MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dlaczego Polacy chetnie biora mieszkania z councilu?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 3 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kawaoporanku

Post #1 Ocena: 0

2011-03-20 22:51:34 (14 lat temu)

kawaoporanku

Kobieta

Z nami od: 26-01-2011

Dobre ;-P
Moje dzieciatko na szczescie chodzi do jednej z lepszych w miescie szkol, ale tu nie Londym i dzieciaki z roznych dzielnic chodza do roznych szkol.
Jesli tylko jest miejsce oczywiscie;-)

[ Ostatnio edytowany przez: kawaoporanku 20-03-2011 22:52 ]

Jestem nawet kiedy mnie nie ma xD

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosia090307

Post #2 Ocena: 0

2011-03-20 22:53:46 (14 lat temu)

gosia090307

Kobieta

Z nami od: 21-10-2010

ja mieszkam na osiedlu - jedna ulica dzieli mnie od domów cansilowskich, moje dzieci chodza razem z tamtymi do przedszkola, nigdy nie zauwazyłam ani nie pomyslałam, ze sa gorsze, biedniejsze czy cos w tym rodzaju ;*
mamy spory plac zabaw,apteke a dzielnica jak kazda inna niegdy nie myslałam, ze --- nie wiem jak to ujac --- tam jest gorzej, straszniej czy cos. mieszkam tutaj juz ponad piec lat i nigdy nie miałam sytuacji zeby bac sie wyjść wieczoram ;-)
dzielnica jak kazda inna ;*
pozatym z tego co sie orientuje jak ktos otrzymuje dom z cansilu to zwykle jest do remontu, od podstaw trzeba duzo robic co juz jest duzym wkładem finansowym a pózniej normalnie płaci sie czynsz, podatek, rachunki i zyje sie normalnie ;-)

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-03-20 23:05:01 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-03-21 00:33:16 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2011-03-21 02:55:18 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

prawdy polowa.

faktycznie sa blokowiska, czy tez dzielnice domkow ze strach cokolwiek sposcic z oka, i obrzydzenie bo taki syf.
Albo budynki gdzie sciany z dykty, robactwo itp

Ale sa tez osiedla czy bloki nowe, fakt ze pokoiki nieduze ale mieszkanie jak najbardziej normalne, BA! Niejednokrotnie ci co wynajmuja mieszkaja gorzej niz w tych mieszkaniach.

A teraz dwie prawdy o poolakach, sa tacy co wlasnie szukaja i czekaja na mieszkania, ale znam tez sporo takich polakow ktorzy pokupili domy i apartamenty ze nie jeden tutaj urodzony ma czego pozazdroscic.

Tak ze, musisz zmienic punkt siedzenia wyjsc z dzielnicy grilowanych nierobow, a wtedy twoje przemyslenia i spostrzezenia nabiora nowych perspektyw.
Koniecznie zmien otoczenie
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

trenero

Post #6 Ocena: 0

2011-03-21 04:55:21 (14 lat temu)

trenero

Mężczyzna

Z nami od: 03-03-2011

Jest raniutko..spać nie mogę bo krępel zejefajnie boli..humor poranny do bani...ale jak czytam o takich zmartwieniach to od razu śmiech mnie ogarnia.Dzięki za poprawienie humoru.A tak n marginesie ..te info o chatach z consilu to skąd wyciągnąłeś...Az wstyd mi za ciebie...mazur się znalazł..
hulaj atoo

Do góry stronyOffline

kasik62

Post #7 Ocena: 0

2011-03-21 07:02:16 (14 lat temu)

kasik62

Kobieta

Z nami od: 24-09-2008

Pomyślałam co zrobić z tak pięknie rozpoczętym dniem otworzyłam moja wyspę, przeczytałam co babajaga napisała i już wiem - będę cały dzień z podziwu dla autorki postu wychodzić.

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #8 Ocena: 0

2011-03-21 07:20:39 (14 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

U mnie nie ma typowo dzielnic gdzie sa tylko domy z Councilu- sa pomieszane z domami prywatnymi- tak jest na kazdej dzielnicy- wiec gdybym miala wlasny domek na powiedzmy Goodman Street mam sie czuc lepsza od sasiada bo on ma z Councilu? To wlasnie do prywatnego domu ktos wrzucil tam granata kilka dni temu- ten ktosik tez z Councilowej warstwy nie pochodzil.

Tam gdzie obecnie mieszkam DE15 jest naprawde jedno z najladniejszych miejsc Burton- wszyscy odwiedzajacy mnie sa zachwyceni okolica- a szkola mego syna jest na 3 miejscu w rankingu.

Znam czlowieka ktory kilkanascie lat temu zaczynal od mieszkania w Council house- dzis jest wlascicielem kilku domow- ma ukonczone dobre studia- jest doktorem specjalista - pracuje i zarabia dobrze- nie pije, z nozem to chyba tylko po sali operacyjnej lata :-)

Nie wazne gdzie sie mieszka - wazne co sie chce zrobic ze swoim zyciem
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

stanislawski

Post #9 Ocena: 0

2011-03-21 08:46:00 (14 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Tu gdzie ja mieszkam domy councilowskie lepiej sobie podarować. To Bronx. Poza tym - po co mi płaić taniej za dom, jak zapłacę drożej za ubezpieczenie samochodu?

Natomiast mam kumpla w okolicach Darlington, który mieszka w domu councilowskim i jest to spokojna okolica o dobrym standardzie budownictwa. Ale to teren wiejski, egzotyczni tu nie przyjechali, jest praca i na dodatek w pobliżu jest wielki garnizon (poligon?) i teren jest najwyraźniej dobrze monitorowany.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

andypolo

Post #10 Ocena: 0

2011-03-21 09:00:57 (14 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Ale jak wybuchnie wojna to pierwsze co Niemcy zbombardują to garnizon i okolice. Jak widzisz dzielnice councilowskie są niebezpieczne.:-D

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,