Potem to już z górki...kilka lat okupacji,getto dla najbiedniejszych,potem przyjdą ruskie,wyzwolą i będzie jak być powinno

Nie uznaję uogólnień więc w tym temacie to tyle
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )

Str 4 z 8 |
|
---|---|
jelitwypatrosz | Post #1 Ocena: 0 2011-03-21 09:35:31 (14 lat temu) |
Z nami od: 18-02-2011 Skąd: Swindon |
He he dobre
![]() Potem to już z górki...kilka lat okupacji,getto dla najbiedniejszych,potem przyjdą ruskie,wyzwolą i będzie jak być powinno ![]() Nie uznaję uogólnień więc w tym temacie to tyle ![]() Nie jestem kowalem swego losu,jestem jego przewodnikiem
![]() |
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2011-03-21 09:38:48 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Niestety wedlug statystyk i cen nieruchomosci, tam gdzie sa cale osiedla mieszkan/domow socjalnych, ceny sa nizsze. Nawet jak te osiedla nie sa takie zle i jest w miare spokojnie.
Na przykladzie mojej miejscowosci: mieszkanie 2 bedroom ex-authority na wspomnianym osiedlu kosztuje do 200K. Na innych ulicach, mieszkania w domach prywatnych czy conversions zaczynaja sie od 250K i to sa tanie, 300K to srednia cena. Smiem twierdzic, ze mieszkania ex-council w wiekszosci maja duzo lepszy rozklad pomieszczen i sa wieksze. Ale pietno jest takie, ze ceny sa znacznie nizsze. Jak komus to nie przeszkadza, to moze taniej kupic. Ale przy sprzedazy zawsze mniej sie uzyska niz za mieszkanie w innym rejonie, nie ex-council. Zdarzaja sie rejony, ze mieszkania ex-council sa wrecz pozadane, wlasnie ze wzgledu na wielkosc i rozklad. Oczywiscie pod warunkiem, ze sa zbudowane w okreslonej okolicy, postrzeganej jako dobra. Sa tez dobre na wynajem, bo mozna je taniej kupic, a wynajmuje sie za podobna cene jak inne. Carpe diem.
|
ragazza | Post #3 Ocena: 0 2011-03-21 09:54:53 (14 lat temu) |
Z nami od: 08-07-2010 Skąd: z przytulnego living room'u |
To prawda Richmond z tymi councilowskimi mieszkaniami i domami. Sa duze, przestronne, wygodne do mieszkania, maja tez zazwyczaj wieksze ogrody niz normalne domy. Jednak tu gdzie ja mieszkam strach wejsc na councilowskie osiedle. Nigdy przenigdy nie zlozylabym tu o flat czy dom z councilu. Z reszta u mnie w pracy na samo wspomnienie o councilu ludzie robia dziwne miny. To sa takie getta, do ktorych wiekszosc ludziz zewnatrz nie zaglada. Nie mowie, ze wszedzie tak jest, bo wiem, ze nie. Mieszkalam kiedys w ex-council flacie w East Grinstead i bylo git. Jednak w West Yorkshire nie polecam. Poza tym, zauwazylam, ze domy, ktore stoja w pozlizu councilowskich, nie sprzedaja sie mimo, ze ich ceny sa bardzo niskie. Duzo nizsze niz ceny takich samych domow 2-3 ulice dalej. Wiekszosc moich znajomych kupuje wlasne domy, i to z dala od counsilu. czasami placa jeszcze raz tyle, za gorszy domek zeby tylko nie w councilowskiej okolicy.
|
Post #4 Ocena: 0 2011-03-21 09:56:46 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Dwunasty | Post #5 Ocena: 0 2011-03-21 10:12:37 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
dzień dobry
![]() jeszcze karmimy? to smacznego... ![]() |
|
|
staryznajomy | Post #6 Ocena: 0 2011-03-21 10:23:33 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-03-21 10:12:37, Dwunasty napisał(a): dzień dobry ![]() jeszcze karmimy? to smacznego... ![]() ![]() ![]() ![]() przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
midian25 | Post #7 Ocena: 0 2011-03-21 10:35:32 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Dla takiego śniadanka, to i trollem bym mogła zostać, a co mi tam...
Potrolluję Wam jak wrócę z zajęć... "Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|
Rivil | Post #8 Ocena: 0 2011-03-21 10:40:16 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-01-2011 Skąd: Reading |
To dopiero jest bestialstwo.
Kusi sie takiego trola takim sniadankiem, a pozniej tylko wypchaj sie samym obrazkiem. Ehhh glodny sie zrobilem ![]() Tu bylem. Rivil
Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!
|
Post #9 Ocena: 0 2011-03-21 11:39:01 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Nie_z_tej_bajki | Post #10 Ocena: 0 2011-03-21 12:12:53 (14 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Nie wierze... a myslalam, ze juz po pelni... Ale teraz to pewnie jeszcze efekty uboczne wybuchow na Sloncu
![]() Mieszkam na obrzezach swojego miasteczka, dzielnica councilowska jest jedna ( kawalek ode mnie ), rzeczywiscie strach by bylo tam dzieci wypuscic nawet na ogrod przy domu... Ale nawet na mojej dzielnicy zdarzaja sie domy z councilu, a tu ponoc drogo jest. Piotrek, ja chce takie sniadanie !!! ![]() Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |