MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Church of England Primary Schools: co za, co przeciw?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4.9 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 4.9 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Sarmatian

Post #1 Ocena: 0

2011-06-14 22:27:09 (14 lat temu)

Sarmatian

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 13-06-2010

Cytat:

2011-06-14 22:21:15, ciesza napisał(a):
moze zdjecie z klasy ze szkoly katolickiej wystarczy?
dzieci maja mundurki szkolne i jest wsrod nich dwoje "innych" ze tak sie wyraze
Obrazek

Po pierwsze to gdzie widzisz muzułmanina. Inne religie się zgodzę i o nich nie pisałem.
Po drugie podaj nazwę szkoły. Widzę herb ale nazwy nie odczytam.
Poza tym nie widzę tam muslimów.
Jeszcze raz powtarzam że muslim w Catholic School to kłamstwo.
"Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nie_z_tej_bajki

Post #2 Ocena: 0

2011-06-14 22:28:40 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Ale sie dajecie prowokowac :-].

Jak moj syn zaczynal primary school, zapisalam go do szkoly katolickiej. Chodzil do niej 3 dni, z czego pierwszy dzien przeplakal,drugi dzien nie robil nic, na trzeci dostal od pani nauczycielki w tylek i to byl ostatni jego moment w tej szkole.
Z informacji ktore uzbieralam przez 3 dni - polskich dzieci okolo 40 procent w tej szkole, na lunchu dzieci polskie odseparowane od angielskich/pseudoangielskich, na przerwach dokladnie to samo, "inni" mogli rozmawiac w swoich jezykach ( pomijajac angielski ), polskie dzieci mialy wyrazny zakaz, itd, itd, itd... Acha, mase "innych" - dzieci angielskich w sumie mniejszosc.
Obecnie syn chodzi 2gi rok do zwyklej publicznej szkoly, biegle mowi po angielsku, maja mase wycieczek, roznych innych zajec dodatkowych, wszystkie dzieci traktowane sa rowno, nauczyciele nie nosza glow tak wysoko jak w poprzedniej szkole, dzieci ida normalnie co roku do komunii i chodza do Kosciola.
Moje wrazenia - nigdy wiecej szkoly katolickiej.
Co najlepsze - p. dyrektor ze szkoly katolickiej to Angielka, pochodzenia polskiego ;-).

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 14-06-2011 22:29 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2011-06-14 22:33:42 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Ech, bo Samatianowi cisnienie polecialo, ze katolickie oazy w tej Sodomie i Gomorze islamskiej wpuszczaja wroga w progi :)).
Gosciu, nikt nie ma obowiazku podawac namiarow na siebie, czy zaprzyjazniona szkole... Zamiast drzec sie w topiku, rusz sie po okolicy, wtedy edowodnij, ze sie mylimy :)).

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #4 Ocena: 0

2011-06-14 22:37:17 (14 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

pierwsza sprawa - nie znacie jak widac historii ....kosciol anglikanski jest odlamem kosciola katolickiego kiedy to jego wysokosc Henryk VIII zrobil sie glowa kosciola w miejsce papierza ( nie chcial dac biedakowi rozwodu) Jego zwyczaje i tradycje nie wiele sie roznia od katolickich .....(nie mowimy o kolejnych odlamach )
druga - etykietka CoE...nie zawsze oznacza patronat kosciola nad szkola....to mozna sprawdzic w raportach OFSTED, sa takie szkoly tylko z nazwy ...ale i sa swieckie kultywujace tradycje swiat grudniowych czy wiosennych ....robiace ta cala koscielna szopke mimo swej swieckosci:-]
trzecia - muzulmanie nie posla dziecka do szkoly wyznaniowej ....chyba za sa jak katolicy wierzacy niepraktykujacy :-]

reasumujac .....trzeba poczytac raporty ofsted , rankingi, opinie .....i wtedy podjac decyzje ...zawsze mozesz nie wyrazic zgody na dzialania szkoly wobec twojego dziecka ktore sa sprzeczne z twoim wyznaniem ...i szkola MUSI to zaakceptowac....inna sprawa jak to w praktyce wyglada:-Y:-Y:-Y

moje dziecko siedzalo w kacie kiedy klasa ogladala film o swietach ....a i tak go mogl ogladac ..czyli taki pseudo respekt moich wskazowek. Teraz jak mi cos nie pasuje ..zabieram ich ze szkoly:-]
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

ciesza

Post #5 Ocena: 0

2011-06-14 22:40:27 (14 lat temu)

ciesza

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

zdjecie wygooglowane, z artykulu szczegolow nie znam

Do góry stronyOffline

Sarmatian

Post #6 Ocena: 0

2011-06-14 22:40:48 (14 lat temu)

Sarmatian

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 13-06-2010

Cytat:

2011-06-14 22:33:42, karjo1 napisał(a):
Ech, bo Samatianowi cisnienie polecialo, ze katolickie oazy w tej Sodomie i Gomorze islamskiej wpuszczaja wroga w progi :)).
Gosciu, nikt nie ma obowiazku podawac namiarow na siebie, czy zaprzyjazniona szkole... Zamiast drzec sie w topiku, rusz sie po okolicy, wtedy edowodnij, ze sie mylimy :)).

Nie poleciało mi ciśnienie, niezłą polewkę mam z tych muzułmanów w Catholic School :-]:-]:-]

Udowadniać nie muszę, bo mam wiedzę na ten temat.
Ściemniajcie sobie dalej nawzajem :-]
"Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .

Do góry stronyOffline

kawaoporanku

Post #7 Ocena: 0

2011-06-14 22:44:34 (14 lat temu)

kawaoporanku

Kobieta

Z nami od: 26-01-2011

Cytat:

2011-06-14 22:40:48, Sarmatian napisał(a):
Cytat:

Udowadniać nie muszę, bo mam wiedzę na ten temat.
Ściemniajcie sobie dalej nawzajem :-]

Nie karmic trolla:-]
Jestem nawet kiedy mnie nie ma xD

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-06-14 22:47:51 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2011-06-14 22:48:31 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Reiv, z wypowiedzi zaprzyjaznionych muzumaln. wysylaja dzieciaki do dobrych merytorycznie szkol, nawet jesli sa to wyznaniowe.
Decyduja sie na to, ze wzgledu na swiadoma potrzebe dobrej edukacji.
I kompletnie im nie przeszkadza, ze dzieciak sobie obejrzy film, czy poslucha o tradycjach chrzescijanskich, traktuja to jako element edukacji w kulturze zachodniej.
natomiast nie maja problemu z wylaczeniem dzieci z modlitwy, po prostu stoja z innymi, ale w milczeniu.

No chyba, ze mamy takich nietypowych 'oswieconych' muzulman w otoczeniu, normalnych, ceniacych czlowieka, a nie jego wierzenia...

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2011-06-14 22:49:09 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

A katolika po czym poznac na zdjeciu szkolnym?
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 4.9 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,