Str 15 z 17 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-02-19 20:25:38 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
LekarzDrzew | Post #2 Ocena: 0 2011-02-19 20:26:33 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2009 Skąd: Mansfield |
Cytat: 2011-02-19 19:59:14, midian25 napisał(a): Szacunek należy się wszystkim, bez względu na poglądy czy stopień kumoterstwa. A ja np zaatakowalem po drugim zdaniu gdzie babka pisze ze byly placi jak mniemam 300 funow z wlasnej woli ale ona po konsultacji z adwokatem liczy na 700.A ze tego nie dostanie to wina polskich sadow.Glaskac po glowce czy jak?Wyciac temat alimentow bo to nic nie ma w tym przypadku do rzeczy? |
Dangerous__girl | Post #3 Ocena: 0 2011-02-19 20:34:58 (14 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2011 Skąd: London |
Cytat: 2011-02-19 20:26:33, LekarzDrzew napisał(a): Cytat: 2011-02-19 19:59:14, midian25 napisał(a): Szacunek należy się wszystkim, bez względu na poglądy czy stopień kumoterstwa. A ja np zaatakowalem po drugim zdaniu gdzie babka pisze ze byly placi jak mniemam 300 funow z wlasnej woli ale ona po konsultacji z adwokatem liczy na 700.A ze tego nie dostanie to wina polskich sadow.Glaskac po glowce czy jak?Wyciac temat alimentow bo to nic nie ma w tym przypadku do rzeczy? A co cie obchodzi czy jej przyznaja te alimenty czy nie??? to jej sprawa. chce przyjechac niech przyjedzie, czy jak wy przyjezdzaliscie to byliscie pewnie ze wam sie uda,bedziecie mieli pewna stala dobrze platna prace? chyba nie. nikt tego nie wie jak wyjezdza z Polski czy mu sie uda czy nie. co do bezstronnosci co niektorych moderatorow to niektorzy moga pisac co chca inni juz po jednym czy dwoch komentarzach dostaja ostrzezenie. nic sie w tej kwestii nie zmienilo od dawna. |
krakn | Post #4 Ocena: 0 2011-02-19 20:36:38 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2011-02-19 20:26:33, LekarzDrzew napisał(a): Cytat: 2011-02-19 19:59:14, midian25 napisał(a): Szacunek należy się wszystkim, bez względu na poglądy czy stopień kumoterstwa. A ja np zaatakowalem po drugim zdaniu gdzie babka pisze ze byly placi jak mniemam 300 funow z wlasnej woli ale ona po konsultacji z adwokatem liczy na 700.A ze tego nie dostanie to wina polskich sadow.Glaskac po glowce czy jak? Wyciac temat alimentow bo to nic nie ma w tym przypadku do rzeczy? Adwokat może obiecywać ile mu się podoba, bo jemu chodzi tylko o to by wyrwać kasę i mieć co robić. Podpuszczają ludzi, a potem wystawiają im chyba że z urzędu to do podatnika rachunek. taki świat ze o nie na jednej rozprawie najlepiej zarobił adwokat. jak chce to niech przyjedzie, w ostateczności spakuje manaty i pojedzie gdzie indziej, a może tu spotka nowego gościa i będzie miała w D te grosze? powodzenia życzę w każdym bądź razie. Skoro jej adwokat obiecuje, to nawet i niech 3 tysiaki miesiecznie jej obieca, i drugie tyle benefitów. Widać dobry adwokat ![]() ja tam lubie tych na Benefitach, wczoraj byłem, u takich co od kilku miesięcy roboty nie ma, troje dzieci, a nie dość że sami zaproponowali dość wysoką cenę, to na koniec dołożyli 20 funtów extra, i pojmiesz tu anglo hindusa? lekko przyszło lekko poszło?? ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
LekarzDrzew | Post #5 Ocena: 0 2011-02-19 20:41:04 (14 lat temu) |
Problemem ze dziecko ma 2 lata .A matka jest chyba srednio odpowiedzialna.
|
|
|
Dangerous__girl | Post #6 Ocena: 0 2011-02-19 20:47:45 (14 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2011 Skąd: London |
Cytat: 2011-02-19 20:41:04, LekarzDrzew napisał(a): Problemem ze dziecko ma 2 lata .A matka jest chyba srednio odpowiedzialna. Chyba nie nam decydowac o odpowiedzialnosci tej kobiety,jest dorosla i to jej zycie,ty chyba tez nie lubisz jak ktos ci sie wpierdziela w zycie i mowi jak masz zyc i wychowac dzieci(o ile je masz). zapytala co jej sie nalezy zaraz po przyjezdzie do uk, odpowiedz:nic. i po co umoralniac zaraz kazdego. |
marcinb | Post #7 Ocena: 0 2011-02-19 20:47:57 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Prosze bez wycieczek osobistych. Temat niewdzieczny, watek emocjonalny. Trzymamy nerwy na wodzy.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
staryznajomy | Post #8 Ocena: 0 2011-02-19 21:07:24 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-02-19 20:47:57, marcinb napisał(a): Prosze bez wycieczek osobistych. Temat niewdzieczny, watek emocjonalny. Trzymamy nerwy na wodzy. wyluzować się nie możecie nawet w sobotę. przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
marcinb | Post #9 Ocena: 0 2011-02-19 21:18:04 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Cytat: 2011-02-19 20:47:45, Dangerous__girl napisał(a): Chyba nie nam decydowac o odpowiedzialnosci tej kobiety,jest dorosla i to jej zycie,ty chyba tez nie lubisz jak ktos ci sie wpierdziela w zycie i mowi jak masz zyc i wychowac dzieci(o ile je masz). zapytala co jej sie nalezy zaraz po przyjezdzie do uk, odpowiedz:nic. i po co umoralniac zaraz kazdego. Jakie plany zyciowe ma kazdy z forumowiczow to sprawa tylko jego czy tez jej. W tej kwestii stawianie sprawy wyjazdu, czy to czasowego czy emigracji na zawsze, jako Benefity Ktore Mi sie Naleza jest zwyczajnie nie na miejscu. Kazdy kto mieszka i pracuje, czy to w UK czy to RoI, wie, ze benefity kazdej masci sa wyplacane z naszych podatkow. Dlatego tez tak niewdzieczne pytanie jak Jakie benefity mi sie naleza jest zwyczajnie nie na miejscu. Stawia ono wszystkich nas w sytuacji gdzie my pracujemy, placimy podatki a ktos przyjezdza i od razu siega po nasze pieniadze bo rzekomo Naleza Sie. To sa nasze podatki, odciagane z naszych plac, z naszych mniej lub bardziej ciezszych prac - dlatego draznia nas takie pytania jak to: - Jestem nowa, wyjezdzam do UK/RoI, ile dacie mi swojej kasy za to ze ruszylam dupe ze swojej Ojczyzny, bo mam dziecko, nudna prace i male alimenty? Na takie pytanie jest chyba tylko jedna odpowiedz: - A co nas to obchodzi??? Przyjedz jak chcesz, idz do pracy, zarob na utrzymanie swoje i swojego dziecka, scigaj swojego X o alimenty, ale NIE zadaj na dzien dobry czegos co ci sie nie nalezy a jedynie moze przyslugiwac. Koniec koncow to sa nasze podatki, nasze pieniadze i prosze nas traktowac z szacunkiem a nie jak ostatnich frajerow, ktorych mozna wydoic bo standard wlasnego zycia komus nie odpowiada. Tym, ktorym w zyciu sie nie powiodlo nalezy i trzeba pomagac, bo kazdy z nas moze byc w podobnej sytuacji - zwykla solidarnosc spoleczna tego wymaga. Ale tez nie mozemy pozwolic sie wykorzystywac tylko dla tego, ze ktos ma kaprys naduzyc dobrodziejstw systemu, ktorego beneficjentami jestesmy My Wszyscy. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
LekarzDrzew | Post #10 Ocena: 0 2011-02-19 21:19:31 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-02-19 20:47:45, Dangerous__girl napisał(a): Cytat: 2011-02-19 20:41:04, LekarzDrzew napisał(a): Problemem ze dziecko ma 2 lata .A matka jest chyba srednio odpowiedzialna. Chyba nie nam decydowac o odpowiedzialnosci tej kobiety,jest dorosla i to jej zycie,ty chyba tez nie lubisz jak ktos ci sie wpierdziela w zycie i mowi jak masz zyc i wychowac dzieci(o ile je masz). zapytala co jej sie nalezy zaraz po przyjezdzie do uk, odpowiedz:nic. i po co umoralniac zaraz kazdego. Temat drazliwy zapewne ale majac dziecko z facetem koniecznie chcesz wyciagnac za pomoca adwokatow maksymalnie ile to mozliwe?Dziecko ma nie tylko matke ale i ojca a ten niekoniecznie jest tylko od placenia. |