kasa byla wydzielona na tydzien taka i taka, obowiazki byly takie i takie, jak z czegos ja sie nie wywiazalam to i tata sie z kasy nie wywiazywal. Proste i logoczne!!

Str 13 z 18 |
|
---|---|
anna69 | Post #1 Ocena: 0 2011-03-23 12:28:32 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
u mnie w domu moze nie bylo ze za pozmywanie czy opieke na mlodszymi byla kasa....
kasa byla wydzielona na tydzien taka i taka, obowiazki byly takie i takie, jak z czegos ja sie nie wywiazalam to i tata sie z kasy nie wywiazywal. Proste i logoczne!! ![]() |
znowu-ciupek | Post #2 Ocena: 0 2011-03-23 12:42:25 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2011-03-23 12:28:32, anna69 napisał(a): u mnie w domu moze nie bylo ze za pozmywanie czy opieke na mlodszymi byla kasa.... kasa byla wydzielona na tydzien taka i taka, obowiazki byly takie i takie, jak z czegos ja sie nie wywiazalam to i tata sie z kasy nie wywiazywal. Proste i logoczne!! ![]() U nas w domu rozmawia sie o wszystkim i nie ma tematu nie do ruszenia.... Syn chce chodzic na pilke ale do klubu w innym miasteczku i problem jest taki ze nie ma go kto zawozic i odbierac.Wie ze nie moge rzucic pracy zeby on mogl grac.Moze bedzie mogl jezdzic sam autobusem ale najpierw MUSI udowodnic nam ze pomimo wieku (10lat) jest na tyle odpowiedzialny zebysmy mu na to pozwolili. Dziewczyny chca chodzic na tance ale roznica wieku(4lata) miedzy nimi powoduje ze kazda chce tanczyc co innego...Dopoki sie nie dogadaja i nie znajda jednej szkoly do ktorej beda mogly jezdzic razem nie tanczy zadna.... Takim troche niesprawiedliwym ojcem jestem,ale.....nie mozna miec wszystkiego naraz |
anna69 | Post #3 Ocena: 0 2011-03-23 12:59:18 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
no widziesz ja nie mowie ze twoje metody sa lepsze czy gorsze od metod moich rodzicow....
jedno co najwznijesze jest to to zeby postawic jasne regoly i zasady!! ja wiedzilam na co moge sobie pozwolic, tak samo wie moje rodzenstwo.... moja mama jest juz wdowa(moj ojczym znarl 6lat temu, zeby nie bylo tato moj ma sie znakomicie ![]() ale jak oni sie zachowuja dorosle to i wiecej moga...... tak np moja siostra juz wieku 15lat miala przyzwolenie na 3dniowy heineken festiwal w gdyni z nocowaniem u straszej siostry kolezanki bo mieszka kolo skweru kosciuszki i bylo wygodniej niz codzinnie wracac do Gdanska......ale tylko dlatego dostala to pozwolenie bo przez caly rok sobie na nie zachowaniem zapracowala.....a i kase musiala sobie sama z kieszonkowego na to uzbierac. na szczecie rodzicow zawsze bylo stac na wszekie nasze hobby, a dzieki mieszkaniu w duzym miescie prakycznie wszedzie dalo sie dotrzec na piechote i nie bylo z tym zadnego problemu..... ale....opuszczalismy sie w nauce, to szlaban na zajecia z gitray/karate/tanica itp..... a kieszonkowe nie bylo jalmuzna.....uczylo nas planowania wydatkow itp.....tyle i tyle bylo na tydzien i jak wiedzilam ze w nastepnym bede potrzebwac wiecej, to trzeba bylo zaoszczedzic .... za obowiazki kasy dodatkowej nie bylo, ale za ich nie wykonanie byla obcinana..... |
znowu-ciupek | Post #4 Ocena: 0 2011-03-23 13:01:34 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-03-23 12:02:23, anna69 napisał(a): Zglosic wszytstko do socjala, wszelkie jego szantaze itp!!! zadzowni ze znow mu cos zrobiliscie, to dzownicie odrazu do socjala ze znow to robi!! co to znaczy ze taki gowniarz bedzie was szantazowal??? ja nigdy od taty ani mamy pasem nie dostalam, mialam okres buntu ale w zyciu by mi nic z tych rzeczy co wasz syneczek robi nie przyszlo do glowy!! bo ja szanuje rodzicow!! a wasz synek ma was bardzo gleboko, tam gdzie slonce nie dochodzi!! I to tylko i wylacznie wasza wina!!! sami sobie na to pozwoliliscie!!! Pokazaliscie ze moze sobie pozwolic to sobie pozwala!! znalazl zloty srodek na bycie pasozytem!! wychowujecie sobie wileki peczniejacy ropien i zamiast go przebic i wyleczyc to tylko go pielegnujecie!! BRAWO!! Ja bym tak nie naskakiwal na rodzicow od razu.... Opieka spoleczna jak juz zdazylem wspomniec gowna sie nie tyka....Nie beda sie narazac i babrac z 14 latkiem bo nie za bardzo moga mu cokolwiek zrobic...Co innego jakby mu tatko w dupsko dal to zaraz rusza jak Huzaria na wojne odbierac temu "zwyrodnialcowi"wszystkie dzieci.Niewazne ze w szkole zamiast uczyc ich pozytecznych rzeczy (jak np liczenie bez kalkulatora)bardziej sie staraja zeby dzieci sie przypadkiem nie stresowaly...Rece opadaja Po drugie nie kazdy jest takim ***** jak Ciupek zeby te cale ich konwenanse wsadzic sobie w dupe i "terroryzowac" wlasne dzieci,zmuszac do sprzatania,zmywania kubkow i talerzy po sobie,zjadania obiadow w calosci i innych jeszcze nie wymienionych "podlych rzeczy". Ja mam gleboko wy*****walone na caly ten ich system "oswiaty" i nie chce sie dochowac pelnoletnich "kalek" nie potrafiacych zrobic sobie kanapki czy herbaty.Jak tata ma wolne to maja terror w domu...Jak nie chce im sie posprzatac przed snem albo rano przed szkola to tacie sie nie chce obiadu ugotowac (takie rownouprawnienie) i zaczynam gotowac jak wroca glodne ze szkoly i zabiora sie za swoja robote.A jeszcze sie musza uwijac bo przeciez jak gotuje to ja sie nie opiekuje ich najmlodszym bratem tylko one musza to robic sprzatajac.Taka moja wersja "bezstresowego wychowania" |
znowu-ciupek | Post #5 Ocena: 0 2011-03-23 13:22:50 (14 lat temu) |
Anna ja sie nie spieram czyja metoda jest skuteczniejsza...Wazne zeby odnoslia skutek i gra gitara
![]() ![]() ![]() Ja staram sie na ogol byc z dzieciakami bardziej starszym kumplem niz ojcem.Takim ktoremu mozna w zartach "fucka" pokazac czy porobic sobie z niego jaja czasem.Ale jako najstarszy i najsilniejszy w grupie to ja dowodze (jak to w grupie hehe). Czasem zdarza nam sie zakladac ze synem rekawice i daje mu sie naparzac ile wlezie. Ale jak cos na powaznie idzie to nie ma to-tamto... Wiedza ze jak mnie wyprowadza z rownowagi to lepiej uciekac jak najdalej i schowac sie jak najlepiej... |
|
|
lucjana12 | Post #6 Ocena: 0 2011-03-23 13:49:39 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-02-2011 Skąd: Oldham |
a co zrobisz jak syn ci dopie...no wiesz
|
lucjana12 | Post #7 Ocena: 0 2011-03-23 13:57:10 (14 lat temu) |
wez sobie te wszyskie dobre rady zawin w kokon bo i tak jest nieuzyteczny
|
znowu-ciupek | Post #8 Ocena: 0 2011-03-23 13:58:32 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-03-23 13:49:39, lucjana12 napisał(a): a co zrobisz jak syn ci dopie...no wiesz ![]() ![]() |
lucjana12 | Post #9 Ocena: 0 2011-03-23 14:01:22 (14 lat temu) |
a jak ci dopier.. co dalej
|
znowu-ciupek | Post #10 Ocena: 0 2011-03-23 14:02:58 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-03-23 14:01:22, lucjana12 napisał(a): a jak ci dopier.. co dalej ![]() ![]() ![]() Nakarmilem zeby nie bylo ![]() [ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 23-03-2011 14:05 ] |