[ Ostatnio edytowany przez: justin1976 15-06-2011 10:27 ]
Str 8 z 10 |
|
---|---|
justin1976 | Post #1 Ocena: 0 2011-06-15 09:45:39 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
Ok Sarmatian. Moja córka chodziła do katolickiej szkoły i w jej klasie był co najmniejjeden muzułmanin. Tego jestem na 100% pewna. Chociaż wcześniej nie rozmawiałam ani z nim, ani z jego mamą, to przypadek jednak sprawił, że po przeprowadzce przenieśliśmy nasze dziecko do szkoły gdzie rok wcześniej przeniósł się ów chłopak. Jakiś czas potem, w ramach poznawania odmiennych kultur i religii, mieli wizytę w meczecie, którą załatwili rodzice tego chłopca, bo jest to ich świątynia. Chłopcze było strasznie dumne, że mogło swoją klasę oprowadzać. A to szkoła katolicka, do której chodzili wcześniej www.st-mary-jun.croydon.sch.uk/. To jest akurat junior school, ale jest również high school pod tym wezwaniem, gdzie podobno muzułmanów można spotkać jeszcze częściej.
[ Ostatnio edytowany przez: justin1976 15-06-2011 10:27 ] |
kolezanka_szkla | Post #2 Ocena: 0 2011-06-15 10:00:03 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
justin - w swoim zacietrzewieniu i oskarzaniu mnie o klamstwo sarmatian przeoczyl dosc typowe zjawisko dla Anglii. Istnieja tu szkoly tylko i wylacznie zenskie. Ja nie wiem po kiego sie chlopak czepil kolegow - katolikow...
Ja do tej pory nie wiem o co chodzi. O to, ze to szkoly nie chca muzulmanow, czy o to, ze muzulmanie nie chca szkol... Kolezanka mojej corki chodzi z chustka na glowie, jest przesympatyczna dziewczyna, ma rewelacyjnych rodzicow, ktorzy sami stwierdzili, ze poziom szkoly byl kryterium jej wybrania. Takich dziewczynek w szkole jest na prawde duzo. "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
karjo1 | Post #3 Ocena: 0 2011-06-15 10:03:42 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Wczesniej wrzucilam link do szkol wyznaniowych , gdzie jest sporo muzulman, czyzby jak zwykle problem z czytaniem i rozumieniem tekstu?
Kola, zamiast odrzucac z gory nieznane, umow sie na rozmowe, wybierz sie do szkoly, podejmowanie decyzji na podstawie bardzo subiektywnych wrazen moze sie okazac mylne ![]() |
kolezanka_szkla | Post #4 Ocena: 0 2011-06-15 10:10:16 (14 lat temu) |
Karjo - ale to nie wazne co my widzimy i wiemy. Wazne co wiedza osoby lepiej poinformowane. Najlepiej nazwac kogos klamca, zamiast dowiedziec sie jak jest w rzeczywistosci.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
Sarmatian | Post #5 Ocena: 0 2011-06-15 10:47:30 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-06-2010 Skąd: Slough |
Co podałeś ? To ?
Cytat: 2011-06-14 23:14:39, karjo1 napisał(a): muzulmanie w szkole katolickiej czy muzulmanin moze wyslac dziecko do szkoly chrzescijanskiej? Jakieś forum gdzie jeden prowokator pisze że chce wysłać muslima do katolickiej. Zadaje pytanie : "I m muslim but i want to addmit my child in catholic high school?" Odp 1 : "why do you want to do this ?" Odp 2 : "You will have to apply and be accepted first. You can attend Catholic High Schools and not be Catholic, but your kid will still have to take and pass classes on the Catholic faith. Your kid will also be on the list after Catholic kids that qualify. The price can be high too, but the benefits are major. Your kid is going to get a marvelous education if accepted." Odp 3 : "That all depends on where you live In Scotland you can go to any school, and many Muslims do go to Roman Catholic schools Years ago you needed to have a R.C. baptismal certificate to get into an R.C. school but that ruling was deleted many years ago in Scotland" W odpowiedzi 3 jest mowa o świadectwie chrztu, co prawda podobno w Szkocji już nie jest wymagane, ale w szkole do której podałem link jest. Są jeszcze dwie w okolicy gdzie nie trzeba świadectwa a jednak nie ma ani jednego muslima. Nadal nie uwierzę w muslimki w burkach lub nikabach siedzące w katolickiej szkole w mundurku z wyszytym krzyżem i krzyżem na ścianie. Nie musisz koleżanka wyjaśniać, bo tego nie da się wyjaśnić a i tak nikt w taki bajer nie uwierzy nawet jak w związku z kobiecą solidarnością będzie cię popierał. Tyle w temacie, ściemniajcie sobie dalej. . [ Ostatnio edytowany przez: Sarmatian 15-06-2011 10:49 ] "Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .
|
|
|
audacity | Post #6 Ocena: 0 2011-06-15 10:53:04 (14 lat temu) |
Z nami od: 14-07-2009 Skąd: newmarket |
Admissions policy w KATOLICKIEJ szkole mojej corki, jest dziecko nie ochrzczone to ochrzczony musi byc co najmniej jeden rodzic. Nie musi byc to chrzest w kosciele rzymskokatolickim.
Do szkoly chodzi kilku prawdopodobnie Hindusow, ale oni sa w wielu przypadkach chrzescijanami, w przeciwienstwie do Pakistancow. Tu prosze szczegoly: www.st-louismiddle.suffolk.sch.uk/Letters4Parents/AdmissionsPolicy.2011.pdf?hl=en&authkey=CIGYldkK Skonczcie te klotnie, bo nikt muslima do szkoly katolickiej nie przyjmie... What would life be if we had no courage to attempt anything?
|
kolezanka_szkla | Post #7 Ocena: 0 2011-06-15 10:59:28 (14 lat temu) |
a po co rozmawiac, skoro klamie.
[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 15-06-2011 11:00 ] "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2011-06-15 11:02:23 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cytat: 2011-06-14 23:14:39, karjo1 napisał(a): I zeby bylo smieszniej, statystyki paru konkretnych szkol ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>karjo1</i> 14-06-2011 23:22 ] A jednak nie umie czytac ze zrozumieniem, zacietrzewienie przeszkadza ![]() |
KaskaM | Post #9 Ocena: 0 2011-06-15 12:17:47 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: dziura zabita dechami |
Moja mloda konczyla 2 lata temu Church of England.A co niedziele gania na msze katolicka.I jakos problemu nikt z tym nie ma-ona wogole.
Nie bralam pod uwage przy wyborze szkoly-czy mojemu dziecku"mozg wypiora" bo chyba bardziej niz w PL to juz sie dzieciakom do glowy nawciskac nie da.Szkola miala wyzszy rygor niz pozostale w okolicy,wyzszy ranking w wynikach,jako jedyne dziecko polskie/nie mowiace po angielsku na dodatek/zostala otoczona opieka i pomoca,wychowawca byl w kontakcie caly czas ze mna.Cora byla zachwycona szkola.A aspekt religijny objawial sie tym,ze mieli przedmiot RELIGIOZNAWSTWO/!!!/czyli nauke o wszystkich religiach na swiecie,oprocz tego przy kazej akademii oraz na rozpoczecie dnia byla krotka modlitwa.Szkola organizowala wyjazdy do kosciolow na koncerty religijne albo na zwiedzanie obiektow religijnych.tyle. hmmm a kto tak naprawde zna roznice miedzy protestantyzmem a katolicyzmem?z tego co ja sie orientuje to roznice sa niewielkie.W moim kosciele jest jeden ksiadz ktory odprawia msze protestancka a 3 godz pozniej katolicka ![]() |
Sarmatian | Post #10 Ocena: 0 2011-06-15 12:18:39 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-06-2010 Skąd: Slough |
"karjo1" Coś tam wiesz że dzwonią, ale nie wiesz dlaczego i w którym kościele. Wygooglowałeś sobie, wkleiłeś linka i na tym cała Twoja wiedza się kończy. Były przypadki przejęcia katolickiej szkoły przez muslimów. Było o tym głośno jakiś czas temu zdaje się że w Salford. Sprawa wyglądał w ten sposób że dzielnica zdominowana całkowicie przez muslimów bardzo się rozrosła, przez co szkoła katolicka znalazła się w samym jej centrum. Do tego wybudowano obok szkoły meczet. W związku z tym że szkoła nie miała wymogu świadectwa chrztu społeczność muzułmańska postanowiła ją przejąć. W krótkim czasie (dyrektor przyłożył do tego łapę) do szkoły zostało przyjętych ponad 400 muslimów a katolików zostało 5. Wtedy muslimy zażądali nie tylko wymazania słowa Catholik, ale zmianę całej nazwy szkoły plus usuniecie wszystkiego co związane z religią. Wojna o to trwała długo i to na wysokich szczeblach władzy. Nie wiem jak się skończyło. Takich przypadków było kilka i nie wynikały z nagłej miłości muslimów do religii katolickiej, Jezusa czy też chęci poznania tej wiary i ewentualnego przejścia na nią. To były i pewnie są zaplanowane akcje przejęcia poparte przez społeczność muzułmańską i muzułmańskich przywódców religijnych. Jest już bardzo mało takich miejsc gdzie mogą taką akcję przeprowadzić. Mieszkam w Slough gdzie jest największa w UK obok Southhall społeczność muzułmańska. No i co ciekawe tu im taka akcja nie przejdzie. Po pierwsze, świadectwa chrztu. Tak jak napisała Audacity, żaden muslim się nigdy do takiej szkoły nie dostanie. Po drugi, Polacy. Slough ma ich podobno ponad 30 tys. plus duża społeczność chrześcijańskiej centralnej Afryki. Po prostu nie mogą zostać przyjęci ( chrzest) a tam gdzie by mogli nie dostaną się bo szkoły są full. Poza tym mają swoich szkół oporowo. Dlatego nawet nie podejmują akcji przejęcia bo nie mają szans. Dlatego też w katolickich szkołach w Slough nie ma muslimów, jakby się taki znalazł to pewnie by skończył gdzieś pod stosem kamieni nad Tamizą. Sporo muslimów tak skończyło tylko za przyjaźń z nie-muslimem. Wygoogluj zabójstwa honorowe w Slough. Jeszcze raz powtórzę, Nie ma muslimów w katolickich szkołach. Wyjątek to akcje zatwierdzone przez muslimskich przywódców religijnych a to w skali UK wyjątki. . [ Ostatnio edytowany przez: Sarmatian 15-06-2011 12:19 ] "Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .
|