MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dlaczego Polacy chetnie biora mieszkania z councilu?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 4 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jelitwypatrosz

Post #1 Ocena: 0

2011-03-21 09:35:31 (14 lat temu)

jelitwypatrosz

Mężczyzna

Z nami od: 18-02-2011

He he dobre:-D
Potem to już z górki...kilka lat okupacji,getto dla najbiedniejszych,potem przyjdą ruskie,wyzwolą i będzie jak być powinno;-)
Nie uznaję uogólnień więc w tym temacie to tyle:-]
Nie jestem kowalem swego losu,jestem jego przewodnikiem ;)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2011-03-21 09:38:48 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Niestety wedlug statystyk i cen nieruchomosci, tam gdzie sa cale osiedla mieszkan/domow socjalnych, ceny sa nizsze. Nawet jak te osiedla nie sa takie zle i jest w miare spokojnie.

Na przykladzie mojej miejscowosci: mieszkanie 2 bedroom ex-authority na wspomnianym osiedlu kosztuje do 200K. Na innych ulicach, mieszkania w domach prywatnych czy conversions zaczynaja sie od 250K i to sa tanie, 300K to srednia cena.

Smiem twierdzic, ze mieszkania ex-council w wiekszosci maja duzo lepszy rozklad pomieszczen i sa wieksze. Ale pietno jest takie, ze ceny sa znacznie nizsze. Jak komus to nie przeszkadza, to moze taniej kupic. Ale przy sprzedazy zawsze mniej sie uzyska niz za mieszkanie w innym rejonie, nie ex-council.

Zdarzaja sie rejony, ze mieszkania ex-council sa wrecz pozadane, wlasnie ze wzgledu na wielkosc i rozklad. Oczywiscie pod warunkiem, ze sa zbudowane w okreslonej okolicy, postrzeganej jako dobra.

Sa tez dobre na wynajem, bo mozna je taniej kupic, a wynajmuje sie za podobna cene jak inne.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ragazza

Post #3 Ocena: 0

2011-03-21 09:54:53 (14 lat temu)

ragazza

Kobieta

Z nami od: 08-07-2010

To prawda Richmond z tymi councilowskimi mieszkaniami i domami. Sa duze, przestronne, wygodne do mieszkania, maja tez zazwyczaj wieksze ogrody niz normalne domy. Jednak tu gdzie ja mieszkam strach wejsc na councilowskie osiedle. Nigdy przenigdy nie zlozylabym tu o flat czy dom z councilu. Z reszta u mnie w pracy na samo wspomnienie o councilu ludzie robia dziwne miny. To sa takie getta, do ktorych wiekszosc ludziz zewnatrz nie zaglada. Nie mowie, ze wszedzie tak jest, bo wiem, ze nie. Mieszkalam kiedys w ex-council flacie w East Grinstead i bylo git. Jednak w West Yorkshire nie polecam. Poza tym, zauwazylam, ze domy, ktore stoja w pozlizu councilowskich, nie sprzedaja sie mimo, ze ich ceny sa bardzo niskie. Duzo nizsze niz ceny takich samych domow 2-3 ulice dalej. Wiekszosc moich znajomych kupuje wlasne domy, i to z dala od counsilu. czasami placa jeszcze raz tyle, za gorszy domek zeby tylko nie w councilowskiej okolicy.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-03-21 09:56:46 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #5 Ocena: 0

2011-03-21 10:12:37 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

dzień dobry:))

jeszcze karmimy?

to smacznego...

Obrazek

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #6 Ocena: 0

2011-03-21 10:23:33 (14 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2011-03-21 10:12:37, Dwunasty napisał(a):
dzień dobry:))

jeszcze karmimy?

to smacznego...

Obrazek
:-]:-]:-]
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

midian25

Post #7 Ocena: 0

2011-03-21 10:35:32 (14 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Dla takiego śniadanka, to i trollem bym mogła zostać, a co mi tam...
Potrolluję Wam jak wrócę z zajęć...
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

Rivil

Post #8 Ocena: 0

2011-03-21 10:40:16 (14 lat temu)

Rivil

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2011

To dopiero jest bestialstwo.
Kusi sie takiego trola takim sniadankiem, a pozniej tylko wypchaj sie samym obrazkiem.

Ehhh glodny sie zrobilem :)
Tu bylem. Rivil Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

Post #9 Ocena: 0

2011-03-21 11:39:01 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #10 Ocena: 0

2011-03-21 12:12:53 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Nie wierze... a myslalam, ze juz po pelni... Ale teraz to pewnie jeszcze efekty uboczne wybuchow na Sloncu :-].

Mieszkam na obrzezach swojego miasteczka, dzielnica councilowska jest jedna ( kawalek ode mnie ), rzeczywiscie strach by bylo tam dzieci wypuscic nawet na ogrod przy domu... Ale nawet na mojej dzielnicy zdarzaja sie domy z councilu, a tu ponoc drogo jest.

Piotrek, ja chce takie sniadanie !!! :p
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,