MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Samotna matka w Irlandii - real life

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 13 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 13 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

staryznajomy

Post #1 Ocena: 0

2011-02-19 15:55:26 (14 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

lub pewne tematy tylko czytać:-]:-]:-]
edit
podchodząc do nich lekko koleżanko midian25

[ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 19-02-2011 15:58 ]

przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

midian25

Post #2 Ocena: 0

2011-02-19 16:32:21 (14 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Cytat:

2011-02-19 15:55:26, staryznajomy napisał(a):
lub pewne tematy tylko czytać:-]:-]:-]
edit
podchodząc do nich lekko koleżanko midian25

[ Ostatnio edytowany przez: <i>staryznajomy</i> 19-02-2011 15:58 ]

Ależ ja podeszłam lekko do tego tematu proponując koleżance,aby przyjechała i sama się przekonała o dostępności pomocy materialnej.
Bywam już na tym forum od ponad dwóch lat i nadal zasady,na jakich to forum się opiera są mi obce.
Ja nie zachowuję się tak, jakbym to tylko ja miała monopol na przyjazd i przebywanie na Wyspach,nie analizuję sytuacji materialnej koleżanki od podszewki,nie wystawiam publicznie diagnozy o jej domniemanych schorzeniach.
Poprostu zdziwiło mnie,że tylko ona dostała ostrzeżenie.
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #3 Ocena: 0

2011-02-19 16:45:38 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2011-02-19 16:32:21, midian25 napisał(a):
Ja nie zachowuję się tak, jakbym to tylko ja miała monopol na przyjazd i przebywanie na Wyspach,nie analizuję sytuacji materialnej koleżanki od podszewki,nie wystawiam publicznie diagnozy o jej domniemanych schorzeniach.
tu nie chodzi o monopol, tylko o podejscie do sprawy - pytajac sie na publicznym forum nalezy sie spodziewac kazdej odpowiedzi, rowniez tej wnikajacej w zycie prywatne - szczegolnie, ze tyle sie o nim pisze:
Cytat:
We wniosku wspolnie z adwokatem ustalilismy, ze zaryzykujemy , i pokusimy sie o Ł700 alimentow. Nie wierze w nasze wspanialomyslne sady, byc moze stwierdza, ze jestem zbyt szczodra;)
... 8-)

Do góry stronyOffline

midian25

Post #4 Ocena: 0

2011-02-19 16:55:03 (14 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Cytat:

2011-02-19 16:45:38, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:

2011-02-19 16:32:21, midian25 napisał(a):
tu nie chodzi o monopol, tylko o podejscie do sprawy - pytajac sie na publicznym forum nalezy sie spodziewac kazdej odpowiedzi, rowniez tej wnikajacej w zycie prywatne - szczegolnie, ze tyle sie o nim pisze:
Cytat:
We wniosku wspolnie z adwokatem ustalilismy, ze zaryzykujemy , i pokusimy sie o Ł700 alimentow. Nie wierze w nasze wspanialomyslne sady, byc moze stwierdza, ze jestem zbyt szczodra;)
... 8-)

Coś tam o swoim życiu wspomina,to prawda.Tylko jaki sens ma roztrząsanie tego?Chce niech przyjeżdza,nie chce niech nie przyjeżdza.Nie mam najmniejszego zamiaru roztrząsać jej finansów,wychowania dziecka czy kwestii zdrowotnych, bo to nie moja działka,bo ani kierunkowego wykształcenia nie posiadam,ani uprawnień.
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #5 Ocena: 0

2011-02-19 17:03:34 (14 lat temu)

clockwork_orange

wiesz, jesli kogos stac na adwokata, wyksztalcenie i kulture osobista (co kilkakrotnie podkeslala Autorka), to chyba tez i stac na samodzielne wyszukanie informacji w sieci... a takze ich wlasciwe przyswojenie i zrozumienie - w koncu, to osoba z wyksztalceniem i ambicjami oraz obyciem (te wojaze zagraniczne), bo wegetowac nie umie... 8-)

ps. to tylko internet, tu kazdy moze napisac co chce... stad pozniej zaskoczenie jak ktos znajdzie inne wypowiedzi, z innych for na przyklad

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 19-02-2011 17:05 ]

Do góry stronyOffline

_Motylek_

Post #6 Ocena: 0

2011-02-19 17:34:01 (14 lat temu)

_Motylek_

Kobieta

Z nami od: 05-02-2011

Cytat:

2011-02-19 14:51:49, _Dida_ napisał(a):
Cytat:

Jak to juz od dluzszego czasu ostatnio bywa na MW jedni dostaja ostrzezenia za obrazanie a inni ze na to obrazanie reaguja w taki sam sposob...

Czyli wobec powyższych słów, to stwierdzenie :

Cytat:

poluszka i KaskaM nie uzywajcie brzydkich slow. Mam na mysli te ze strony numer 3 na dole.

jest też oficjalnym ostrzeżeniem?

Czy tylko pogrożeniem paluszkiem -ti,ti,- jak do dziecka?
Tym bardziej,jak spojrzymy na odpowiedź :

Cytat:

2011-02-19 14:20:05, frelcia napisał(a):
Cytat:

2011-02-19 14:17:04, poluszka napisał(a):
frelcia przyjelam do wiadomosci:)

Ja za slowa przepraszam, ale czasami czlowieka ponosi jak czyta cos takiego...

Dzieki cioteczko:-P

:-o:-o

Nie wszyscy uzytkownicy są oceniani tak samo , nawet można stwierdzić , że moderatorzy mają sielankowe podejście do poszczególnych osob ale wtedy pytanie - Czy taka osoba powinna być moderatorem skoro nie patrzy obiektywnie ?

Wiem , wiem to zazdrość z mojej strony . Mam za mało postów , zbyt rzadko sie wypowiadam , jestem tu nowa a co najgorsze mam własne zdanie a poniekąd jest to problem .

Najlepszym rozwiązaniem jest zamykanie wątków aby zamknąć ludziom usta - nieprawdaż ? Choć forum jest chyba miejscem gdzie każdy ma prawdo do własnego zdania .

Do góry stronyOffline

myfreedom

Post #7 Ocena: 0

2011-02-19 18:03:30 (14 lat temu)

myfreedom

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2008

dziewczyny, MW to tylko mala czesc waszego zycia, tak naprawde prawie nieistotna, zupelnie niewazne jest kto i ile ma postow, tak juz sie przyjelo, ze licznik jest umieszczany obok avatara

to wlasnie real life (ale nie to w Irlandii samotnej matki) jest i zawsze bedzie rzecza najwazniejsza, najprzyjemniejsza, internet to praca i rozrywka, dodatek do normalnego zycia..

po kilku latach czytanie nie tylko tego forum, potrafie rozroznic TROLLA (wlasnie chcialem przypomniec to pojecie) od normalnego forumowicza, wiele takich wlasnie troli zywi sie tym, co inni napisza, jak zareaguja na jego post/y, krytykuje, obraza..

a to akurat forum podatne jest bardzo na jakikolwiek temat zwiazany z praca, pieniedzmi, benefitami, dziecmi itp.

przeciez szkoda czasu na czytanie takich rzeczy (trollowych historyjek)..

Do góry stronyOffline

_Dida_

Post #8 Ocena: 0

2011-02-19 18:15:10 (14 lat temu)

_Dida_

Kobieta

Z nami od: 23-09-2010

Cytat:

2011-02-19 17:03:34, clockwork_orange napisał(a):
wiesz, jesli kogos stac na adwokata, wyksztalcenie i kulture osobista (co kilkakrotnie podkeslala Autorka), to chyba tez i stac na samodzielne wyszukanie informacji w sieci... a takze ich wlasciwe przyswojenie i zrozumienie - w koncu, to osoba z wyksztalceniem i ambicjami oraz obyciem (te wojaze zagraniczne), bo wegetowac nie umie... 8-)

ps. to tylko internet, tu kazdy moze napisac co chce... stad pozniej zaskoczenie jak ktos znajdzie inne wypowiedzi, z innych for na przyklad

[ Ostatnio edytowany przez: <i>clockwork_orange</i> 19-02-2011 17:05 ]

Fakt.
Podejście autorki jest poniekąd impertynenckie.Nie da się temu zaprzeczyć i absolutnie tego nie pochwalam.Jednakże nie upoważnia to innych użytkowników do zniżania się do jej poziomu, czy tez właściwiej byłoby powiedzieć - do poziomu jej wypowiedzi.
Jej arogancja świadczy o niej samej, za to też została ukarana. I słusznie.
To jednak nie zmienia faktu,iż na forum obowiązują pewne zasady/regulamin,który jest a raczej powinien być, jednakowy dla wszystkich.A może się mylę?
Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie...

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #9 Ocena: 0

2011-02-19 18:24:48 (14 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2011-02-19 17:03:34, clockwork_orange napisał(a):

co do kultury osobistej autorki (raczej dyskusyjna sprawa)mały cytat:

"MAMA MYSZY to kazdego wybor czy sie ponizasz, ale dla mnie jestes ty ponizajaco głupiutka. A ty poluszka, klepnij sie w łepetynkę i może Ci się klapka przestawi na właściwią choć raczej nie sądzę- głupote chyba można wyleczyć ale w twoim stanie chyba juz z a pozno, co?".

jeżeli zaś chodzi o wielkie ambicje -trochę koliduje to z pytaniem o benefity. chyba że uznać za ambicję chęć wyrwania kasy od każdego(mąż, państwo, dziecko)żeby żyć na "należytym poziomie". z minimalnymi kosztami własnymi.

jeśli chodzi o ostrzeżenia to faktycznie kilka osób brało udział w tej "pyskówce" i chyba nie zostali potraktowani równo.
faktem jednak jest że czasem przechodzi bezkarnie obrażanie innych.pewnie gdyby nie to -nie byłoby ludzi na forum.każdy może się czasem zbyt rozpędzić (też kiedyś mi się dostało od starego admina).

[ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 19-02-2011 18:29 ]

przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #10 Ocena: 0

2011-02-19 18:36:03 (14 lat temu)

clockwork_orange

Cytat:

2011-02-19 18:15:10, _Dida_ napisał(a):
Fakt.
Podejście autorki jest poniekąd impertynenckie.Nie da się temu zaprzeczyć i absolutnie tego nie pochwalam.Jednakże nie upoważnia to innych użytkowników do zniżania się do jej poziomu, czy tez właściwiej byłoby powiedzieć - do poziomu jej wypowiedzi.
Jej arogancja świadczy o niej samej, za to też została ukarana. I słusznie.
To jednak nie zmienia faktu,iż na forum obowiązują pewne zasady/regulamin,który jest a raczej powinien być, jednakowy dla wszystkich.A może się mylę?
mylisz sie... to sa ogolne zasady (podobne netykiecie), ktore tylko okreslaja pewne minimum akceptowalne dla publicznego forum - tak, by nie mozna bylo powiedzic iz lamie prawo (vide pedofilia, falszywe oskarzenia czy pomowienia - wszystko scigane prawem) - oraz podkreslajace profil portalu (np. na forum stricte komputerowym nie bedzie tematow o kondomach)

inna sprawa jest traktowanie uzytkownikow - owszem, nie sa tak samo traktowani, ale to wynika z prostej zasady - przyjaciol czy znajomych traktujesz lzej, bo ich (poniekad) znasz...

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 19-02-2011 18:37 ]

Do góry stronyOffline

Strona 13 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,