MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dekoratorstwo, wystroj wnetrz

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

Str 5 z 15

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-05-19 18:20:48 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-05-19 18:36:04 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

happy_bee

Post #3 Ocena: 0

2011-05-20 10:33:40 (14 lat temu)

happy_bee

Kobieta

Z nami od: 22-06-2010

Tak sobie pomyslalam, ze moze mi ktos poradzi co wybrac ;-). Planuje pomalowac living room i np. na jedna sciane polozyc tapete, lub pomalowac ciemniejszym kolorem. Moj problem polega na tym, ze mam bordowe sofy, ktore zamierzamy zmienic w przyszlym roku i teraz nie wiem jaki kolo by pasowal ;/. Jeszcze nie wiemy jaki kolor nowych sof bedzie takze pasuje mi jakis kolor/wzor neutralny, tylko jaki...hmmmm. Moze poradzicie cos??

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-05-20 11:18:14 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ragazza

Post #5 Ocena: 0

2011-08-23 16:43:12 (14 lat temu)

ragazza

Kobieta

Z nami od: 08-07-2010

Sluchajcie, mam dylemat, bo w koncu przyszlo mi urzadzic wlasna kuchnie. Meble beda biale IKEA STAT http://www.ikea.com/gb/en/search/?query=ikea+stat

Zlew bedie ceramiczny, dwukomorowy, blat drewniany w kolorze beech, ale bedzie olejowany wiec troche sciemnieje, panele tez w tym kolorze. Jaki kolor scian do tego zestawienia, bo jestem w kropce???? dodam, ze kuchnia jest troche ciemna, stad ten wybor bilaych mebli, bo nie chce zrobic z niej nory. Mysle, ze sciany tez najlepiej jakies jasne. Ogolnie kuchnia raczej bedzie w tradycyjnym angielskim stylu.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2011-08-23 17:17:27 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Wow, ale fajny temat. Widze, że wszyscy tu mają inne gusta niż ja:)

Ja się duszę w "miękkich", neutralnych kolorach. Musi być soczyście, ogniście, kolorowo, dynamicznie, optymistycznie i słonecznie.
Spalona słońcem pustynia, busz, dżungla (tak, tak naczytało się dziecko w Pustyni i w puszczy,a potem Hemingwaya i Fiedlera;)
Do tego jakieś nawiązania do starożytnej Grecji, Kartaginy, Alexandrii i Rzymu he he.

Punkt pierwszy programu, troche bardziej klasycznie- ściana przeznaczona na biblioteke. A najlepiej cały pokój:

Obrazek

No i tu się zaczyna.

Przykład kolorystyki i ogolnie stylu sypialni:

Obrazek

Duży pokój:

Obrazek

A tu przykład tego motywu z antykiem, choć niekoniecznie dokładnie tak to widzę, ale jest to ten kierunek:

Obrazek

Ogólnie łączenie nowoczesnych form ze starożytnością. Najbardziej mi to pasuje do łazienek, ogrodów etc...

Mam tylko nadzieje, że będzie mnie w życiu stać na te moje fanaberie. A kuchnie najbardziej mi się podobają takie staropolskie, koniecznie z belkami na suficie. Drewno. Ach, jak fajnie jest wydawać kase na urządzanie wnętrz:D
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

KAWA

Post #7 Ocena: 0

2011-08-23 18:07:36 (14 lat temu)

KAWA

Kobieta

Z nami od: 04-08-2005

witam swietny temat ;) a ja w sypialni mam skorzane lozko w kolorze ciemny braz wpadajacy bardziej w czarny kolor szafki ciemne, biale sciany i fioletowe dodatki: zaslony, posciel,obraz i dorzucilam ostatnio dwie polki fioletowe, natomiast living room biale sciany na jednej jest tapeta biala z rozami jakby szkicowanymi recznie do tego jasne szfki, lawa i czerwone sofy a na stole czerwony obrus, szukam pomyslu na kuchnie szafki sa jasne z ciemnym blatem i sprzet agd srebrny wydaje mi sie ze zolty bylby ok ;)

Do góry stronyOffline

ragazza

Post #8 Ocena: 0

2011-08-24 09:08:54 (14 lat temu)

ragazza

Kobieta

Nikt mi nie pomoze??? :-((((

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2011-08-24 12:29:53 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2011-08-24 09:08:54, ragazza napisał(a):

Musisz poczekać na tych, co mają podobne upodobania.
Lubisz łagodne kolory, a ja ci do kuchni doradze brzoskwiniowy i złamaną różem pomarańcze:) Plus jasne meble, (przetarte na staro) kiedy Ty wolisz ciemne.

;)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ragazza

Post #10 Ocena: 0

2011-08-24 12:39:02 (14 lat temu)

ragazza

Kobieta

Cytat:

2011-08-24 12:29:53, galadriel napisał(a):
Cytat:

2011-08-24 09:08:54, ragazza napisał(a):

Musisz poczekać na tych, co mają podobne upodobania.
Lubisz łagodne kolory, a ja ci do kuchni doradze brzoskwiniowy i złamaną różem pomarańcze:) Plus jasne meble, (przetarte na staro) kiedy Ty wolisz ciemne.

;)

:-o
A to ciekawe co piszesz, bo akurat napisalam dwa posty wyzej, ze meble w kuchni beda biale.

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,