Str 1123.9 z 1669 |
|
---|---|
tajka | Post #1 Ocena: 0 2012-06-11 14:39:05 (13 lat temu) |
Z nami od: 11-06-2007 Skąd: Stalybridge |
Ja mam dziadka w domu ale zabroniłam brac mała na ręce jak zasypia i dziadek się nie wtrąca.
U nas było tak że od początku nie pozwoliłam do spania na rękach tzn jak przy cycu zasypiała to ja ją budziłam i kładłam do łóżeczka i ona tak od małego była przyzwyczajona więc nawet chyba nie wie że takie coś jak spanie na rękach istnieje.Teraz na prawdę nie mam problemu bo w dzień zasypia w bujawce a po kąpaniu to już wie że czas spania na noc i zasypia w łóżeczku bez płaczu i bez marudzenia.Jak się budzi na jedzenie nad ranem to zje i kładę do łóżeczka i dalej zasypia. Z łóżeczka nigdy nie wyciągam jak marudzi to tylko podchodze pogłaskam po główce żeby nie myślała że ją samą zostawiamy i ona się uśmiechnie to dalej odchodzę od niej i zaraz zaśnie. |
Neffka | Post #2 Ocena: 0 2012-06-11 14:47:37 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-09-2011 Skąd: Cardiff |
Tajka musze to wyprobowac.
![]() Terrorysta Jan 01/06/2012
|
anna69 | Post #3 Ocena: 0 2012-06-11 14:50:49 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
Ja kupilam swing- nie bouncer, chodzilo mi o to zeby byjalo mala a nie zeby sie tylko kiwala. Mam taki z wkladka dla niemowlaka z mothercare.
|
tajka | Post #4 Ocena: 0 2012-06-11 14:51:11 (13 lat temu) |
Ja mam taki bujeczek i jestem mega zadowolona bujak Wszystko działa na prąd więc nie ma problemu z bateriami.Moja mała uwielbia ten bujaczek i jest on świetnie wyprofilowany bo ona prawie na płasko w nim leży.Jak bedzie starsza to można podnieśc siedzisko wyżej.Nie lubię bujaczków gdzie dziecko jak leży to ma brodę na klatce piersiowej.
|
Gooosiaczek | Post #5 Ocena: 0 2012-06-11 14:54:39 (13 lat temu) |
Z nami od: 19-05-2011 Skąd: Londyn |
tak anna dobrze pamietasz,my to juz od dawien dawna planowalismy,dlatego do tej pory moja Zuzia spi w wozku w nocy a w dzien na naszym lozku. Gdybysmy mieli wiecej znajomych,prawdziwych a nie tych od zalatwisz mi robote? wrrr... a poznalam juz takich tu falszywych ludzi <polakow> i jakbym miala tu kogos z mojej rodziny to moze bysmy zostali,a tak...gdyby tesciowa sie zaoferowala ze popilnuje Zuzie,a tak Tescie kasy potrzebuja i Tesciowa pracuje po 12 godz dziennie pilnuje dziecka w polskiej rodzinie,wiec widzicie,o tak to jest:/ oby w Polsce bylo lepiej,i oby praca sie znalazla...
a co dolulania moja zuzia czasem sama w dzien padnie i zasnie,a czasem marudzi to ja potule bo mi jej szkoda jak placze i zmeczona tala i zasnac nie moze,ale wieczorem po kapaniu,masazu,cycku odkladamy ja do wozka i sama zasypia bez najmniejszego problemu:D Zuzia 3 kwietnia 2012
|
|
|
tajka | Post #6 Ocena: 0 2012-06-11 15:01:53 (13 lat temu) |
Gooosiaczek no ja nie wiem co ci napisac o tym powrocie do Polski bo my to już na pewno nie wrócimy nigdy i ja mam takie zdanie ze tam jest dużo trudniej życ oczywiście finansowo niż tutaj.Ja miałam dwoje dzieci i pracowaliśmy oboje i trudno było nam związac koniec z końcem a tu jest dużo łatwiej.Ale nie znam waszej sytuacji więc co się będę wypowiadac.
My tu swoich przyjaciół ale garstkę a więcej znajomości mi nie trzeba i tak rzadko wychodzimy z domu jakoś wystarcza nam własne towarzystwo(aż dziwne po 16 latach bycia razem)Nawet drinka wolimy wypic sami we dwoje niż do kogoś iśc.AkiAya moze potwierdzic że nas z domu wyciągnac ciężko bo nas zna.Moze właśnie przez to nie mam takich przebojów z "fałszywymi polakami"jak piszesz bo spotykam znajomych tylko na mieście,krótka wymiana zdań i,uprzejmosci i na razie. |
Van_Helsing | Post #7 Ocena: 0 2012-06-11 15:19:54 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2007 Skąd: Gloucestershire |
Mam tak samo jak Tajka..
Oczywiscie mamy sporo bardzo dobrych znajomych - czasami brakuje czasu aby ze wszystkimi sie spotkac - jednak nie jest to dla mnie wyznacznik czy zostac w UK czy wracac.. Wystarczy mi towarzystwo zony - nie mozna sie z nia nudzic ![]() Rodzina - z nia jest i tak ze fajnie miec blizej ale i czesto dobrze miec dalej i widziec od czasu do czasu - wtedy sie wszyscy kochaja i mniej tych niezdrowych sytuacji.. Moze jestem nie z tej ziemi ale UK jako calosc kraj widoki zycie bardzo mi sie podoba i nie zamienilbym tego na PL... Swoja droga wracajac do znajomych to jakbysmy wrocili to i tak pewnie raz gartska z tych starych zostala w miejscowosci a dwa kazdy juz ma swoje zycie wiec ciezko byloby wrocic do kontaktow jakie mielismy 7 lat temu. Co do finansow - to moze trzeba bylo przeniesc sie z Londynu do innej miejscowosci - mniejszej ze spokojniejszym i czesto latwiejszym zyciem.. Ale nie neguje ludzi wracajacych do PL - kazdy ma inne podejscie do zycia i priorytety - dla mnie liczy sie ogol a ten przemawia za UK AAA wracajac do znajomych to fajnie jakbysmy wszyscy z naszymi dzieciatkami jakiegos grila zrobili wspolnie ![]() ![]() P.S jak to sie mowi : "Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki" w PL juz plywalismy teraz plywamy w UK.. Tak czy owak powodzenia Gooosiaczek - napisz czasami jak tam Ci sie zyje Zycie jest sztuka wyboru - sir Adam 12/05/12
|
Post #8 Ocena: 0 2012-06-11 15:36:24 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
mama11 | Post #9 Ocena: 0 2012-06-11 15:37:20 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-04-2010 Skąd: całkiem przyjemna mieścina |
Cytat: 2012-06-11 14:39:05, tajka napisał(a): ... Z łóżeczka nigdy nie wyciągam jak marudzi to tylko podchodze pogłaskam po główce żeby nie myślała że ją samą zostawiamy i ona się uśmiechnie to dalej odchodzę od niej i zaraz zaśnie. Tajka podoba mi się twoja metoda bardzo humanitarna ![]() My też już chyba do Pl nie wrócimy bo i nie ma do czego wracać po tych 6 latach. Goosiaczek jak najbardziej życzę Wam powodzenia ale jak pisze Van Helsing Londyn to drogie miejsce do życia wiem bo mieszkalam tam przez rok. Na szczęście miałam okazję przenieść się w ładniejszy i "tańszy" zakątek tego pięknego kraju no i w góry mamy bliżej ![]() Była u nas HV i powiedziała że moja córka będzie kiedyś największa w klasie ![]() Moja żabka ma 5 tygodni i waży 5,26 kg ![]() ...
|
Post #10 Ocena: 0 2012-06-11 15:42:27 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|