MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

14 latek nie chodzi do szkoly -prosze o pomoc !!!!!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

Str 9 z 18

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

milunia

Post #1 Ocena: 0

2011-03-16 13:35:14 (14 lat temu)

milunia

Kobieta

Z nami od: 10-02-2008

-Piekne powiedzenie jak sie wychowuje tak sie ma-ale nie sprawdza sie to w zyciu jesli ktos tak mowi to znaczy ze nigdy nie byl w takiej sytuacji i nie ma pojecia na ten temat .Czasem w zyciu tak jest i nie wszystko jest zalezne od nas a jesli nawet jest zalezne to nie znaczy ze zawsze nam to wychodzi -nikt w zyciu nie jest doskonaly
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-03-16 13:49:31 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2011-03-16 19:04:19 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Tak na poczatek, to chlopak nie chce chodzic do szkoly- nie jest to znowu takie niespotykane, burza hormonow, z jednej strony za duzy na dziecinne traktowanie, z drugiej strony za maly, zeby sobie z tego zdac sprawe jak wazna jest edukacja.

Kloci sie z rodzicami- tez znowy nie jest to niespotykane.

Owszem, przekroczyl linie klamiac o pobiciu przez rodzicow, ale jak do tej pory to nie widze powodu, zeby jak niektorzy radza oddac go do poprawczaka. Nie pije, nie kradnie, nie gwalci, nie robi bijatyk, nie handluje czy szprycuje sie narkotykami, wiec na jakiej zasadzie powiedzcie mi powinien byc potraktowany jako przestepca. Przynajmniej w tym kraju do wiezienia (nawet dla mlodocianych) ida przestepcy. Bunt nastolatka nie jest jak mi wiadomo przestepstwem jeszcze. Jak pozostawienie dziecka w towarzystwie magistrow kryminalnych ma pomoc?

Teraz niech mi ktos wytlumaczy, jaki moral powinien wyciagnac ten nastolatek jak dostanie lanie od rodzico Bo chyba poza tym, ze kto wiekszy tem moze robic co chce, to zadnego.

Zaklad psychiatryczny ktos doradzal; niby na jakiej zasadzie, bo jak mi wiadomo, to zaklady sa dla osob, ktore maja zdiagnozowana chorobe psychiatryczna, albo stanowia nieuniknione niebezpieczenstwo dla siebie albo innych (zycia, albo powaznego uszczerbku na zdrowiu, siwe wlosy rodzicow nie sa do tego zaliczane).

To jest dziecko, najblizsza sercu rodzica istota, niby....

A teraz do doraznych krokow:

- rozmawiac, rozmawiac i jeszcze raz rozmawiac (nie mmylic z pouczaniem, wypominkami etc etc)

- udac sie do szkoly i nie tylko poprosic o pomoc, ale domagac sie dokladnej odpowiedzi jaka pomoc szkola udzieli (nie na zasadzie zobaczymy co sie da zrobic, ale konkretne kroki jakie szkola podemie). W miedzyczasie moga przydzielic pomoc nauczyciela i nauke w domu, albo w innym bardziej neutralnym miejscu

- powrot do Social Services Department, zapewne mieslicie spotkania z Educational Social Worker, bardzo dziwilabym sie gdyby nie bylo do tej pory. Znam przypadki kiedy dziecko bylo przez ESW odbierane z domu i dowozone do szkoly.

- lekarz rodzinny, niektore z zachowan moga miec przyczyne zupelnie odlegla od samego budynku szkoly.

W tym wieku dzieci, ktore nie radza sobie z obowiazkiem edukacji w szkole, czasem chodza pol tygodnia na zajecia do college, powiazane z nauka zawodu (nie kazdy musi byc intelektualista), a reszte w szkole. Sa rowniez szkoly dla dzieci z problemami w zachowaniu etc, czesto chodzenie do takiej szkoly szybciej "namowi" do powrotu do normalnego trybu nauczania.
Ada

Do góry stronyOffline

Kalina25

Post #4 Ocena: 0

2011-03-16 20:04:57 (14 lat temu)

Kalina25

Kobieta

Z nami od: 29-01-2011

Moja ciotka miała przeboje z kuzynkiem;]
Nie skończył OHP-u nawet ,wiecznie pił i się szlajał.Terroryzował całą rodzinkę,okradał matkę i babcię.Czasami podniósł rękę.Ciotka latała na każde jego zachowanie ,bo się bała,a zamiast chleba do domu kupowała gnojowi piwo..
Ciocia się go boi zawsze go brniła,bo to wyczekiwany synek,a na pewno nieczego mu nie brakowało.
Jak miał 18 lub 19 lat wyskoczył z piątego piętra,uratował go daszek nad klatką wieżowca,był cały połamany ,ciotka mu wtedy fajki trzymała,żeby mógł palić ;)
Jest po trzydziestce,nadal mieszka z rodzicami ,a babkę zdążył wykończyć.Przez sąd co jakiś czas kierują go na odwyk w jakimś ośrodku.Ciocia twierdzi ,że nie piję ,ale pewnie to nie prawda..
I to wszystko dlatego ,że go kocha ,że nie potrafiła wywalić go z domu a osrodki nie działały na Niego.
Nie mówię że tak ma być w Waszym przypadku ,ale może.I szczerze współczuję,bo sama mam córkę, i już teraz boje się okresu dojrzewania ;)
"Kropla drąży skałę nie siłą,lecz ciągłym padaniem"

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Dangerous__girl

Post #5 Ocena: 0

2011-03-17 08:27:41 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Cytat:

2011-03-16 20:04:57, Kalina25 napisał(a):
Moja ciotka miała przeboje z kuzynkiem;]
Nie skończył OHP-u nawet ,wiecznie pił i się szlajał.Terroryzował całą rodzinkę,okradał matkę i babcię.Czasami podniósł rękę.Ciotka latała na każde jego zachowanie ,bo się bała,a zamiast chleba do domu kupowała gnojowi piwo..
Ciocia się go boi zawsze go brniła,bo to wyczekiwany synek,a na pewno nieczego mu nie brakowało.
Jak miał 18 lub 19 lat wyskoczył z piątego piętra,uratował go daszek nad klatką wieżowca,był cały połamany ,ciotka mu wtedy fajki trzymała,żeby mógł palić ;)
Jest po trzydziestce,nadal mieszka z rodzicami ,a babkę zdążył wykończyć.Przez sąd co jakiś czas kierują go na odwyk w jakimś ośrodku.Ciocia twierdzi ,że nie piję ,ale pewnie to nie prawda..
I to wszystko dlatego ,że go kocha ,że nie potrafiła wywalić go z domu a osrodki nie działały na Niego.
Nie mówię że tak ma być w Waszym przypadku ,ale może.I szczerze współczuję,bo sama mam córkę, i już teraz boje się okresu dojrzewania ;)

To ja ci powiem ze tacy synkowie do dzis mieszkaja z rodzicami, u mnie w rodzinie dwa takie przypadki, synus mieszka u mamusi maja po ok 50lat,pija i pieniadze wyciagaja, a do pracy jak sie trafi to pojdzie,ale jak juz zarobi to najwazniejsze sie upic. Przemocy nigdy nie bylo,tzn zadnego bicia czy cos. A jak zapytam babci jak tam wujek "a dobrze dobrze" i zlego slowa nie da powiedziec. WYdaje mi sie ze ona poprostu lubi sie nim "zajmowac"8-) Moja matka mi do dzis dziekuje, ze po wyjsciu z tego zakladu dla turdnej mlodziezy mojego brata, wzielam go ze soba do Anglii, bo by pewnie historia sie powtorzyla... Mial 18lat jak przyjechal, i wiedzial,ze jak nie zarobi to nie bedzie mial chleba. A ja jestem bardzo stanowacza.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-03-17 09:28:07 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #7 Ocena: 0

2011-03-17 09:44:04 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

A wiesz Iza, dokladnie to samo pomyslalam po przeczytaniu tamtego artykulu... Zaraz mi do glowy przyszedl ten temat.

Do autorki - jakis odzew ze strony social service?
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #8 Ocena: 0

2011-03-17 11:04:46 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

milunia

Post #9 Ocena: 0

2011-03-17 14:54:34 (14 lat temu)

milunia

Kobieta

narazie czekamy maja jutro przyjsc do nas i wypelnic z nami forme i objac go programem a co dalej to zobaczymy
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

milunia

Post #10 Ocena: 0

2011-03-17 14:56:44 (14 lat temu)

milunia

Kobieta

Owszem mam tutaj rodzine ale problem z tym ze kazdy widzi jego zachowanie i nie bardzo chca sie chodziaz przez dzien zajac- w sumie ich rozumiem syn nie szanuje swojej matki wiec dlaczego ma szanowac mnie ciotke lub babcie :-(
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,