie wyrobilisie w czasie i ze teraz jeszcze kogos koncza operowac po godzinach pracy i sory sory...no a nastepny termin nie wiadomo kiedy!!! mamy czekac na telefon,ale wiecie jak to jest z czekaniem od nich na telefon,juz z dwa razy wogole nie zadzwonili jak czekalismy na termin operacji czy wizyte ze spacjalista,dlatego tak dlugo trwalo to zalatwianie....a najgorsze jest to ze nie wiadomo jak dlugo to potrwa,mowili ze moze tydz a moze 3miesiace...jestesmy zalamani,bo jak te leki ktore teraz braldo operacji(sterydy) przestana dzialac,znow nie bedzie mogl spac w nocy,bedzie mu leciala woda z nosa,kapala doslownie i bedzie sie meczyl z oddychaniem w nocy i cala reszta aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa FUCK The NHS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(musialam sie wygadac) :'(((
Zuzia 3 kwietnia 2012

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Mimra-84

Post #6 Ocena: 0

2012-07-03 20:04:52 (13 lat temu)

Mimra-84

Kobieta

Z nami od: 01-06-2012

Cytat:

2012-07-03 19:18:14, Capricorn napisał(a):
Cytat:

2012-07-03 18:27:51, Mimra-84 napisał(a):
A ja mam problem taki,ze nie wiem jak wogole odzwyczaic synka od pampersow ;/ juz mialam 2 podejscia,i nie wiem jak go zachecic.jakos wszystko,np.odzwyczajanie od piersi,czy butelki,nawet przeniesienie(na noc) do swojego pokoju poszlo bezproblemowo,ale z pampersem nie moge sobie poradzic a Maly teraz w lipcu bedzie juz mial 2 latka 4 miesiace.Moze ktos ma jakis pomysl?? Maly jest bardzo kumaty i wie o czym mowie,ale ma straszna blokade...

Wiesz, moje bratanice w tym miesiącu 3 lata skończą, a jeszcze do niedawna też pampersy nosiły, przynajmniej tak na wszelki wypadek, bo wpadki w przedszkolu im się zdarzały. Jak się mój brat denerwował, to mama mu przypominała, że on też pieluchy do 3 roku życia nosił ;-)
Nie zmuszaj synka, ale delikatnie zachęcaj. Ale może niech się mamy wypowiedzą, one najlepiej wiedzą :-)

Chyba wlasnie tak zrobie,i tak co chwilke bede mu sciagac pieluszke,moze wkoncu sie uda.Chcialam miec to z glowy przed porodem,zeby siedziec juz w jedych pieluchach,ale chyba sie nie uda...

Do góry stronyOffline

tajka

Post #7 Ocena: 0

2012-07-03 20:20:49 (13 lat temu)

tajka

Kobieta

Z nami od: 11-06-2007

ewelina moja Julcia szczepionkę przeciw gruźlicy zniosła świetnie.Tak jakby nic nie dostała.Po tym pierwszym szczepieniu kalendarzowym była troche marudna.
Gooosiaczek no to sie twój mężulek wynudził w szpitalu.Współczuję.Ja lecę na szczepienie w poniedziałek.
Aga ja bym nie podawała żadnych soków do picia w nocy bo to prowadzi do próchnicy.Dawaj samą wodę jak już musi w ogóle pic ale zdecydowanie za dużo pije.

Do góry stronyOffline

Capricorn

Post #8 Ocena: 0

2012-07-03 20:22:58 (13 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Wiesz, może to głupi pomysł, ale może gdyby widział, jak inne dzieci robią siku na nocnik, to by miał większą motywację? Moje bratanice, bliźniaczki, jakoś wzajemnie się motywowały i jak im się spodobało siadanie na nocnikach, to jakoś samo poszło. Choć jedna z bliźniaczek kilka miesięcy temu też miała traumę, jak udało jej się pierwszą kupkę na nocnik, to zdaniem mojego brata, przestraszyła się tego i długo nie chciała usiąść na nocniku ponownie ;)

A tak w ogóle, to dziś byłam u GP, wszystko w porządku, mój GP bardzo zadowolony, córka wciąż główką w dół :-D

Mąż miał rozmowę kwalifikacyjną, prezentacja, którą przygotował, dobrze wypadła, teraz czekamy na wyniki.

W następny weekend będziemy mieć sesję brzuszkową robioną :-D

[ Ostatnio edytowany przez: Capricorn 03-07-2012 20:27 ]

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-07-03 20:42:57 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tajka

Post #10 Ocena: 0

2012-07-03 20:49:38 (13 lat temu)

tajka

Kobieta

Z nami od: 11-06-2007

Moja Julka dzisiaj pobiła rekord.Wypiła po kąpieli 250ml mleka z 3 łyżeczkami kleiku ryżowego!!!!!!!Szok.Ona jakoś dziwnie je bo powinna częściej a mniej a ona w zasadzie tak porządnie to 4 razy na dobę.Ale wagę ma idealną więc się nie martwię.Sama jakoś tak się ustawiła z tym żarciem.

Do góry stronyOffline

Strona 1283.1 z 1669 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1282.1 | 1283.1 | 1284.1 ... 1667 | 1668 | 1669 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,