MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

"child protection agent" i "social service"

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

aleocochodzi

Post #1 Ocena: 0

2011-04-01 18:17:44 (14 lat temu)

aleocochodzi

Kobieta

Z nami od: 10-03-2011

Witam,
mam serdeczną prośbę, może ktoś z was wie co kryje się za tymi pojęciami "child protection agent" i "social service"? Chciałabym wiedzieć, choćby tylko z grubsza, na czym polega ich działalność, co oni "mogą", jakie kroki podejmują wobec dziecka, czy wydają jakieś końcowe decyzje ewentualnie nakazy, do których trzeba się zastosować itp. Dodam tylko, że chodzi o 11-letnie dziecko, u którego zauważono jakieś niewłaściwe zachowania i zawiadomiono o tym właśnie te dwa powyższe organy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-04-01 18:54:11 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-04-01 18:57:35 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2011-04-01 18:57:46 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

To sa osoby zajmujace sie oszacowaniem ryzyka jakie grozi dziecku (fizycznej przemocy, sekaualnej czy emocjonalnej). Jak okaze sie, ze ich podejrzenia beda potwierdzone, a rodzice nie robia nic w celu odizolowania dziecka od zrodla ryzyka, to moga rozpoczac dzialania w celu odseparowania dziecka.

Przed tym drastycznym krokiem zwykle staraja sie pomoc rodzinie, ale jesli rodzina nie wspolpracuje, to zapewne powiadomia cie o calej gamie interwencji jakie maja w zapasie.

Jak zauwazono niepokojace zachowania dziecka, to one sie z jakiegos zrodla biora, a szkola, lekarz, opiekun maja nie tyle mozliwosc, co OBOWIAZEK, powiadomic o tym wlasnie te wymienione agencje.
Ada

Do góry stronyOffline

aleocochodzi

Post #5 Ocena: 0

2011-04-01 19:08:17 (14 lat temu)

aleocochodzi

Kobieta

Z nami od: 10-03-2011

... tak też właśnie myślałam ... bardzo dziękuję za informacje. Sprawa nie dotyczy mnie osobiście, ale bardzo bliskiej mi osobie, dlatego mnie to martwi. Mam nadzieję, że sprawa się szybko wykrystalizuje i da się dzieciakowi pomóc

Do góry stronyOffline

niebieskieNiebo

Post #6 Ocena: 0

2012-12-17 13:11:23 (12 lat temu)

niebieskieNiebo

Kobieta

Z nami od: 17-12-2012

Dzien dobry. Chcialabym tutaj zasiegnac informacji odnosnie instytucji, ktore zajmuja sie pomoca rodzinie (zwiazkowi). Jestesmy malzenstwem z dlugim stazem ale od kilku lat nie dogadujemy sie w zadnym wlasciwie temacie. Maz nie chce nawet sluchac o proszeniu o pomoc i braniu udzialu w ewentualnej terapii ja uwazam, ze warto (mamy dorosle juz dzieci i kilkuletnia coreczke). Gdzie powinnam zwrocic sie o pomoc? Bede wdzieczna za pokierowanie mnie. Dziekuje za poswiecony czas i przeczytanie.

Do góry stronyOffline

niebieskieNiebo

Post #7 Ocena: 0

2012-12-22 16:35:16 (12 lat temu)

niebieskieNiebo

Kobieta

Z nami od: 17-12-2012

Bede zagladala tutaj codziennie z nadzieja na pomoc.

Do góry stronyOffline

martunia2302

Post #8 Ocena: 0

2012-12-22 16:51:16 (12 lat temu)

martunia2302

Kobieta

Z nami od: 18-10-2010

Marriage Counceling. Poszukaj w google w twojej okolicy.Mmozesz zapytac u swojego GP doktora.Poda ci adresy bezplatnych miejsc.

Do góry stronyOffline

macadi

Post #9 Ocena: 0

2012-12-22 23:37:57 (12 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Najbardziej znana instytucja to chyba Relate.
Placi sie lub nie w zaleznosci od dochodów. Lekarz GP powinien tez byc w stanie doradzic gdzie sie udac w takiej sytuacji. Jesli chcesz uzyskac wiecej porad moze spróbuj zalozyc oddzielny temat, moze wiecej osób zauwazy Twoje pytanie i wypowiedza sie ci, którzy byli w podobnej sytuacji.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2012-12-23 00:11:55 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Relate jest bardzo znana wlasnie jesli chodzi o szukanie rozwiazania problemow w zwiazku.
Ada

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,