Str 1282.1 z 1669 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-07-03 18:16:15 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Mimra-84 | Post #2 Ocena: 0 2012-07-03 18:27:51 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2012 Skąd: UK |
A ja mam problem taki,ze nie wiem jak wogole odzwyczaic synka od pampersow ;/ juz mialam 2 podejscia,i nie wiem jak go zachecic.jakos wszystko,np.odzwyczajanie od piersi,czy butelki,nawet przeniesienie(na noc) do swojego pokoju poszlo bezproblemowo,ale z pampersem nie moge sobie poradzic a Maly teraz w lipcu bedzie juz mial 2 latka 4 miesiace.Moze ktos ma jakis pomysl?? Maly jest bardzo kumaty i wie o czym mowie,ale ma straszna blokade...
|
mama11 | Post #3 Ocena: 0 2012-07-03 18:47:04 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-04-2010 Skąd: całkiem przyjemna mieścina |
Anna co do teściów to przywykłam bo prawie od początku tak było. Mieszkają w Polsce i widzimy się 2 razy w roku gorzej by było gdyby mieszkali gdzieś po sąsiedzku i co niedzielę byli na obiedzie
![]() Ewelina gratuluję wagi. Mój syn nie był szczepiony na gróźlicę i małej na razie też nie szczepię. Może kiedyś zmienię zdanie. Mimra ja w pierwszej ciąży przytyłam 15kg a w dniu wyjścia ze szpitala zostało mi 6 co zresztą szybciutko samo zniknęło. Potem jak poszłam do pracy to zgubiłam jescze parę kilo aż mąż się zbulwersowal bo on nie przepada za wieszakami. Teraz przytyłam 18 gdy wyszłam ze szpitala było jeszcze 10 a teraz 2 miesiące po nadal 6 kilo. Dlatego chcę ruszyć tyłek z kanapy bo nie ma na co czekać. Jak dotąd samo nie zleciało to trzeba sobie pomóc. Zumbę widziałam raz jak leciała jakaś reklama w telewizji. Ja uwielbiam tańczyć więc to powinno być dla mnie. Nie lubię się pocić na siłowni bez sensu a basen lubię ale mi tam za zimno ![]() ![]() ![]() Aga ty masz do mnie jakieś 15 mil jak chcesz to chodż ze mną na tę zumbę we wtorki o 20 ![]() ![]() ![]() ...
|
PIOTR295 | Post #4 Ocena: 0 2012-07-03 18:51:13 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-01-2012 Skąd: Atherton |
Mama11 z mila checia bym z Toba poszla. teraz bym miala czas akurat bo moj jest w domu o 18 to by mogl mnie podwiesc bo ja prawka nie mam. A dowiadywalas sie ile kosztuje taki karnet na ta zumbe? Dowiedz sie wszystkiego to sie dogadamy. Ja przed ciaza wazylam 55kg a teraz 2,5 roku po porodze waze 65kilo. Nie moge patrzec na siebie juz.
|
mama11 | Post #5 Ocena: 0 2012-07-03 18:58:34 (13 lat temu) |
Mimra ja mojemu synkowi gdy miał skończone 2 lata po prostu przestałam zakładać pieluchę. Było lato więc tylko zmieniałam mu spodenki kilka razy dziennie ale zaczął zauważać że coś się dzieje i potem nawet jak miał pampersa np na jakieś wyjście lub podróż zaczął wołać że "idzie siusiu". Nadal zakładam mu pieluszkę na noc bo wciąż budzi się z mokrą. Dziewczyny tu kiedyś pisały że do 5 roku życia dziecko może się moczyć i to jest normalne. Dla mnie jest ważne że w dzień woła a teraz to już nawet sam idzie na nocnik i czasem nawet o tym nie wiem dopóki nie zobaczę że nocnik jest pełen.
Każde dziecko jest inne ale próbuj bo jak nie będziesz próbować to pozostanie w pieluszce do 7 roku życia. A tego picia to chyba rzeczywiście za dużo. Mój synek wypija tyle przez cały dzień a w nocy w ogóle chyba że jest chory i ma gorączkę to woła o picie. [ Ostatnio edytowany przez: mama11 03-07-2012 19:07 ] ...
|
|
|
mama11 | Post #6 Ocena: 0 2012-07-03 19:00:48 (13 lat temu) |
Aga też przed ciążą ważyłam 55kg. Ja mieszkam w Irlam i będę w tym tygodniu dzwonić do instruktorki.
...
|
Mimra-84 | Post #7 Ocena: 0 2012-07-03 19:07:22 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2012 Skąd: UK |
mama11 ja robilam 2 podejscia zeby go odzwyczaic,raz to jeszcze nie kumal o co mi chodzi i jakos 1,5 miesiaca temu,sciagnelam mu pieluszke,plakal strasznie,pare razy sie posiusial i tez strasznie plakal,sadzalam go na nocnik,ale nic nie robil tlumaczylam wszystko spokojnie...kolejnego dnia juz nie plakal jak zakladal majty i myslalam ze bedzie lepiej,a on wyobrazcie sobie wogole przestal mi sikac,ani w majty ani na nocnik,po nocy pielucha byla cala zalana,ale jak tylko zakladalam mu majty to powstrzymywal siusianie.juz kupowalam rozne sprzety typu,zwykly nocnik,super ncnik,deseczke na kibelek,juz nawet na stojaco chcialam zeby robil- wymysly straszne,a on nic...juz nie mam pomyslow.
|
Post #8 Ocena: 0 2012-07-03 19:10:01 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Capricorn | Post #9 Ocena: 0 2012-07-03 19:12:55 (13 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2012 Skąd: South East |
Cytat: 2012-07-03 16:02:53, mama11 napisał(a): Anna świetny prezent. Mi teściowie to nawet dziękuję za dwójkę cudownych wnucząt nie powiedzieli. No ale w ich rodzinie nie rozmawia się o uczuciach więc może i są wdzięczni ale nie potrafią tego okazać. Zresztą nawet mi życzeń urodzinowych nie składają. Nie mam pojęcia jak mój mąż się tam uchwał taki otwarty i kochający. Co do zumby to chyba mnie przekonałyście. Mama11, to dokładnie tak jak w rodzinie mojego męża. O urodzinach, torcie itp. to dopiero zaczęli pamiętać, bo ja pamiętałam. Są kompletnym przeciwieństwem moich rodziców. Moi, chociaż szaleni i energiczni, to nigdy nie zapomnieli o urodzinach, rocznicach, czy nawet imieninach. I zawsze jakieś prezenty, na miarę ich możliwości, dostawaliśmy (a była nas czwórka rodzeństwa). A moi teściowie to nawet kartki na święta nam nie wyślą, choć my im zawsze. Wysyłam tez im kartki na Dzień Matki, Dzień Ojca, imieniny, urodziny. A oni co najwyżej nam smsa wyślą. Na wieść o mojej ciąży, to powiedzieli coś w stylu 'Aha, fajnie", choć po raz pierwszy dziadkami zostaną, to chyba entuzjazm powinien być większy? Moi rodzicie natomiast byli bardzo wzruszeni, choć dziadkami już są i to 3 razy. Tez się zastanawiam, po kim mój mąż jest taki opiekuńczy i pamiętający o rocznicach, urodzinach. |
PIOTR295 | Post #10 Ocena: 0 2012-07-03 19:15:21 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-01-2012 Skąd: Atherton |
Ja zdaje sobie sprawe ze ona za duzo pije.W dzien to co innego ale najgorzej w nocy. Bo jak bidon pusty to budzi mnie zeby jej nalac picia. Daje jej Vimto rozrabiane mozna z woda. Samej wody nie chce,chociaz w nocy to jej wszystko jedno co aby bylo co cyckac. czas sie wziasc za to bo ilez mozna. Mama11 to jak juz sie dowiesz co i jak z ta zumba to daj mi znac. ja juz mojemu powiedzialam ze w koncu ktos sie znalaz chatny na zumbe to sie smial. Do Irlam mam 14mil. Nie tak daleko. imra nie przejmuj sie ze twoj syn nie chce na nocnik. Chlopcy pozniej zaczynaja. jeszcze jest maly. nawet nie wiesz ile dzieci chodzac do szkoly nosi pieluchy. Nie mowie o przedszkolu,tylko chodzi mi o Primary School. ja ze swoja mam znow tez taki problem ze ona nie chce mowic. Kiedy jej mowie np.powiedz pies to ona sie usmiecha i ucieka. Wie o co mi chodzi tylko ona nie chce. Bardzo duzo rozumie i duzo umie ale z mowieniem to masakra.
|