Str 5 z 18 |
|
---|---|
milunia | Post #1 Ocena: 0 2011-03-15 13:30:58 (14 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2008 Skąd: Dunstable |
A tak naprawde to gdzie mam go wyslac do Polski do kogo???zadno takie straszenie nie zdaje egzaminu bo moj syn uwaza ze dom dziecka czy rodzina zastepcza (tutaj) to cos fajnego.Byl w takiej rodzinie 4 dni kiedy ja bylam przez niego w areszcie .Rozumie wszystkie wasze wypowiedzi i tak wiem ze i wina lezy po mojej stronie tak samo ja to wiem.Ale ja szukam pomocy by naprawic swoj bład i wyprowadzic syna na lepsza droge
![]() Pozdrawiam
|
milunia | Post #2 Ocena: 0 2011-03-15 13:35:11 (14 lat temu) |
Staramy sie nie wyrózniac dzieci ,traktujemy wszystkich jednakowo.
Jak im cos obiecujemy to staramy sie dotrzymac slow(gorzej z moim synem jego słowa i obietnice sa jak wiatr)Nasze dzieci maja wszystko o czym ja moglam tylko pomarzyc Pozdrawiam
|
milunia | Post #3 Ocena: 0 2011-03-15 13:36:55 (14 lat temu) |
Dzieki za dobre słowa wsparcia
Pozdrawiam
|
Post #4 Ocena: 0 2011-03-15 13:39:33 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2011-03-15 13:39:41 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
znowu-ciupek | Post #6 Ocena: 0 2011-03-15 13:46:10 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2011-03-15 13:13:10, milunia napisał(a): Jest ciezko to wszystko opisac a komus z boku to widziec moimi oczami -trzeba sie poprostu znalesc w tej sytuacji by zrozumiec co ta osoba przechodzi ![]() Zapytaj go wprost czy czuje sie dzieckiem czy moze juz doroslym(mi w jego wieku zdawalo sie juz ze jestem juz dorosly tylko jeszcze dowodu nie mam)... Jezeli powie ze jest jeszcze dzieckiem (straszy was ze nie mozecie go ruszyc bo ma prawa dziecka na swoja korzysc) to uzmyslow mu ze jako dziecko ma tez i obowiazek chodzic do szkoly. Jask powie ze jest dorosly to przykladow na obowiazki doroslego nie trzeba szukac daleko i co najwazniejsze-wszystko nie na jego sily ![]() Dopoki ma argument w garsci bedzie was nim szantazowal ile wlezie. Podejrzewam ze kumple mu powiedzieli "pierdziel" starych bo w tym kraju moga ci skoczyc... W momencie jak zawola na nowe buty albo cos innego odeslij go do kumpli...Tacy sa pomocni to pewnie mu dadza na wszystko.Koniecznie odbierz to co jest Twoja i meza wlasnoscia...komputer,PS,X-Box itp. Wytlumacz mu ze z TERRORYSTAMI sie nie negocjuje.Nagraj na swoja obrone z raz czy dwa jak wam sie odgraza ( bo moze probowac was na poczatku szantazowac) i udawaj ze olewasz sprawe.Dodatkowo mozesz na jego oczach napisac list do kuratorium ze nie potrafisz zmusic syna do uczeszczania do szkoly i prosisz aby kare w wys bodajze 1000 funtow przyznali JEMU osobiscie a ze jest nieletni zeby mu zamienili na jakies obowiazkowe prace spoleczne.Traktuj to powaznie i udaj ze naprawde wyslalas. Jak mu strach do dupy zajrzy to bedzie sie chcialposikac taki bedzie pokorny . 3majcie sie i nie dawajcie za wygrana-pozdrawiam ciupek terrorysta ![]() ![]() |
milunia | Post #7 Ocena: 0 2011-03-15 13:52:17 (14 lat temu) |
Dzieki za bardzo wartosciowa rade -napewno ja wykorzystamy
![]() Pozdrawiam
|
znowu-ciupek | Post #8 Ocena: 0 2011-03-15 13:53:01 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-03-15 13:30:58, milunia napisał(a): A tak naprawde to gdzie mam go wyslac do Polski do kogo???zadno takie straszenie nie zdaje egzaminu bo moj syn uwaza ze dom dziecka czy rodzina zastepcza (tutaj) to cos fajnego.Byl w takiej rodzinie 4 dni kiedy ja bylam przez niego w areszcie .Rozumie wszystkie wasze wypowiedzi i tak wiem ze i wina lezy po mojej stronie tak samo ja to wiem.Ale ja szukam pomocy by naprawic swoj bład i wyprowadzic syna na lepsza droge ![]() Moze jedynie co bym zmienil w waszym zachowaniu to przestalbym dotrzymywac wlasnie obietnic.Moze mysli ze czy sie stoi czy sie lezy jemu i tak sie nalezy? Moze daj mu do zrozumienia ze Tobie w areszcie tez nie bylo az tak zle?Do pracy nie musisz chodzic,wstawac rano nie trzeba,prac,sprzatac gotowac i co najwazniejsze PRACOWAC i placic rachunkow......Jesc daja pod nos,pic daja ( tez bylem tu w areszcie-niestety czesciowo ze swojej winy jeden dzien) nie wiem... w kazdym razie zalamywanie rak nie pomoze |
znowu-ciupek | Post #9 Ocena: 0 2011-03-15 14:06:09 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-03-15 13:52:17, milunia napisał(a): Dzieki za bardzo wartosciowa rade -napewno ja wykorzystamy ![]() Czy wartosciowa to sie dopiero okaze hehe-oby taka byla. Tak sobie jeszcze pomyslalem ze taki mlody "facet" moze nie ma gdzie swojej agresji wyladowac.Hormony buzuja i gdzies to trzeba uplynnic.Moze w pile lubi kopac albo karate jakies,jazda wyczynowa na rowerze albo nie wiem co.... Cos zeby mu dawalo w dupe na tyle zeby nie mial juz sil wiecej na podskakiwanie staruszkom. Ja w jego wieku (poza dziewczynami oczywiscie hehe) mialem totalnego zajoba na wedkowanie (deszcz nie deszcz snieg nie snieg a ja nad wode)i Motocykle.Cale jazdy ze starymi byly w sumie po czesci o to ze wedkarstwo uwazali za glupote( stary porzadnie wedki nie umial zlapac) a motocykle uwazali za niebezpieczne.Ja wiedzialem swoje i mogli mi tez "skoczyc".Cale wakacje potrafilem tyrac zeby kupic cos co mialo 2 kola i na zlosc starym jezdzilem bez prawka. Tyle ze moi starzy nie pohanbili sie rozmowa ze mna tylko byly zakazy,nakazy i obietnice.... |
milunia | Post #10 Ocena: 0 2011-03-15 14:13:40 (14 lat temu) |
Dziekuje wszystkim za pomoc i rady
Pozdrawiam
|