Str 7 z 10 |
|
---|---|
Sarmatian | Post #1 Ocena: 0 2011-06-14 23:31:49 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-06-2010 Skąd: Slough |
Do tej akurat szkoły z linka który podałem świadectwo obowiązkowe.
"Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .
|
agnjal | Post #2 Ocena: 0 2011-06-14 23:35:43 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2009 Skąd: Londyn |
Moj 6 letni synek chodzi do state school, ktora Ofsted ocenil na grade 1 OUTSTANDING. Mialam dylemat czy do katolickiej, ktora mam pod nosem (2min drogi) ale jak przeczytalam ich raport gdzie dostali tylko grade 3 SATISFACTORY wybor byl prosty. Poza tym w szkole, do ktorej chodzi sa tylko 2 polskie dzieci (drugie odkrylam dopiero niedawno w starszej klasie
![]() Odnosnie muzulmanow w katolickich szkolach to nie chce mi sie wierzyc... no chyba, ze ci muzulmanie to jacys oszukani ![]() A strwierdzenie kogos, ze tylko niewielu muzulmanow przystepuje do komunii ubawilo mnie na maxa hahaha... Jak w ogole muzulmanin moze przystepowac do komunii sw??? Chyba ze ktos nie odroznia hindusa katolika od muzulmana... |
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2011-06-14 23:56:07 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Nikt nie wymagal od muzulmanina chrztu, i przechodzenia na wiare katolicka, normalnie do szkoly o ktorej pisalam chodzili, a do kogo sie modlili to juz ich sprawa.
Ada
|
kolezanka_szkla | Post #4 Ocena: 0 2011-06-15 00:35:57 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Nikt nie wymagal od mojego dziecka potwierdzenia chrztu. Nie dostalby tego zreszta.
[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 15-06-2011 00:36 ] "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2011-06-15 00:42:53 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Zainteresowany musi poprostu sprawdzic warunki przyjecia, wyniki szkoly, opinie (mozna rowniez na necie). Nie slyszalam o praniu mozgow, ale nie moge sie wypowiadac na temat wszystkich szkol, ze zrozumialych wzgledow. Nie zauwazylam tez wielkiego zdziwienia ze wzgledu na kolor skory, jezyka, czy wyznania, moze zaciekawienie, ale nie wytykiwania palcami.
Ada
|
|
|
kolezanka_szkla | Post #6 Ocena: 0 2011-06-15 00:55:58 (14 lat temu) |
W szkole mojej corki byl maly problem po zabiciu Bin Ladena. Jedna i druga strona "macala sie" i nie wiedziala jak na te informacje zareagowac. To byl jedyny - jak do tej pory - przypadek, kiedy wiara, odmiennosc kultury dala o sobie znac. Moja corka chodzi na lekcje religii, ale tam ucza sie o roznych religiach nie wmawiajac, ze jedna jest lepsza od drugiej. W Polsce moja corka przychodzila z placzem ze szkoly, bo ja nauczycielka straszyla, ze skoro nie chodzi do kosciola, to moze sie rano nie obudzic...
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
Sarmatian | Post #7 Ocena: 0 2011-06-15 01:11:46 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-06-2010 Skąd: Slough |
Cytat: 2011-06-14 23:56:07, Adacymru napisał(a): Nikt nie wymagal od muzulmanina chrztu, i przechodzenia na wiare katolicka, Bo tych muzułmanów tam nie było. Chyba że to nie była katolicka szkoła, nazwy tej tajemniczej szkoły nie podano. Jakby nawet to była katolicka szkoła to i tak w muzułmanów w niej nie uwierzę. Pojedyncze wyjątki takie jeden na milion może istnieją, czyli muzułmanin z nazwy. Nawet podam przykład takiego. Właściciel pizzerni. Przyjechał z Iranu do UK jako dziecko. Po obaleniu szacha Iranu przez islamistów jego ojciec, będąc pułkownikiem lotnictwa musiał uciekać żeby ratować życie. "Technicznie" jest muslimem, ale wcina pizze z szynką i pepperoni tylko się uszy trzęsą. Na imprezy w klubach chodzi z wielkim złotym krzyżem na grubym złotym łańcuchu. Jak się go o to zapytałem to powiedział że laski na to lecą. To taki wyjątek, jeden na milion a i tak wątpię czy by poszedł do szkoły katolickiej, będę go widział to zapytam. Jeżeli chodzi o muzułmankę respektującą prawo szariatu, bo o takiej pisała koleżanka, siedzącą zgodnie z prawem szariatu w chuście na głowie (tak napisała), mając na mundurku herb z krzyżem, mając duży krzyż na ścianie, mając modlitwy przed lekcja to w takie cuda na kiju nie uwierzę, sorry. Dla nich te symbole to największe obrzydlistwo. Poza tym dlaczego ta gorliwa muzułmanka w chuście na głowie poszła do katolickiej szkoły? Za rozmowę z katolickim chłopakiem może skończyć pod stosem kamieni za sprawą ojca, wujków i braci a gigant wpierdol to na pewno. No a tu jeszcze w chuście muzułmańskiej i z krzyżem katolickim na klacie, chyba że mundurek chowa pod swoja muzułmańską sutannę ![]() ![]() ![]() . [ Ostatnio edytowany przez: Sarmatian 15-06-2011 01:22 ] "Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .
|
kola25 | Post #8 Ocena: 0 2011-06-15 08:36:23 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-02-2011 Skąd: krakow |
Cytat: 2011-06-14 23:03:02, karjo1 napisał(a): No i kobieta sie dowiedziala, do jakich szkol mlodziez posylac ![]() Prawie tak samo, jak z wyborem miejsca zamieszkania pare miesiecy temu... co za forum i potffforni uzyszkodnicy ![]() ![]() ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: kola25 15-06-2011 08:36 ] |
kolezanka_szkla | Post #9 Ocena: 0 2011-06-15 08:50:16 (14 lat temu) |
Sarmatian - gdybys potrafil dyskutowac - pewnie bym ci wytlumaczyla w ktorym miejscu sie mylisz, ale - wybacz - nie chce mi sie. Zyj sobie w swoim swiecie i daj zyc innym.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
reivilo | Post #10 Ocena: 0 2011-06-15 09:09:52 (14 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
Prawada jst taka ....znaczy prawo ..jesli dziecko mieszka 2,3 mie od szkoly i nie ma innej w jego zasiegu szkola MUSI przyjac nie zaleznie od wyznania i pochdzenia. Stad moga sie zdazyc rozne dziwne sytuacje ( mix wynaniowy).
Jak dla mnie szkola katolicka to ostatnia szkola do ktorej chcalbym posac dzieci.Ale to nie ten watek Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|