Str 5.3 z 15 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-05-20 11:18:14 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ragazza | Post #2 Ocena: 0 2011-08-23 16:43:12 (14 lat temu) |
Z nami od: 08-07-2010 Skąd: z przytulnego living room'u |
Sluchajcie, mam dylemat, bo w koncu przyszlo mi urzadzic wlasna kuchnie. Meble beda biale IKEA STAT http://www.ikea.com/gb/en/search/?query=ikea+stat
Zlew bedie ceramiczny, dwukomorowy, blat drewniany w kolorze beech, ale bedzie olejowany wiec troche sciemnieje, panele tez w tym kolorze. Jaki kolor scian do tego zestawienia, bo jestem w kropce???? dodam, ze kuchnia jest troche ciemna, stad ten wybor bilaych mebli, bo nie chce zrobic z niej nory. Mysle, ze sciany tez najlepiej jakies jasne. Ogolnie kuchnia raczej bedzie w tradycyjnym angielskim stylu. |
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2011-08-23 17:17:27 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Wow, ale fajny temat. Widze, że wszyscy tu mają inne gusta niż ja
![]() Ja się duszę w "miękkich", neutralnych kolorach. Musi być soczyście, ogniście, kolorowo, dynamicznie, optymistycznie i słonecznie. Spalona słońcem pustynia, busz, dżungla (tak, tak naczytało się dziecko w Pustyni i w puszczy,a potem Hemingwaya i Fiedlera ![]() Do tego jakieś nawiązania do starożytnej Grecji, Kartaginy, Alexandrii i Rzymu he he. Punkt pierwszy programu, troche bardziej klasycznie- ściana przeznaczona na biblioteke. A najlepiej cały pokój: ![]() No i tu się zaczyna. Przykład kolorystyki i ogolnie stylu sypialni: ![]() Duży pokój: ![]() A tu przykład tego motywu z antykiem, choć niekoniecznie dokładnie tak to widzę, ale jest to ten kierunek: ![]() Ogólnie łączenie nowoczesnych form ze starożytnością. Najbardziej mi to pasuje do łazienek, ogrodów etc... Mam tylko nadzieje, że będzie mnie w życiu stać na te moje fanaberie. A kuchnie najbardziej mi się podobają takie staropolskie, koniecznie z belkami na suficie. Drewno. Ach, jak fajnie jest wydawać kase na urządzanie wnętrz:D Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
KAWA | Post #4 Ocena: 0 2011-08-23 18:07:36 (14 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2005 Skąd: Bedfont |
witam swietny temat
![]() ![]() |
ragazza | Post #5 Ocena: 0 2011-08-24 09:08:54 (14 lat temu) |
Nikt mi nie pomoze???
![]() |
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2011-08-24 12:29:53 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-08-24 09:08:54, ragazza napisał(a): Nikt mi nie pomoze??? ![]() Musisz poczekać na tych, co mają podobne upodobania. Lubisz łagodne kolory, a ja ci do kuchni doradze brzoskwiniowy i złamaną różem pomarańcze ![]() ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
ragazza | Post #7 Ocena: 0 2011-08-24 12:39:02 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-08-24 12:29:53, galadriel napisał(a): Cytat: 2011-08-24 09:08:54, ragazza napisał(a): Nikt mi nie pomoze??? ![]() Musisz poczekać na tych, co mają podobne upodobania. Lubisz łagodne kolory, a ja ci do kuchni doradze brzoskwiniowy i złamaną różem pomarańcze ![]() ![]() ![]() A to ciekawe co piszesz, bo akurat napisalam dwa posty wyzej, ze meble w kuchni beda biale. |
galadriel | Post #8 Ocena: 0 2011-08-24 12:53:40 (14 lat temu) |
Cytat: A to ciekawe co piszesz, bo akurat napisalam dwa posty wyzej, ze meble w kuchni beda biale.
Chyba zapamiętałam, ze podobała ci się kuchnia z pierwszej strony (ta ciemna wrzucona przez Beth). Zresztą, akurat ten stary kredens jest całkiem niezły (o ile zmieni się kolor). Co do bialychmebli kuchennych (Ikea) to...nie znoszę bieli. Jest za zimna- to raz, i w kuchni szybko zżółknie. No więc znów- co ci mam w kwestii kuchni poradzić? Śródziemnomorski niebieski? W końcu pasuje do bieli ![]() ![]() ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2011-08-24 13:12:59 (14 lat temu) |
Dobrze, to jeszcze rozwinę tą kwestie połączenia bieli z niebieskim.
Ma to sens w Grecji i północnej Afryce (Tunezja). Tam i tak wciąż jest ciepło i nie muszą się "dogrzewać" barwami. Okiennice malują na niebiesko, bo ten kolor odstrasza muchy, a biel neutralizuje słońce. Mogą sie do woli bawić chłodnymi kolorami, a i tak wrażeniem (turysty) będzie niekończący się upał. Tylko dlatego, że klimat jest ciepły. Sytuacja zmienia się w naszej he he strefie klimatycznej. Tu i tak jest wiecznie chłodno, więc po co jeszcze dodatkowo oziębiać swoją przestrzeń życiową? We wnętrzach srebrno- biało- niebieskich czuję się jak u królowej śniegu, a nie jak na Olimpie. Brrr. Zimnica! Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
Post #10 Ocena: 0 2011-08-24 13:20:56 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|