Str 9 z 10 |
|
---|---|
justin1976 | Post #1 Ocena: 0 2011-06-15 12:40:08 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
A ja jeszcze raz powtórzę, że znam osobiście co najmniej jeden taki przypadek. No ale na konkretne argumenty widzę, że nie masz odpowiedzi. Może nazwij nas wszystkich kłamcami...
|
kolezanka_szkla | Post #2 Ocena: 0 2011-06-15 12:51:01 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
taaa... dzisiaj moje dziecko bezdie w szkole robilo salatke. Przy jednym stole uzbrojone w noze beda staly zydowka, katoliczka, nie-katoliczka i muzulmanka... Ja nie wiem - moze to komus przeszkadza. Same zainteresowane beda sie bawic przednio.
Ja sie dzisiaj rano spytalam corki co dziewczyny robia z chustami w trakcie PE i innych zajec. Bidule musza biegac w tych chustach. "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
Sarmatian | Post #3 Ocena: 0 2011-06-15 12:58:40 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-06-2010 Skąd: Slough |
Cytat: 2011-06-15 12:40:08, justin1976 napisał(a): A ja jeszcze raz powtórzę, że znam osobiście co najmniej jeden taki przypadek. No ale na konkretne argumenty widzę, że nie masz odpowiedzi. Może nazwij nas wszystkich kłamcami... Zapytałaś wprost czy jest muslimem ? Ja miałem sąsiada Pakistańczyka (cała rodzina) z którym często rozmawiałem i różne rzeczy opowiadał o sobie i o Pakistanie. Byłem pewien że jest muslimem do czasu jak poprosił mnie o pomoc we wniesieniu jakiegoś mebla bo akurat nie było nikogo z rodziny w domu. Wchodzę do domu a tu zonk, pełno obrazów na ścianach, takich z Marią i Jezusem itp. Wychodzi na to że są Pakistańczycy chrześcijanie. Zapytałaś wprost czy jest muslimem ? Może chwalił się swoją kulturą z której się wywodzi a wcale muzułmaninem nie był. Ja sąsiada na 100% uważałem za muslima. Zapytałaś ? "Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .
|
justin1976 | Post #4 Ocena: 0 2011-06-15 13:27:36 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
No i dlatego, że chwalą się swoją kulturą to chodzą regularnie do meczetu?
Zresztą miałam okazję rozmawiać z matką chłopca o poprzedniej szkole i powiedziała, że mimo iż są muzułmanami, to w katolickiej szkole bardziej odpowiadał im poziom nauczania i dlatego zapisali tam syna. No ale zapomniałam o wszechwiedzący, że ty wiesz więcej o tym co się dzieje w szkołach naszych dzieci... |
marcinb | Post #5 Ocena: 0 2011-06-15 13:27:50 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Sarmatian,
Jak rozumiem masz wtyki w kazdej szkole i dostep do aktow urodzenia, chrztu i danych osobowych kazdego ucznia. O przepraszam, nie masz. To moze zaakceptuj fakt, ze szkoly sa rozne i moga miec rozne podejscie co do roznorodnosci religijnej tak jak i ekumenizmu. --- Poza tym: Church of England to kosciol anglikanski wywadzacy sie z wiary chrzescijanskiej. Kosiol Katolicki (Rzymsko_katolicki) jest rowniez koscilem chrzescijanskim ale innym niz powyzszy. Tak jak Koscioly Protestanckie, Metodystow, Luteranskie, Ewangelisko-Augsburskie, itp itd. Dlatego prosze prosze, zeby piszacy zaczeli rozrozniac odlamy religii, inaczej prowadzi to do nieporozumien. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
|
|
kolezanka_szkla | Post #6 Ocena: 0 2011-06-15 13:32:02 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Marcin - dlatego napisalam nie-katoliczka, bo nie wiem czy ta trzecia dziewczynka to protestantka, czy ewangeliczka. Na pewno nie-katoliczka.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
Sarmatian | Post #7 Ocena: 0 2011-06-15 14:13:01 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-06-2010 Skąd: Slough |
Cytat: 2011-06-15 13:27:50, marcinb napisał(a): Sarmatian, szkoly sa rozne i moga miec rozne podejscie co do roznorodnosci religijnej tak jak i ekumenizmu. Wiesz gdzie muzułmanie mają Twój ekumenizm ? No właśnie, dokładnie tam. Wiesz gdzie Żydzi mają ? Też tam ![]() PS. Sałatka to jak była halal czy kosher ? ![]() Jak dotykana przez goim to już nie kosher chyba ? "Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .
|
marcinb | Post #8 Ocena: 0 2011-06-15 14:18:26 (14 lat temu) |
i halal i kosher jest wymienne. Muzulmanie moga zjesc koszer. Zydzi moga zjesc halal. Nie wiem jak jest w kwestii dotykania jedzenia przez gojow.
Co nie zmienia faktu, ze szkoly sa rozne i moga przyjamowac uczniow wyznajacych rozne religie. Chyba, ze rozmawiamy o Szkolach Wyznaniowych. Ale z tresci watku wynika ze tamatem sa Szkoly Anglikanskie. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
aga1512 | Post #9 Ocena: 0 2011-06-15 14:21:18 (14 lat temu) |
Z nami od: 18-01-2010 Skąd: United Kingdom |
Muzułmanów tez jest duzo odlamow,o tym moglam sie niedawno przekonac.Niby wszyscy muzulmanie z Dzabuti,Pakistanu,Bangladeszu,Turcji ,a kazdy ma inne tradycje i poglady.Moj syn w drugiej katolickiej szkole i w zadnej nie chcieli swiadectwa chrztu,nawet nie pytali sie czy chodzimy do kosciola.W pierwszej swiadectwo chrztu bylo potrzebne do bezplatnego dojazdu do szkoly szkolnym autobusem.Mojej kolezanki z Dzabuti corka chodzi do szkoly mego syna bez chusty.
|
marcinb | Post #10 Ocena: 0 2011-06-15 14:54:26 (14 lat temu) |
Sluszna uwaga.
Muzulmanie moga jesc Kosher ale Zydzi, zgodnei z Prawem Kashrut nie moga jesc innego jedzenia niz Kosher. Dodatkowe szczegoly dotycza zelatyny i przetworow mlecznych. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|