MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dekoratorstwo, wystroj wnetrz

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

Str 12 z 15

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2012-04-18 20:53:15 (13 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
masakra!! a ja całe życie żyłem w przekonaniu że zieleń jest zielona a brąz brązowy

Ta, to może jeszcze czerwień jest czerwona, co?!

;)

To pomyśl o blondzie:

Srebrzysto- fioletowo- błękitny: chłodny, zimowy.
Słomkowo, piaskowo, ze spalonymi słońcem refleksami: ciepły, letni.

Obrazek

;)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jolanta12

Post #2 Ocena: 0

2012-10-08 20:27:50 (13 lat temu)

jolanta12

Kobieta

Z nami od: 28-11-2007

Napiszcie mi proszę co jest teraz modne w wystroju wnętrz? Jestem na etapie szukania pomysłów, jak wykończyć dom. Mam do zagospodarowania kuchnię, duży salon, i 4 sypialnie. Dwie sypialnie, to sypialnie dzieciece (dla dziewczynek), nasza sypialnia, i jeden pokój gdzie będzie komputer.
Kompletnie nie wiem od czego zacząć - i jak te wszystkie pomieszczenia, urządzić w podobnym stylu.

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #3 Ocena: 0

2012-10-08 20:37:04 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

a dlaczego chcesz wszystko na "jedno kopyto"?
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

jolanta12

Post #4 Ocena: 0

2012-10-08 21:07:41 (13 lat temu)

jolanta12

Kobieta

Cytat:

2012-10-08 20:37:04, agarudii napisał(a):
a dlaczego chcesz wszystko na "jedno kopyto"?

Nie musi byc na "jedno kopyto", ake tez nie "od sasa, do lasa"........ja to potrafie wytłumaczyc o co mi chodzi:-]

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #5 Ocena: 0

2012-10-08 21:11:52 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

heh, a ty chcesz tapety, farbe? chcesz "kolorowo" czy bardziej stonowane?, jakie kolory lubisz? jakie kolory lubia twoje corcie? podlogi w sypialniach chcesz dywanowe, czy raczej twarde( panele)?

Do góry stronyOffline

berenika

Post #6 Ocena: 0

2012-10-08 21:17:49 (13 lat temu)

berenika

Kobieta

Z nami od: 30-12-2009

Daj dziewczynom pole do popisu i bedziesz miała 2pokoje "z głowy":)
Dekoratorka ze mnie żadna ale w moim domu dominują naturakne kolory do których wszystko pasuje.
W salonie ostatnio zaszalałam i mam jedną ściane zielona, fajnie się komponuje z brązowymi meblami( moim skromnym zdaniem):)
...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...

Do góry stronyOffline

jolanta12

Post #7 Ocena: 0

2012-10-08 21:51:10 (13 lat temu)

jolanta12

Kobieta

Cytat:

2012-10-08 21:11:52, agarudii napisał(a):
heh, a ty chcesz tapety, farbe? chcesz "kolorowo" czy bardziej stonowane?, jakie kolory lubisz? jakie kolory lubia twoje corcie? podlogi w sypialniach chcesz dywanowe, czy raczej twarde( panele)?

agarudii i tu jest problem - mi jest wszystko jedno, czy farba, czy tapeta (choć tapety nie chciała bym na całości ścian, ale np. jedna ścianę), bardzo pstrokato bym nie chciała, ale tez nie magnolię (wszechobecną w Anglii).
Na całym dole będą panele, a na górze jasna wykładzina. Dziewczynki mają białe metalowe łózka. Ich pokoje chciała bym jasne, może z dodatkami jasnego fioletu, seledynu, może delikatnego różu.
Nasza sypialnia - mamy czarne metalowe łóżko (i to tyle). Myślałam o jednej ścianie fioletowo-srebrnej (tapeta za łóżkiem), a reszta ścian nie mam pojęcia jaki kolor. Szafa albo kolor drewna, albo taka
szafa
, i do tego pasujące szafki nocne.
W salonie mamy kominek (nie wiem jak fotkę zamieścić), i stół drewniany + 6 skórzanych krzeseł. Podoba nam się taka kanapa
http://meble.meblopol.pl/photo/product_big/2/e/f/1_2ef01881a743.jpgObrazek

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #8 Ocena: 0

2012-10-08 22:10:08 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

ja juz tu gdzies pisalam, jak jest u mnie ( chociaz wlasnie jestem na etapie zmian:-]) pokoj syna zielono-zielony:-) tzn dwie sciany bardzo intensywna ciemna zielen, dwie pozostale pastelowa jasna zielen ( wszystko farba) na podlodze panele + biale meble, szafa, szuflady, polka na ksiazki, lozko, biurko.

pokoj corci pastelowy jasny fiolet, lozko biale, meble czerwone( polka na ksiazki) i rozowe (szafa na ciuszki) na podlodze panele i rozowy dywan-slon, a to wszystko przelamane zielonymi zaslonkami ;-] wyglada uroczo.

nasza sypialnia czarno-piaskowo-granatowa, podloga panele, szafy i lozko kolor drewniany.

lazienka w bezach + czerwone dodatki

kuchnia magnolia ( bedzie zmiana) meble jasne drewno i biale sprzety

korytarz ( to jest polaczone z kuchnia i salonem) po jednej stronie farba strukturalna- szara, druga sciana tapeta czarno-biala( drobny wzor, takie jakby wierzowce/bloki) + szafa z lustrem

salon meble w kolorze jasnego drewna, na scianie magnolia, ale jedna jest intensywnie czerwona( tapeta, taki jakby ekran) sofa kremowa, stol drewno takie srednie) podloga panele + czerwony dywan

mam nadzieje, ze natchnie cie ta historia :-]

w kuchni bede jedna sciane "przerabiac" i dam takie cos

Obrazek

i na tym stol barowy

i przymierzam sie do zmiany duzego pokoju ma byc czarno-bialy:-8 ale to jeszcze chwila, az mi mala odrosnie, bo na razie to licze plamy:-] wszedzie

Do góry stronyOffline

jolanta12

Post #9 Ocena: 0

2012-10-09 19:52:57 (13 lat temu)

jolanta12

Kobieta

Cytat:

2012-10-08 22:10:08, agarudii napisał(a):
ja juz tu gdzies pisalam, jak jest u mnie ( chociaz wlasnie jestem na etapie zmian:-]) pokoj syna zielono-zielony:-) tzn dwie sciany bardzo intensywna ciemna zielen, dwie pozostale pastelowa jasna zielen ( wszystko farba) na podlodze panele + biale meble, szafa, szuflady, polka na ksiazki, lozko, biurko.

pokoj corci pastelowy jasny fiolet, lozko biale, meble czerwone( polka na ksiazki) i rozowe (szafa na ciuszki) na podlodze panele i rozowy dywan-slon, a to wszystko przelamane zielonymi zaslonkami ;-] wyglada uroczo.

nasza sypialnia czarno-piaskowo-granatowa, podloga panele, szafy i lozko kolor drewniany.

lazienka w bezach + czerwone dodatki

kuchnia magnolia ( bedzie zmiana) meble jasne drewno i biale sprzety

korytarz ( to jest polaczone z kuchnia i salonem) po jednej stronie farba strukturalna- szara, druga sciana tapeta czarno-biala( drobny wzor, takie jakby wierzowce/bloki) + szafa z lustrem

salon meble w kolorze jasnego drewna, na scianie magnolia, ale jedna jest intensywnie czerwona( tapeta, taki jakby ekran) sofa kremowa, stol drewno takie srednie) podloga panele + czerwony dywan

mam nadzieje, ze natchnie cie ta historia :-]

w kuchni bede jedna sciane "przerabiac" i dam takie cos

Obrazek

i na tym stol barowy

i przymierzam sie do zmiany duzego pokoju ma byc czarno-bialy:-8 ale to jeszcze chwila, az mi mala odrosnie, bo na razie to licze plamy:-] wszedzie

Natchnęła, natchnęła - wasza sypialnia szczególnie.
Jaka to jest ta farba strukturalna?
I ten obrazek do kuchni rules*ROFL*

Do góry stronyOffline

Kitek1

Post #10 Ocena: 0

2012-10-09 20:12:45 (13 lat temu)

Kitek1

Kobieta

Z nami od: 14-09-2012

Jeżeli na jednej ścianie chcesz tapetę fioletowo-srebrną, to ja na resztę ścian w sypialni dałabym farbę fioletową lub szarą- taką żeby pasowała do jednego z kolorów na tapecie. Tak wykończone ściany wyglądają bardzo ładne. Meble do sypialni dobrałabym pod kolor łóżka. Zasłony w kolorze fioletowym+ białe firanki albo czarne (pod kolor łóżka)+ jasno-fioletowe firanki (do tapety). Ponadto meble proponowałabym pod kolor łóżka- czyli czarne. Na jednej z szafek nocnych mogłabyś postawić fioletowe kwiaty w czarnym wazonie (ostatnio u mnie na markacie takie stoisko było z takimi kwaitami (sztucznymi)- różne kolory i różne wzory- przepiękne. A na sciany proponowałabym zdjęcia A4 w ramkach (np z córeczkami, albo ze wspólnych wycieczek czy wakacji) porozwieszane niesymetrycznie, albo w jakieś ciekawe kształty (tzn zevy ramki tworzyly jakies wzory). Jesli np na sciany dalabys jasno-szarą farbę, to wtedy ramki fioletowe (i na odwrót). To moja propozycja co do sypialni :-)
Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 12 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,