MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Samoobrona w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

Str 6 z 24

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

myfreedom

Post #1 Ocena: 0

2011-04-25 22:46:39 (14 lat temu)

myfreedom

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2008

moze dlatego, ze w krykieta mozesz pograc sobie w kazdym parku (trzeba jakos doniesc deseczke) a pola golfowe na kazdym kroku przeciez..
nie mozesz uzywac tez gazu w sprayu, noszenie noza tez zakazane, za jedno uderzenie (atak z pobiciem) mozesz trafic do wiezienia i..jak to porownac z np. tym co uchodzi bezkarnie w Polsce, tez nie jestem zwolennikiem zadnych nozy ale gaz przywiozlem juz dawno temu..

na strzelajace strzelby tylko licencja, obywatelstwo brytyjskie..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

znowu-ciupek

Post #2 Ocena: 0

2011-04-26 02:42:15 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2011-04-25 16:54:29, krissotrent napisał(a):
Chodzi o to, ze tego noza wcale uzyc nie musisz! Ma on znaczenie psychologiczne i pokazac ewentualnym wlamywaczom, ze stojac na progu tak uzbrojony jestes gotowy na wszystko.

Gorzej jak za rada krzaknorrisow i innych domoroslych stiwensegalow wyjdziesz do nich z lapami a to oni okaza sie uzbrojeni.

Znam osobiscie takich co wzieli ze soba cos co mialo podzialac psychologicznie...
Skonczylismy akurat szkole i kazdy szukal zajecia zeby grosz zarobic.Chlopaki zalapali sie u goscia co dachowka handlowal...Cale wakacje dymali jak niewolnicy a szmatlawiec ich na koniec pogonil bez kasy.Dlugo mysleli jak frajera "namowic" do zaplaty naleznego uposazenia i...wymyslili.U jednego w domu na strychu byla klamka z czasow wojny pewnie (Nadawala sie idealnie zeby do niej dorobic bajeczke o dziadku Staszku co za czasow wojny Niemcow z niej wytlukl ale napewno nie do strzelania).Ale ze z braku laku i kit dobry to wjechali do dziada z tym zlomem (FAKT podzialal psychologicznie nie tylko na dluznika,bardziej na prokuratora ktory mial gdzies ze to byl zardzewialy klamot).Fuksa mieli tylko z jednym-wtedy za taka jazde startowali od5ciu do 15stu a pol roku pozniej byloby od 15tu do 25ciu latek.Gdyby normalnie natlukli mu po pysku pewnie najmimorda(a mieli dosyc dobrego) przewinalby to jako chuliganke a tak sadzili ich jak gangsterow.
Dziwi mnie tylko jedno ze tacy "PRAWOZADNI OBYWATELE" CO TO CO NIEDZIELE DO KOSCIOLKA,I GRZECZNIUTKO NA WYBORY SPACERUJA nie maja nic przeciwko zastraszania bronia biala...(mnie sie widzi ze to przestepstwo jak sie patrzy hehe).

Jezeli juz ktos tak zdesperowany ze JEDNAK i lapie za kose,kija czy co tam ma pod reka i chce zaciekle bronic dobytku/rodziny czy chocby samego siebie zamiast cieszyc sie ze rozgromil BANDYTOW" (hehe) dostaje scisku zwieraczy na mysl o tym co mu teraz grozi i czy go przypadkiem nie poholuja pod cele...
Nie trzeba bylo po Policje dzwonic? Przeciez oni za to kase biora i napewno by sprawe zalatwili zgodnie z prawem (buhaha)

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-04-26 07:38:24 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #4 Ocena: 0

2011-04-26 07:54:16 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Czytam i...:-o Swego czasu kupowalam nozyk do obierania ziemniakow, z reszta oryginalnie w blistrze - ani 10cm ostrze nie ma na dlugosc. Sprzedawca uparl sie dac mi do niego reklamowke, kiedy upieralam sie ze mi potrzebna jak zajacowi na ogonie dzwonek, powiedzial ze moga mnie za ten nozyk zatrzymac...:-o
Pojecie "zatrzymania obywatelskiego", jak rozumiem, tez tu nie funkcjonuje?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #5 Ocena: 0

2011-04-26 08:32:23 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Snowflake

Post #6 Ocena: 0

2011-04-26 13:45:11 (14 lat temu)

Snowflake

Mężczyzna

Z nami od: 24-02-2009

Broni sie jak mozna!!!
w chwili kiedy taka sytuacja ma miejcse to chyba nikt nie mysli o tym jak zareagowac tylko reaguje. Jak mi KOrwa(meska) wejdze lub proboje wejsc do domu to chyba logiczne jest albo Ty albo on..i nie wazne jest czy bialy czy rozowy tak samo dostanie tym co mam w rece czy pod reka...
Veritas.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-04-26 13:59:03 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Snowflake

Post #8 Ocena: 0

2011-04-26 14:10:18 (14 lat temu)

Snowflake

Mężczyzna

No nie wiem ..
Nie mowilem o ataku ale o obronie..mozna krzyknac prrez dzwi ze wychodze i niech mi nie stanie na drodze..sie zrymowalo.
Veritas.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-04-26 14:17:02 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Snowflake

Post #10 Ocena: 0

2011-04-26 14:20:52 (14 lat temu)

Snowflake

Mężczyzna

Wykopac i tylko mocno zeby nie mogla wrocic...
Veritas.

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,