MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nastolatka (16 lat) w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 9 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marcinb

Post #1 Ocena: 0

2011-08-07 21:20:24 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Powiem tak:

Kobieta ktora rozpatruje seks z mezczyzna pod katem - nie udalo mu sie - zasluguje na traktowanie typu - udalo mi sie ja przeleciec.
Kazdy czlowiek, ktory szanuje druga osobe traktuje seks jako wspolne przezycie a nie cos na co druga strona ma zasluzyc. To jest chore!

A propos 16-latkow uprawiajacych seks. Upilnowanie takich jest tylko fantasmagoria rodzicow, ktorzy wierza ze jeszcze maja cos do decydowania. Ani 16-latki, ani doroslej kobiety NIE da sie upilnowac - maja pilnowac sie same i to jest zadanie rodzicow czy meza. Jak jedna bedzie chciala pojsc do lozka z chlopakiem, a druga zdradzic meza - to jeszcze taki rodzic, i tak maz sie nie urodzil zeby je mogl upilnowac.

Mozna je przekupic, zastraszyc, zamknac w klasztorze ale upilnowac sie nie da. Na wychowanie dziecka autorka watku miala 16 lat - teraz juz troche za pozno aby opanowac burze hormonow.

Mialem 28 lat jak spotykalem sie z 18 latka - wymykala sie z domu w srodku nocy aby sie spotkac ze mna. Nie z wielkiej milosci ale dlatego, ze matka jej zabraniala. Chowala jej buty i zabierala klucze. Chore podejscie zdesperowanej osoby. Nota bene samotnej matki przechodzacej klimakterium - moze miala to jakies podswiadomy wplyw na jej dzialanie. Jedyne co poskutkowalo to kupno samochodu - tym przekupila corke. A wlasciwie tym, ze zabierala jej kluczyki i nie dawala pieniedzy na paliwo kiedy corka jej nie sluchala czy wymykala sie bez jej wiedzy.

Moze to jest rozwiazanie? Kupic jej auto i tak szantazowac?
;-)

A tak na powaznie - to w jaki sposob rodzice podchodza do seksu ma wplyw na dzieci. To czy o tym rozmawiaja z pociechami kiedy te zaczynaja zadawac tridne pytania czy moze odwlekaja rozmowe w nieskonczonosc - a potem jest juz oczywiscie za pozno.

Moj starszy siostrzeniec zadal pytanie: co to jest seks? - kiedy mial 6 lat. Ojciec zdebial o odpowiedzial: to po niemiecku szesc. To ze te 6 nie mialo nic absolutnie wspolnego z tym co dziecko moglo widziec w TV bylo widac po jego minie. Potem moja siostra radzila sie ze mna jak wytlumaczyc mlodemu CO i JAK. Stanelo na ksiazkach dla 6 latkow Skad sie wzialem. Nastepny moment powtorzyl sie kiedy starszy mial 10 lat a mlodszy 7 - tym razem tradycyjne podejscie wzielo gore i rodzice zdystansowali sie od tematu. Znowu wujek musial interweniowac i za zgoda mojej siostry dalem mlodziezy kilka ksiazek i w uproszczony sposob wytlumaczylem co i jak - wyjatkowo zenujace zadanie. Naprawde ciezko jest przedstawic te sprawy dzieciom.
Potem bylo latwiej - pojawialy si pytania, i trzeba bylo dac odpowiedzi. Potem temat zszedl z wokandy. W miedzyczasie siostra zabronila mi przyprowadzac coraz to nowe, coraz mlodsze narzeczone - dostosowalem sie bo chodzi o wychowanie dziec a nie uczenie ich glupot.

Teraz czekam na Powtorke z Rozrywki - Donia wlasnie ma 6 lat i moze zaczac zadawac dziwne pytanie. Z drugiej strony kapie sie razem z Juniorem i czasem widzi mnie i/lub matke nago.

Co z niej wyrosnie? Napisze za 10 lat.

Na zakonczenie powtorze:
16 latkowie - upilnowac juz sie nie da, a na wychowanie tez juz za pozno.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

madagaskar3

Post #2 Ocena: 0

2011-08-07 21:33:07 (14 lat temu)

madagaskar3

Kobieta

Z nami od: 01-02-2009

To ze uprawia seks to jest 50% w moim mniemaniu utajonym,poniewaz jak wspomnialam wczesniej ona i chlopak sadza,ze jest za mloda.
W to moge uwierzyc ,badz nie.
Mniemajac ze uprawiaja ( i ze jej nie ufam) pojdziemy po tabletki ,ale tym jej uswiadomie ze moze juz,lub dam pozwolenstwo.
Rownoczesnie mniemajac,ze nie uprawia (ufajac jej w pelni),pozostawie siebie w niepewnosci i strachu przed tym co mogloby sie zdarzyc gdyby...
To trudne...
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-08-07 21:39:24 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #4 Ocena: 0

2011-08-07 21:49:18 (14 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Byc moze to ciche pozwolenie ale Jesli to robi to lepiej niech bedzie on/ona zabiezpieczona
Ja mam synow - wiem ze ich dziewczyny sa na tabletkach - i choc uwazam jak kazda mama ze jest za mlode na zwiazek i wyjscie z spod spodnicy, to jednak troche spokojniejsza jestem bo zwiazki mlodych rzadko kiedy trwaja dlugo jesli dziecko ich nie cementuje- gorzej jest jest dziecko i mlodzi wzorem starszych sa ze soba bo musza.
I jeszcze jedno co wiem na pewno- corki jeszcze malutkie mam ale gdy przyjdzie ten czas ( oby pozniej niz wczesniej ) chce zeby przed slubem zamieszkali same z chlopakami - niech sie dogrzyza przed podpisaniem papierka- moze smiesznie to brzmi i nie katolicko ale wole by poszla z " brzuchem" do oltareza niz z cnota i za dwa miesiace zalowala, bo co jak co ale udane pozycie seksualne jest solidna postawa w zwiazku.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

maciekliverpool

Post #5 Ocena: 0

2011-08-07 22:15:53 (14 lat temu)

maciekliverpool

Mężczyzna

Z nami od: 10-07-2011

Nein nein und nein!
Takie sprawy jeśli córka ucieka z domu do chłopaka która ma więcej niż 18 lat można uznać za ''sexual content''. Takie sprawy załatwia się przez tą strone, można porozmawiać z psychologami (Za darmo) link: http://www.childhelplineinternational.org/ albo iść na policje i przyjechać po córke razem z policjantami, a chłopakowi można założyć sprawe o to, że (może) córka uprawia seks ze starszym od siebie facetem i przebywa u niego bez twojego pozwolenia.
Maciek.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2011-08-07 22:18:56 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2011-08-07 22:15:53, maciekliverpool napisał(a):
Nein nein und nein!
Takie sprawy jeśli córka ucieka z domu do chłopaka która ma więcej niż 18 lat można uznać za ''sexual content''. Takie sprawy załatwia się przez tą strone, można porozmawiać z psychologami (Za darmo) link: <a href="http://www.childhelplineinternational.org/" target="_blank" target="_new">http://www.childhelplineinternational.org/</a> albo iść na policje i przyjechać po córke razem z policjantami, a chłopakowi można założyć sprawe o to, że (może) córka uprawia seks ze starszym od siebie facetem i przebywa u niego bez twojego pozwolenia.

A ty skad sie wyrwales? Dziewczyna ma 16 lat. Jakby chciala to moze sie z domu wyprowadzic, moze mieszkac z kim chce, i zanim podasz takie rewelacje, to zapoznaj sie troche z realiami (nie mylic z osobistymi opiniami).
Ada

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-08-07 22:20:32 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Radek1986

Post #8 Ocena: 0

2011-08-08 02:15:03 (14 lat temu)

Radek1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-04-2011

Uwaga moderatora: Post edytowany przez moderatora

"Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

littleflower

Post #9 Ocena: 0

2011-08-08 08:01:51 (14 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

W obecnej chwili moj syn - niespelna 17-letni mieszka sam - samodzielnie na flacie.
Nie chcial przeprowadzic sie ze mna bo ma szkole, dziewczyne i prace na miejscu- z tatusiem tez nie wytrzymal-dostal z Yamca flat-
Ma niecale 17 lat- moglam go na sile wziasc ze soba- skutek bylby ze pewnie by tego samego dnia uciekl- tak to wiem ze mieszka bezpiecznie- odwiedzam, zaopatrzam w co nie co. Mamy dobry kontakt, a on wie ze zawsze moze spakowac walizki i w domu czeka na niego miejsce
Zakazac 16-latce/kowi sie nie da raczej, jesli uprze - pozostaje tylko w spokojny sposob pogadac, POGAZAC NA FAKTACH ( w bajeczki bo ktos tam, cos tam, juz nie wierza )skutki jakie ich wybryk/decyzja moze przyniesc

Nie da sie uniknac bledow- dzis starsze mi mowia co zrobilam wedlug nich zle - analizuje to i z mlodszymi mam juz nne podejscie.

Moze nie sa idealami moje dzieci ale tez nie najgorsze-
Madagascar powodzenia w szukaniu pracy z corka
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

amazingviolet

Post #10 Ocena: 0

2011-08-08 09:13:47 (14 lat temu)

amazingviolet

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 29-09-2009

Cytat:

2011-08-07 19:03:31, madagaskar3 napisał(a):
Ci co mysla ze zakaz wychodzenia z domu i zabranianie cos daje ,to radze wyjac glowe z kosza i pojsc po rozum.

Traktowanie prawie doroslej kobiety jak gnoja to nie jest w moim stylu.
Na szacunek trzeba sobie zasluzyc a straszenie i zakazy tu nic nie dadza.

16 -letnia dziewczyna w UK MOZE PODEJMOWAC WLASNE DECYZJE!!!!!

Jak zabronic dziewczynie pojscia na noc do chlopaka?//
Na policje zadzwonic?

Tak mozna zadzwonic jesli sie nie wie gdzie przebywa,ale nie beda szukac jesli wiem gdzie jest.

Trzeba sie uczyc zaufania bo innego wyjscia nie ma jak dla mnie.
Poza tym rozmawiac i jeszcze raz rozmawiac.

W ten sposob sama odpowiedam na pytania,poniewaz sytuacje ucza.

Niestety nie oszukujmy sie ,nasze dzieci dorastaja i ja odkrylam ze moja corka wchodzi w doroslosc i wcale nie jest to jakis wyjatek.
Ciesze sie ze nie zaczela w wieku 13-14 lat jak wiekszosc kolezanek.

Please,nie udzielajcie sie ci ktorzy o problemach mlodziezy wiedza zza sciany sasiadow:)

Jedna rzecz, madagaskar: w pierwszym poście napisałaś, że masz problem z córką. W całym wątku jednak próbujesz przekonać, że ONA MA PRAWO...
Ty masz problem, ale ze sobą.
Dodatkowo nie radzisz sobie z córką.

Ponadto każda twoja wypowiedź wygląda jak skopiowana wypowiedź kogoś, kto się wypowiedział wcześniej.

Dlatego nie będę pisać w tym wątku. Nie lubię konwersować z ludźmi, którzy nie mają swojego zdania.

Życzę powodzenia, jakkolwiek...

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,