MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

14 latek nie chodzi do szkoly -prosze o pomoc !!!!!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 17 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

Str 17 z 18

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

znowu-ciupek

Post #1 Ocena: 0

2011-03-24 10:18:16 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2011-03-24 00:31:18, KaskaM napisał(a):
Ciupek-mysle ze Ada nie miala raczej Ciebie na mysli :)
...hm,raczej trolli,ktorych karmisz:)

Moze i tak hehe,ale kto tam wie?:-]:-]:-]

Tak sobie mysle teraz (tu sobie poslodze troche),ze gdyby mi moj stary poswiecil troche czasu i wyjasnil polowe tych rzeczy ktore ja tlumacze swoim dzieciakom to tak by mi chyba "szczeniacka gangsterka" w glowie nie przewrocila....
Traktowali mnie zawsze jak gowniarza a ja im probowalem na sile pokazac jaki to jestem dorosly...Gdyby mnie traktowali jak doroslego to pewnie bym jak moje dzieciaki upieral sie ze jeszcze jestem dzieckiem i moje miejsce jest w szkole

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kolezanka_szkla

Post #2 Ocena: 0

2011-03-24 10:21:58 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Ciupek do podobnych wnioskow doszlam calkiem niedawno podczas pobytu w Polsce u moich rodzicow. Oni do tej pory traktuja mnie jak szczeniaka i kaza tak traktowac moja corke. Albo takie pokolenie, albo wychowanie. Ja juz sama nie wiem. Natomiast wiem jedno. Gdyby rodzice byli inni - mialabym zupelnie inne zycie. To kiedys - gdy mieszkalam z nimi i to obecne.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #3 Ocena: 0

2011-03-24 10:57:57 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2011-03-24 10:21:58, kolezanka_szklanka napisał(a):
Ciupek do podobnych wnioskow doszlam calkiem niedawno podczas pobytu w Polsce u moich rodzicow. Oni do tej pory traktuja mnie jak szczeniaka i kaza tak traktowac moja corke. Albo takie pokolenie, albo wychowanie. Ja juz sama nie wiem. Natomiast wiem jedno. Gdyby rodzice byli inni - mialabym zupelnie inne zycie. To kiedys - gdy mieszkalam z nimi i to obecne.
Widzisz i dlatego wlasnie staram sie traktowac swoje dzieci jak doroslych,zeby im to troche obrzydzic...Zeby jak najdluzej chcialy byc dziecmi i robic to co dzieci robic powinny.
Caly czas pokazuje im jak to jest przerabane byc doroslym....
Jak sie nie chce isc do pracy a trzeba,jak nie ma kasy a rachunki przychodza i wybiera sie zaplacenie rachunkow zamiast wypasnych butow dla siebie i rozne takie...:-]

Aha i wyraznie im tlumacze ze papierosy to nic innego jak podatek od glupoty.My jestesmy glupi i musimy placic..

Do góry stronyOffline

milunia

Post #4 Ocena: 0

2011-03-24 20:35:30 (14 lat temu)

milunia

Kobieta

Z nami od: 10-02-2008

Cytat:

2011-03-24 07:33:30, anna69 napisał(a):
Milunia ja nie chcialam cie urazic!! pewnie ze jestem jeszcze mloda dlatgeo mam spojzenie od tej drugiej strony!! tu sie sami rodzice dzieci bardziej i mniej poukladanych odzywali.....
a ja ci powiedzialm jako mloda osoba co dopiero wyszla z gniazda i jeszcze dobrze pamieta jak to bylo zyc z rodzicami, takie spojzenie z od drugiej storny!

ja tez mialam okres buntu, jako 15latka nie chcialam chodzc do szkoly, wychodzilam i do niej nie dochodzilam, uciekalam na dyskoteki itp....nie bylam aniolkiem!!
ale przez kilka prostych zasad jako mnie naprostowali!!!
a nie bylo to latwe, bo umialam swietnie lawirowac pomiedzy domem mamy a taty, i zerowac na tym ze jestem z rozbitej rodziny!!

ale rodzice takze umieli mi szybko pokazac ze to nie zmienia faktu iz mam miec do nich pelen szacunek, ze mam sie ich sluchac a sie dogadamy i bedziemy zyc jak partnezy w normlanym swecie!!

nigdy do glowy pomimo moich wszytkich glupot jakie narobilam nie przyszloby mi do glowy wezwac policje na rodzicow i klamac w takich sprawach - sory ale moim zdaniem to swiadczy ze wychowaliscie sobie nieodpowiedzialnego gowniarza!! on chyba nie zdaje sobie wogle sprawy z konsekwencji swoich czynow!!!

wychowaliscie narcyza co nic poza czubkiem swojego nosa nie widzi!!! bo inaczej tego nazwac sie nie da!!

ja pamietam ze jak tata mi poblazal za bardzo to to wykozystywalam do granic, dzieciaki sprawdzaja granice wytrzymalosci rodzicow - a wasze widac sie nie koncza!!!
jak policja przywiozla syna spowrotem po wybiciu okna trzeba go bylo nie wpuszczac!!! powiedziec ze puki nie zapracuje na nowa szybe to moze nie wracac!!!

on z wami drastycznie to i wy z nimi!!! a tak to ja patrzac jego oczami widze ze moze on sobie na wszytko pozwolic, bo i tak mu nic nie zrobicie, bo sie go boicie!! bo ma na was haka i po co mu szacunek!!!

i to wy go nie nauczyliscie tego szacunku do siebie i do tego co posiada!! to sie nie bierze z powietrza!!!

dzieciaki nie sa glupie!! i wlasnie te bardziej inteligentne umieja wykozystac wasze slboci przeciwko wam!!!

moze przelknij to co powiedzialam jescze jako dzeciak, bo mi blizej do jego toku rozumowania niz tobie, moze cos ci to otworzy!!! i zobaczysz w koncu jak syn ciebie widzi i jeszcze nie jest za pozno zeby to naprawic!!

ok rozumiem Cie :-)
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

milunia

Post #5 Ocena: 0

2011-04-12 22:27:43 (14 lat temu)

milunia

Kobieta

Z nami od: 10-02-2008

Jestesmy juz po pierwszym spotkaniu z mentorem za 2 tyg nastepna wizyta ...i zobaczymy co dalej.Na dzien dzisiejszy syn sie troche poprawił na poczatku zaczał chodzic do szkoly.Zachowanie narazie jest ok,zaczął pomagac w domu :))
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Netta6

Post #6 Ocena: 0

2011-04-12 22:39:47 (14 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Cytat:

2011-04-12 22:27:43, milunia napisał(a):
Jestesmy juz po pierwszym spotkaniu z mentorem za 2 tyg nastepna wizyta ...i zobaczymy co dalej.Na dzien dzisiejszy syn sie troche poprawił na poczatku zaczał chodzic do szkoly.Zachowanie narazie jest ok,zaczął pomagac w domu :))

No to ja trzymam kciuki żeby to nie była chwilowa poprawa. Mam nadzieję że małymi kroczkami dojdziecie do celu.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

tomaszzet

Post #7 Ocena: 0

2011-04-12 23:02:51 (14 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2011-03-23 22:07:32, milunia napisał(a):
Czytam twoja wypowiedz i widac ze nie masz doswiadczenia -nie tobie kochana sadzic innych kiedy sama jeszcze nie masz dzieci.Jak dorosniesz i bedziesz miala dzieci to wtedy mozesz sie wypowiadac na temat winy czy bledow rodzicielskich.Sorry ale takie jest moje zdanie
Pozdrawiam

Cytat:

2011-03-23 12:02:23, anna69 napisał(a):
kurcze tak czytam i czytam i dzieki temu ze sama jestem jeszcze gowniara i mam jeszcze mlodsze rodzenstawo to moge tylko potwierdzic ze sami jestescie sobie w 100% winni!!!!
Ja jeszcze dobrze pamietam jak to bylo mieszkac w domu i moje rodzienstwo nie raz mi sie "skarzy" na zachowanie i wychowywanie rodzicow!!

Jak nie chce chodzic do szkoly to nie, laski bez, zglaszac do szkoly ze lezy w lozku i ze sila go nie bedziesz podnosic! nie klamac!!! NIGDY NIE KLAMAC!!! sami sobie takiego kombinatora wychowujecie, BRAWO DOBRY PRZKLAD!!!

Nie idzie do szkoly, nie spelnia swojego obowiazku to i ty go nie spelniaj, do przezycia wystarczy mu woda i suchy chleb!! nie musi nic innego jesc!! z glodu nie padnie, a skoro on nie wykazuje minimum zycia rodzinnego to i wy miejscie jego potrzeby wszelkie inne gdzies!!

jakim prawem on nie pracujac ma jescze komorke?? kto mu ja kupil?? wy sami, to wy ja zabieracie!!
zabrac mu tv i komputer!! zabrac mu gry itp....na wszytko trzeb aosbie zapracowac!!! a jak sie cos nie podoba to wynocha z domu!!

Zglosic wszytstko do socjala, wszelkie jego szantaze itp!!! zadzowni ze znow mu cos zrobiliscie, to dzownicie odrazu do socjala ze znow to robi!!
co to znaczy ze taki gowniarz bedzie was szantazowal???

ja nigdy od taty ani mamy pasem nie dostalam, mialam okres buntu ale w zyciu by mi nic z tych rzeczy co wasz syneczek robi nie przyszlo do glowy!! bo ja szanuje rodzicow!! a wasz synek ma was bardzo gleboko, tam gdzie slonce nie dochodzi!!

I to tylko i wylacznie wasza wina!!! sami sobie na to pozwoliliscie!!!

Pokazaliscie ze moze sobie pozwolic to sobie pozwala!! znalazl zloty srodek na bycie pasozytem!! wychowujecie sobie wileki peczniejacy ropien i zamiast go przebic i wyleczyc to tylko go pielegnujecie!!

[ Ostatnio edytowany przez: <i>milunia</i> 23-03-2011 22:08 ]

Może nie ma doswiedczenia, ale synalka by do pionu przywróciła :D

A Ty masz doswiadczenie i co? Pozwalasz by Ci na głowe wchodził?
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Kiki_Tiki

Post #8 Ocena: 0

2011-04-13 14:11:11 (14 lat temu)

Kiki_Tiki

Kobieta

Z nami od: 12-04-2011

A ja sobie mysle, ze tego typu nieposluszne zachowania czesto sa proba zwrocenia na siebie uwagi, stania sie ‘zauwazalnym’, ‘waznym’. No I swiat rzeczywiscie kreci sie wokol waszego syna. W jego ‘wychowanie’ wkladacie najwiecej wysilku, chociaz nie jest to taki wysilek, jaki powinien byc podjmowany. Probujecie naprostowac mu drogi, co pochlania duza czesc czasu, ktory powinien byc przeznaczony po prostu na ‘bycie razem’. Czy jako rodzina robicie cos wspolnie (poza ogladaniem TV na przyklad?). Organizujecie weekendowe wypady, wycieczki rowerowe, macie jakies wspolne zainteresowanie, jakies wposlne pasje, czy tylko tak kazdy sobie egzystuje, niczym wolny electron. I nie odbieraj tego jak zarzutu. Po prostu pytam. I wiem, ze wszyscy jestesmy zapracowani I zmeczeni, ze czasem brak ochoty, ale moze wiecej rzeczy powinno miec miejsce w waszej wspolnej przestrzeni. Nastoletniosc to czas nie tylko buntu, ale I nieskanalizowanej czesto energi. Moze tato wybralby sie z synem na scianke wspinaczkowa? Moze zaczeliby wspolnie kopac pilke, zapisali sie do jakiejs Sunday league? Dzieci I nastolatki potrzebuja struktur, czegos, do czego moga sie odwolac, o czym wiedza, ze jest pewne, zorganizowane zarowno w kwesti nagrod jak I kar. Wspolne robienie czegos, zwlaszcza z reguralna czestotliwoscia moze miec zbawienny skutek. W ten sposob nie tylko uwalnia sie energie, ale takze buduje bliskosc, uczy sie komunikacji. Pomysl, moze twojego syna cos gnebi, ale w napietej atmosferze domowej, ciezko jest mu to zwerbalizowac. Moze zacial sie w sobie I stad tozamykanie sie, sepaaracja? A przeciez ty chcesz do niego dotrzec…tylko, ze na to trzeba czasu, odpowiedniej plaszczyzny oderwanej od wzajemnych oskarzen I zlosci.
Powodzenia

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #9 Ocena: 0

2011-04-13 15:02:12 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Milunia, tylko teraz, kiedy zaczal pomagac w domu, niech wie ze Wy to widzicie, ze doceniacie jego starania, ze zachowuje sie "jak dorosly". Wzmacniajcie go przez afirmacje. Miesiac temu napisalas, ze poki ma komputer i sprzet do gier, jest ok, jak ma kare, jest horror. Dobrze kojarze, ze w ramach kary ma szlaban na sprzety do gier? Ile czasu dziennie spedza na grach komputerowych itp.? Przyszlo mi do glowy uzaleznienie od gier... Horror moze byc przejawem gniewu zwiazanym z odebraniam mu przyjemnosci, z przejawem Waszej wladzy nad nim, ale moze tez byc wynikiem dyskomfortu zwiazanego z odcieciem od "ciagu".

Swoja droga, dzieci potrafia... Znajoma szesciolatka, ze lzami w oczach pokazywala mi jakies zadrapania i siniaki roznej swiezosci, opowiadajac jak ja mama bije, a kiedy doszla do tego jak ja glodzi juz w glos plakala. Gdybym ja jej rodzicow nie znala tak jak znam, pewnie by, uwierzyla.

[ Ostatnio edytowany przez: kociefraszki 13-04-2011 15:09 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #10 Ocena: 0

2011-04-19 16:44:52 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 17 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,