Str 5 z 24 |
|
---|---|
no_wayy | Post #1 Ocena: 0 2011-04-25 19:14:42 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-01-2007 Skąd: Sheffield |
Jak mi kilka miechów temu ktoś w nocy próbował wejść do domu, tylko alarm na drzwaich zareagował i go spłoszył sam chwyciłem za młotek bo był pod ręką.
Jeśli ktoś ładuje Ci się do chaty nie myslisz tylko działasz instynktownie. Na chłodno można sobie później gdybać... |
staryznajomy | Post #2 Ocena: 0 2011-04-25 19:20:05 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Sarmatian tak jak mówisz -bandyta ma prawo gdzieś. jednak co innego zawodowiec, a co innego jeżeli każdy oszołom ma dostęp do broni.
w PL z racji zawodu mogłem mieć dostęp do broni. nigdy nie miałem ponieważ są dodatkowe problemy związane z posiadaniem klamki. zresztą ponieważ prowadziłem "malo stabilny tryb życia" mogłem kiedyś trafić na kogoś kto odpali mi w łeb z mojej broni. zresztą zawsze można trafić na kogoś lepszego od siebie -a broń w Twoim ręku często wzmaga agresję. [ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 25-04-2011 19:21 ] przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
znowu-ciupek | Post #3 Ocena: 0 2011-04-25 19:25:10 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Jak sie nie siedzialo nigdy w ławie oskarżonych to sobie można fantazjowac z nozami i innymi cwaniackimi gownami.nigdy nie cwiczylem żadnych sztuk walki a bez problemu zabilbym człowieka gołymi rękoma a i tak zdazalo mi sie zawołać sadlo przed popaprancami z nozami, kijami czy innym gownem żeby pózniej ich dojechać jak szmaty
|
Sarmatian | Post #4 Ocena: 0 2011-04-25 19:42:54 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-06-2010 Skąd: Slough |
Widziałem gdzieś statystyki, już nie pamiętam gdzie, nie chce mi się szukać.
Było tam że w jednym ze stanów USA średnia ilość broni na mieszkańca to dwie i pół sztuki. No i ciekawa sprawa. Ten stan posiada najniższy wskaźnik włamań, rabunków i napadów z bronią w ręku a włamania do mieszkań liczone są tam w promilach. W stanach gdzie jest całkowity zakaz wskaźniki są kosmiczne. Co o tym myślisz staryznajomy ? "Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .
|
staryznajomy | Post #5 Ocena: 0 2011-04-25 20:08:41 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-04-25 19:42:54, Sarmatian napisał(a): Widziałem gdzieś statystyki, już nie pamiętam gdzie, nie chce mi się szukać. Było tam że w jednym ze stanów USA średnia ilość broni na mieszkańca to dwie i pół sztuki. No i ciekawa sprawa. Ten stan posiada najniższy wskaźnik włamań, rabunków i napadów z bronią w ręku a włamania do mieszkań liczone są tam w promilach. W stanach gdzie jest całkowity zakaz wskaźniki są kosmiczne. Co o tym myślisz staryznajomy ? jakoś nie wyobrażam sobie też tego, że każdy Polak może kupić sobie pistolet. widząc co się dzieje na ulicach, stadionach,między sąsiadami -to dziki zachód w porównaniu z uzbrojoną Polską wyglądałby jak awantura przy II wojnie światowej. mam wrażenie, że poprostu nie dorośliśmy jako społeczeństwo do posiadania broni ![]() przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-04-25 20:12:52 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Libbii | Post #7 Ocena: 0 2011-04-25 20:16:15 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-03-2009 Skąd: Leicester |
Cytat: 2011-04-25 19:06:04, Dwunasty napisał(a): Cytat: 2011-04-25 18:43:35, Libbii napisał(a): Panowie, odpowiadając na pytanie z pierwszego postu, to we własnym domu, w obronie własnej możesz użyć tego typu broni. Swego czasu przywiozłam mężowi z Polski pałkę teleskopową (oczywiście nie wiedząc, że tutaj z nią chodzić nie może). Parę miesięcy temu miałam okazję zapytać policjanta jak wygląda prawo w tej sytuacji... Wolno Ci użyć pałki na terenie własnego domu, w obronie własnej, ale zawsze musisz równocześnie pamiętać, że nie możesz gościa zatłuc na śmierć, bo wtedy Ty staniesz się oskarżonym. Jak zwykle w grę wchodzi pojęcie użycia odpowiednich środków do odpowiedniej sytuacji. I oczywiście musisz być pewny zagrożenia, więc raczej wychodzenie przed drzwi nie wchodzi w grę. pzdr i policjant nie powiedział iż samo posiadanie palki teleskopowej w UK jest nielegalne? hmmm ano właśnie powiedział, że nie jest |
myfreedom | Post #8 Ocena: 0 2011-04-25 20:19:17 (14 lat temu) |
Z nami od: 21-12-2008 Skąd: Kent |
mozna by polemizowac ale przyklad z pierwszej reki, jeden z dwoch domow obok mnie, wystarczy przejsc przez ogrod, facet ma siedem strzelb w tym trzy fire gun, sadzicie, ze ktokolwiek i kiedykolwiek bedzie probowal wlamac sie do jego domu podczas obecnosci domownikow? NIGDY!
wiem, ze to nielegalne (nie mam licencji) ale..jedna srutowka z jego kolekcji jest u mnie, oddalem mu ostatnio gdy zblizal sie czas kontroli, wiecie ze nawet zonie nie moze powiedziec gdzie trzyma klucz do kabiny (pewnie i tak wie), strzelam z niej do krolikow i..jakos tak bezpieczniej w domu jednak, coz jak ktos mieszka na zadupiu ciemnym jak ja.. kiedys prosil mnie bym mu pomogl uchronic cos przed ewentualna kradzieza, 1000 za wyeliminowanie zlodzieja strzalem w brzuch, dla policji mial strzelac on, dobrze ze zaden nie przyszedl..teren ogromny, trudny do upilnowania, czy bym strzelil, raczej nie, nie wiem.. |
Post #9 Ocena: 0 2011-04-25 21:41:41 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Sarmatian | Post #10 Ocena: 0 2011-04-25 21:56:39 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-06-2010 Skąd: Slough |
Nie może paradować z wiatrówką.
Co do pały basebolowej to spotkałem się z ciekawym stwierdzeniem. Nie jestem tego pewien na 100 % dlatego potrzebne potwierdzenie. Podobno pała jest traktowana przez policję jako broń a pała do krykieta lub kij golfowy już nie. Tak tylko słyszałem. "Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .
|