MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Samotna matka w Irlandii - real life

« poprzednia strona

Strona 17 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 17 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

darek348

Post #1 Ocena: 0

2011-02-20 11:28:32 (14 lat temu)

darek348

Mężczyzna

Z nami od: 09-06-2010

Cytat:

2011-02-20 10:52:28, marcinb napisał(a):

I na koniec: NIE oceniamy kobiety jako takiej, oceniamy jest postawe wobec nas - uznajemy ja zaroszczeniowa co jest zwyczajnie niegrzeczne. Dlaczego mamy dawac komus kase, kto na to jeszcze nie zapracowal - i to przez takie postepowanie Brytyjczycy patrza na nas jak patrza. Jak widzisz, kazdy kij ma dwa konce...

Więc napisze już ostatni raz co o tym myślę. Nie wydaje mi się iż pisząc cytuje - zakładając że będę miała prace co mi się należy teraz a co po przepracowaniu iluś tam miesięcy. Ona się o to pyta bo z jej całego postu wynika że tak słyszała od znajomych. Jeżeli ktoś mi opowiada że należy mi się to i tamto, staram się upewnić czy to jest prawda czy nie, pisząc między innymi na tym forum. Czy to jest postawa roszczeniowa? Myślę że nie, pyta o to co jej inni powiedzieli, myśląc że tak tutaj jest. Oczywiście otrzymała niewybredne odpowiedzi w stylu że jest porażona mózgowo i inne.

Pamiętam na boisku jak jeden piłkarz powiedział podobnie do sędziego, co myśli o jego mózgu, pamiętam też dokładnie jaką kartkę za to dostał.

Chciałbym na koniec życzyć każdemu miłej i udanej niedzieli w rodzinnym gronie. Bądźmy wyrozumiali dla innych.

[ Ostatnio edytowany przez: darek348 20-02-2011 11:29 ]

Uśmiechnij się, to nic nie kosztuje.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2011-02-20 11:39:58 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

brak roszczen? hmm:
Cytat:
Należy się mnie- za dziecko
oczywiscie, mozna byloby to uznac za przejezyczenie, ale jednoczesnie:
Cytat:
tak jest ciezko, znależć odpowiednia prace adekwatna do poziomu wyksztalcenia i doswiadczenia zawodowego , ale sprecyzowalam w pozniejszym poscie odpowiedz.
wiec raczej nie bylo to tylko przejezyczenie - kobieta uwaza, ze jej sie nalezy 'za' dziecko, a nie 'na' jego wychowanie itp... dodatkowo wyrazila obawe, co do swojej szczodrosci:
Cytat:
We wniosku wspolnie z adwokatem ustalilismy, ze zaryzykujemy , i pokusimy sie o Ł700 alimentow. Nie wierze w nasze wspanialomyslne sady, byc moze stwierdza, ze jestem zbyt szczodra
, hmm - nastepne przejezyczenie???

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-02-20 12:01:08 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 17 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,