MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Samoobrona w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

Str 5 z 24

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

no_wayy

Post #1 Ocena: 0

2011-04-25 19:14:42 (14 lat temu)

no_wayy

Mężczyzna

Z nami od: 28-01-2007

Jak mi kilka miechów temu ktoś w nocy próbował wejść do domu, tylko alarm na drzwaich zareagował i go spłoszył sam chwyciłem za młotek bo był pod ręką.
Jeśli ktoś ładuje Ci się do chaty nie myslisz tylko działasz instynktownie. Na chłodno można sobie później gdybać...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWW

staryznajomy

Post #2 Ocena: 0

2011-04-25 19:20:05 (14 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Sarmatian tak jak mówisz -bandyta ma prawo gdzieś. jednak co innego zawodowiec, a co innego jeżeli każdy oszołom ma dostęp do broni.
w PL z racji zawodu mogłem mieć dostęp do broni. nigdy nie miałem ponieważ są dodatkowe problemy związane z posiadaniem klamki. zresztą ponieważ prowadziłem "malo stabilny tryb życia" mogłem kiedyś trafić na kogoś kto odpali mi w łeb z mojej broni. zresztą zawsze można trafić na kogoś lepszego od siebie -a broń w Twoim ręku często wzmaga agresję.

[ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 25-04-2011 19:21 ]

przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #3 Ocena: 0

2011-04-25 19:25:10 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Jak sie nie siedzialo nigdy w ławie oskarżonych to sobie można fantazjowac z nozami i innymi cwaniackimi gownami.nigdy nie cwiczylem żadnych sztuk walki a bez problemu zabilbym człowieka gołymi rękoma a i tak zdazalo mi sie zawołać sadlo przed popaprancami z nozami, kijami czy innym gownem żeby pózniej ich dojechać jak szmaty

Do góry stronyOffline

Sarmatian

Post #4 Ocena: 0

2011-04-25 19:42:54 (14 lat temu)

Sarmatian

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 13-06-2010

Widziałem gdzieś statystyki, już nie pamiętam gdzie, nie chce mi się szukać.
Było tam że w jednym ze stanów USA średnia ilość broni na mieszkańca to dwie i pół sztuki. No i ciekawa sprawa.
Ten stan posiada najniższy wskaźnik włamań, rabunków i napadów z bronią w ręku a włamania do mieszkań liczone są tam w promilach.
W stanach gdzie jest całkowity zakaz wskaźniki są kosmiczne.
Co o tym myślisz staryznajomy ?
"Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #5 Ocena: 0

2011-04-25 20:08:41 (14 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2011-04-25 19:42:54, Sarmatian napisał(a):
Widziałem gdzieś statystyki, już nie pamiętam gdzie, nie chce mi się szukać.
Było tam że w jednym ze stanów USA średnia ilość broni na mieszkańca to dwie i pół sztuki. No i ciekawa sprawa.
Ten stan posiada najniższy wskaźnik włamań, rabunków i napadów z bronią w ręku a włamania do mieszkań liczone są tam w promilach.
W stanach gdzie jest całkowity zakaz wskaźniki są kosmiczne.
Co o tym myślisz staryznajomy ?
możliwe ,że tak jest. nie znam "tamtejszego" prawa, czy tradycji posiadania broni. zwyczajnie myślę, że zanim da się człowiekowi broń -musi on wiedzieć jak jej użyć, jakie są kary za bezpodstawne użycie i co mu z tą bronią wolno zrobić. są też kwestie moralne, obyczajowe, oraz psychika -czyli jak sobie poradzę po skutecznym użyciu (każdej) broni. wcale nie jestem przeciwnikiem posiadania broni chociaż ja jej bym nie chciał.
jakoś nie wyobrażam sobie też tego, że każdy Polak może kupić sobie pistolet. widząc co się dzieje na ulicach, stadionach,między sąsiadami -to dziki zachód w porównaniu z uzbrojoną Polską wyglądałby jak awantura przy II wojnie światowej. mam wrażenie, że poprostu nie dorośliśmy jako społeczeństwo do posiadania broni:-[
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-04-25 20:12:52 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Libbii

Post #7 Ocena: 0

2011-04-25 20:16:15 (14 lat temu)

Libbii

Kobieta

Z nami od: 17-03-2009

Cytat:

2011-04-25 19:06:04, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

2011-04-25 18:43:35, Libbii napisał(a):
Panowie, odpowiadając na pytanie z pierwszego postu, to we własnym domu, w obronie własnej możesz użyć tego typu broni.
Swego czasu przywiozłam mężowi z Polski pałkę teleskopową (oczywiście nie wiedząc, że tutaj z nią chodzić nie może). Parę miesięcy temu miałam okazję zapytać policjanta jak wygląda prawo w tej sytuacji...
Wolno Ci użyć pałki na terenie własnego domu, w obronie własnej, ale zawsze musisz równocześnie pamiętać, że nie możesz gościa zatłuc na śmierć, bo wtedy Ty staniesz się oskarżonym. Jak zwykle w grę wchodzi pojęcie użycia odpowiednich środków do odpowiedniej sytuacji. I oczywiście musisz być pewny zagrożenia, więc raczej wychodzenie przed drzwi nie wchodzi w grę.

pzdr

i policjant nie powiedział iż samo posiadanie palki teleskopowej w UK jest nielegalne? hmmm

ano właśnie powiedział, że nie jest

Do góry stronyOffline

myfreedom

Post #8 Ocena: 0

2011-04-25 20:19:17 (14 lat temu)

myfreedom

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2008

mozna by polemizowac ale przyklad z pierwszej reki, jeden z dwoch domow obok mnie, wystarczy przejsc przez ogrod, facet ma siedem strzelb w tym trzy fire gun, sadzicie, ze ktokolwiek i kiedykolwiek bedzie probowal wlamac sie do jego domu podczas obecnosci domownikow? NIGDY!

wiem, ze to nielegalne (nie mam licencji) ale..jedna srutowka z jego kolekcji jest u mnie, oddalem mu ostatnio gdy zblizal sie czas kontroli, wiecie ze nawet zonie nie moze powiedziec gdzie trzyma klucz do kabiny (pewnie i tak wie), strzelam z niej do krolikow i..jakos tak bezpieczniej w domu jednak, coz jak ktos mieszka na zadupiu ciemnym jak ja..
kiedys prosil mnie bym mu pomogl uchronic cos przed ewentualna kradzieza, 1000 za wyeliminowanie zlodzieja strzalem w brzuch, dla policji mial strzelac on, dobrze ze zaden nie przyszedl..teren ogromny, trudny do upilnowania, czy bym strzelil, raczej nie, nie wiem..

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-04-25 21:41:41 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Sarmatian

Post #10 Ocena: 0

2011-04-25 21:56:39 (14 lat temu)

Sarmatian

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 13-06-2010

Nie może paradować z wiatrówką.
Co do pały basebolowej to spotkałem się z ciekawym stwierdzeniem. Nie jestem tego pewien na 100 % dlatego potrzebne potwierdzenie.
Podobno pała jest traktowana przez policję jako broń a pała do krykieta lub kij golfowy już nie.
Tak tylko słyszałem.
"Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,